Полезные материалы

7 кращих ставок на Євро-2016

Експрес: Франція заб'є в обох таймах (Франція - Албанія) + перемога України в першому таймі і матчі (Україна - Північна Ірландія)

Експрес: Франція заб'є в обох таймах (Франція - Албанія) + перемога України в першому таймі і матчі (Україна - Північна Ірландія). Коефіцієнт - 4,473.

Автор прогнозу: Shuraitat (629 очок)

15.06.2016 19:00 Франція - Албанія

Стартовий матч французи провели дуже нервово і нерівно. По суті, вони так і не впоралися зі стартовим хвилюванням, але за рахунок індивідуальних дії Пайєта вирвали перемогу у румунів.

Другий матч для підопічних Дешама повинен вийти більш простим і не таким нервовим. Албанія з дуже хорошого боку піднесла себе в матчі з Швейцарією, лише дивом не забив «сирників» навіть в меншості. Однак це можна списати на повну абстракцію від гри з боку Швейцарії на вже, здавалося б, досягнутий результат.

Франція ж підходить до цього матчу з трьома очками, налагодженої грою і з перевагою у вигляді відсутності в стані суперника основного гравця - Лорика Кана. Грізманн і Погба вже повинні показати, на що здатні в атаці. Суперник легше, ніж Румунія, і забити в першому таймі ймовірність куди більше, все-таки не перший матч уже. А якщо вже відрізняться в першому таймі, то після перерви повинні будуть дотискати суперника, щоб не повторювати помилок збірної Швейцарії.

Посилання на лінію

16.06.2016 19:00 Україна - Північна Ірландія

Для підопічних Фоменка цей матч дуже важливий, перемога залишає їм прекрасні шанси на вихід з групи. Виходячи з перших матчів цих збірних, можна сказати, що команди зіграли так, як від них очікували. Україна показала зуби в грі з Німеччиною, лише дивом не забив гол у першому таймі. Та й у другому були підходи до воріт Нойєра, однак Німеччина все-таки дуже сильний суперник, з яким поступитися незазорно.

Північна Ірландія ж взагалі нічого не показала в грі з поляками, при цьому програвши лише 1: 0. І то тільки тому, що Польща берегла сили. Навіть після пропущеного гола північноірландці не намагалися зрівняти рахунок, а стояли в захисті. Словом, ця команда залишила поки що саме руда враження від стартових ігор на Євро.

Україна не повинна відкладати справу в довгий ящик і вже з першого тайму зобов'язана отримати необхідне для себе перевагу. Якщо так і станеться, то практично не доводиться сумніватися в тому, що підопічні Фоменка зуміють утримати перемогу в матчі.

Посилання на лінію

Експрес: Італія переможе і тотал менше 2,5 (Італія - Швеція) + Іспанія переможе і тотал менше 2,5 (Іспанія - Туреччина). Коефіцієнт - 10,106.

Автор прогнозу: moshunter44 (-100 очок)

17.06.2016 16:00 Італія - Швеція

2016 16:00 Італія - Швеція

Виберу для прогнозу два п'ятничних матчу, в яких є очевидний фаворит, як на мій погляд, так і на думку букмекерів. Причому візьму в них два ідентичних результату.

Італійці в матчі проти бельгійців справили дуже сильне враження і постали цільної командою. Насиченою зоряними іменами збірної Бельгії вони дозволили нанести тільки два удари в створ. Схоже, що Конте, отримавши команду з не самими зоряними іменами в атаці, вирішив танцювати від печі, і за час зборів, що передували Євро-2016, навчив свою команду взагалі не пропускати.

Шведи ж за весь матч проти збірної Ірландії спромоглися всього на чотири удари в створ, причому всі вони були нанесені за рахунку 1: 1 - після забитого гола в графі «удари в створ» у них горів нуль. У захисті у шведів травму отримав Люстіг, і або він вийде грати не в оптимальних кондиціях, або Еріку Хамрену доведеться перекроювати свою оборону.

Посилання на лінію

17.06.2016 22:00 Іспанія - Туреччина

Схожа диспозиція і в матчі Іспанія - Туреччина. Турки всього два рази вдарили у ворота хорватів, а щоб забити Іспанії потрібно спочатку відібрати у неї м'яч, що зробити вкрай важко. При цьому поки на Євро-2016 (хоча, думаю, ситуація навряд чи зміниться і надалі) голи і моменти іспанцям даються важкувато. Нагадаю, що єдиний гол у матчі з чехами їм вдався з другої хвилі атаки після стандарту.

