Полезные материалы

Аферисти вкрали 20 млн рублів перед Олімпіадою-2010

Слідчий комітет Росії виявив епізоди шахрайства, вчиненого в ході підготовки спортсменів до Олімпіади 2010 року в Ванкувері. Аферисти незаконно привласнили собі близько 20 мільйонів рублів з держскарбниці. Про це повідомив офіційний представник СКР Володимира Маркіна. Слідчий комітет Росії виявив епізоди шахрайства, вчиненого в ході підготовки спортсменів до Олімпіади 2010 року в Ванкувері

Встановлено, що фірма, яка займалася підготовкою візових документів, а також інформаційним забезпеченням спортивних заходів, привласнила близько 20 мільйонів рублів, що належали ФДМ "Центр спортивної підготовки збірних команд Росії" (ЦСП). До злочинної групи увійшли співзасновник компанії "Европроект" Дмитро Артюховский, глава фірми Валерією Усков, а також представники інших фірм Артем Єфімцев і Андрій Кисельов.

"У 2009-2010 роках вони створили видимість надання послуг з оформлення спортсменам збірних команд Росії візових документів, а також з інформаційно-технічного забезпечення спортивних заходів та викрали таким чином понад 20 мільйонів рублів, надавши державному замовнику" ЦСП "завідомо підроблені акти про виконані роботи ", - розповів Маркін.

Читайте: На міністра спорту Камчатки завели другу справу

Усім чотирьом фігурантам кримінальної справи пред'явлено звинувачення по за частиною 4 статті 159 ( "шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великому розмірі"), передають " Известия ". Артюховский і Кисельов підозрюються також у відмиванні викрадених грошей. В даний час всі обвинувачені перебувають під підпискою про невиїзд.

Нагадаємо, що в 2010 році за результатами перевірки витрачання держкоштів на підготовку до Олімпіади у Ванкувері за фактом передбачуваних розкрадань на суму понад 230 мільйонів рублів було порушено кримінальні справи. Маркін зазначив, що ці справи закриті через відсутність складу злочину.

У 2010 році на Олімпіаді в Ванкувері російська команда зайняла 11-е місце в загальнокомандному заліку, нагадує " російська газета ". Це значно гірше, ніж очікувалося.