І Італія, і Іспанія в дебютних матчах нагадали двох досвідчених боксерів, правда, різних стилів. Якщо італійці не надавали нанести зухвалому опонентові серйозних ударів, при цьому відповідаючи найгострішими випадами, то іспанці протягом усього бою розгойдували суперника, намагаючись знайти пролом в його обороні і нанести разючий удар, що їм в підсумку все-таки вдалося.

Посилання на лінію

Експрес: перемога Франції і тотал більше 3,5 (Франція - Албанія) + перемога України і тотал менше 2,5 Коефіцієнт - 9,90.

Автор експреса: Руслан Борн (нова дійова особа)

15.06.2016 22:00 Франція - Албанія

2016 22:00 Франція - Албанія

Французи провели не найкращий матч проти Румунії, але все одно забили два голи. І це при тому, що суперники практично не помилялися в обороні. Немає сумнівів, що команда Дешама буде планомірно додавати і виходити на пік форми. До того ж, не всі суперники будуть настільки бездоганні в захисті, як румуни. Так що триколірні ще порадують свою армію вболівальників феєрверком забитих голів, і матч проти Албанії - найвірніший кандидат на те, щоб стати найрезультативнішим матчем Франції на цьому турнірі.

Середня результативність триколірних починаючи з 2015 року становить 3,4 гола за гру. Команда дуже багато забиває: в нинішньому році - 15 голів в 5 матчах. Французи показали свій настрій і непогану форму, а в їх майстерності сумніватися не доводилося спочатку. Крім того, у триколірних був один зайвий день на відпочинок і відновлення, а це важлива перевага. Що ще потрібно, щоб накидати албанцям повну авоську?

Албанія - симпатичний андердог, але класу їй відчутно не вистачає. У грі зі Швейцарією пропустили дурний гол вже на 5-й хвилині. Потім через ще однієї дурної помилки в обороні залишилися вдесятьох. Лише дивом уникли розгрому - воротар Беріша зробив 6 сейвів, серед яких були і складні. Якби швейцарці завершували атаки з тією ж точністю, з якою вони виробляють свій коштовний годинник, Албанія отримала б 0: 3, не менше.

Захищатися проти французів буде особливо складно, оскільки через дискваліфікацію не зіграє капітан і кращий захисник албанців Кана. Це незамінний гравець, навколо якого будується вся оборона.

Албанія тричі приїжджала до Франції грати проти місцевої збірної - пропустила 9 голів. Але і гості турніру не позбавлені шансів на забитий гол. Французи дуже багато пропускають, їх оборона не витримує ніякої критики. У грі з Румунією лише дивом не дістали м'яч з сітки після першої ж атаки, але Льоріс виручив. Потім раз по раз французи провалювалися, в результаті привезли пенальті. Евра і Рамі провели дуже слабкий матч.

Таким чином, в 6 останніх матчах Франція пропустила аж 9 голів. Крім того, триколірні пропускали в 15 з 17 останніх матчів на Євро. Албанці, в свою чергу, вміють швидко і потужно контратакувати, доходити до чужих воріт - в грі проти Швейцарії створили декілька відмінних моментів, двічі виходили на рандеву з воротарем. Навіть удесятьох примудрялися створювати непогані моменти. Не вистачило везіння в завершенні, але головне, що моменти були, причому зазвичай в контратаках. Граючи в такому стилі, албанці забивали в обох товариських матчах проти Франції в 2014-му і 2015-му роках, відрізнялися в офіційних матчах проти португальців і датчан, так що соромитися нема чого - організувати гол можна і таким командам.

Посилання на лінію

16.06.2016 19:00 Україна - Північна Ірландія

Північна Ірландія - абсолютно найгірша команда за підсумками першого туру Євро-2016. Навіть албанці виглядали набагато цікавіше, ніж зелено-біла армія О'Ніла, вже встигла поставити один антирекорд - жодного удару в сторону воріт за весь перший тайм гри проти Польщі. Такого не траплялося на трьох попередніх чемпіонатах Європи.

Хлопці старалися, билися з усіх сил, відносно непогано захищалися, але все марно - програли всуху, не створивши практично жодного по-справжньому небезпечного моменту. За весь перший тайм жодного разу не увійшли до штрафного майданчика, після перерви пропустили і злегка активізувалися, але воротам всерйоз не загрожували. І аж ніяк не тому, що Польща ідеально захищалася. Швидше навпаки, червоно-білі регулярно косячіт в захисті, але Північної Ірландії навіть це не допомогло.

Абсолютна безнадія. За цілий матч зелено-білі завдали лише два удари, обидва в останні півгодини, і обидва повз ворота. Команда не тягне рівень, заданий турніром. Вона поступалася в рахунку весь другий тайм, і що з того? Щоб забити гол, потрібно нанести удар, а щоб нанести удар, потрібно заволодіти м'ячем. На жаль, збірна Північна Ірландії не змогла організувати повноцінний штурм воріт поляків, не вистачало майстерності.

І навіть стандарти, які були головною зброєю зелено-білих у відбірковому циклі (56% голів були забиті саме таким чином), не рятували - ніхто не може виконувати їх так здорово, як пропускає через травму турнір Брант. Подачі у виконанні інших футболістів ніякої небезпеки в собі не несли.

Вердикт по команді: це головні пасажири турніру, яким банально не вистачає майстерності. У них в стартовому складі бігає хлопець з четвертого англійського дивізіону, про що мова?

Українці теж почали з поразки, проте воно залишило зовсім інше враження. Ще за рахунку 0: 0 вони не притискалися до своїх воріт, сміливо йшли вперед і навіть мали пару непоганих підходів до воріт Нойєра (зокрема, небезпечний удар Коноплянки). Потім пропустили зі стандарту (нуль претензій до організації захисту, просто Сидорчук упустив свого гравця), але не розкисли і видали чудові 20 хвилин, протягом яких якщо хто і показував чемпіонську гру, то хлопці в жовто-синьому. Лише диво врятувало німців від пропущеного гола - був і винос з стрічки, і гол з невеликого офсайду. І Нойер, звичайно, красень. Не будь у німців такого сильного воротаря, Україна напевно змогла б розмочити рахунок.

У другому таймі українці підсіли фізично і були менш активні в атаці, але все одно створили кілька напівмоментів. Треба розуміти, що грали проти чемпіонів світу, найсильнішої команди. Відняти м'яч у німців було дуже важко, особливо в кінцівці. В цілому, Україна непогано впоралася, показала свій потенціал. Захист відіграла без серйозних огріхів (навіть 37-річний Шевчук впорався з Мюллером), опорна зона не провалювалася, фланги як завжди були хороші, хіба що ефективної гри на вістрі не вистачило. Звичайно, цього мало для великих перемог, але не потрібно показувати феноменальну гри, щоб здолати посередню Північну Ірландію.

Таким чином, Україна програла всього 3 з 19 останніх матчів: чемпіонам Європи іспанцям (двічі) і чемпіонам світу німцям. Солідно.

Перед стартом Євро-2016 українці спеціально зіграли товариський матч проти Уельсу, інший британської команди, тільки вище класом. Виграли 1: 0, причому впевнено. Зараз відступати нікуди, потрібна тільки перемога, і команда Фоменко здатна її здобути. Поляки перемогли досить легко - переможуть і українці. Вони навіть проти Німеччини створювали моменти в позиційних атаках, так що і північноірландську консервну банку знайдуть, чим розкрити.

Моя ставка передбачає перемогу України з рахунком 1: 0 або 2: 0. Чому? По-перше, фірмовий стиль Фоменко - сухі прагматичні перемоги. При нинішньому тренері українці виграли 24 матчі, 18 з них всуху. Оборона непогано впоралася навіть з атакою чемпіонів світу, напевно нейтралізує і Північну Ірландію. По-друге, зелено-біла армія зовсім слабка попереду, навіть до чужого штрафного дійти не може. Кращий бомбардир відбору Лафферті в матчі проти поляків частіше торкався м'яча у власному штрафному (3 рази), ніж в чужій (1). Стандарти без Бранта не такі небезпечні. Своїм головним суперникам, збірної Румунії, у відбірковому циклі підопічні О'Ніла не забили жодного гола за 180 хвилин гри. У грі проти Польщі не завдали жодного удару в площину воріт, навіть в сторону воріт пальнули всього 2 рази - цього мізерно мало, щоб забити українцям, який вміє якісно грати в обороні.

Посилання на лінію

15.06.2016 22:00 Франція - Албанія

Ставка: індивідуальний тотал Франції більше 2,5. Коефіцієнт - 2,28.

Автор прогнозу: The Red (989 очок)

Збірна Албанії особисто мене в першому матчі не сильно вразила, та й оборона зіграла у цій збірній досить посередньо. Хоча швейцарці теж провели слабку зустріч і не зуміли розвинути перевагу, здобуту вже в самому дебюті зустрічі.

Однак, збірної Франції має бути під силу розгромити таку Албанію. Гра червоно-чорних в обороні залишає багато запитань, а клас у збірної Франції значно вище, ніж у самій Албанії і тієї ж Швейцарії. Крім того, Франції теж треба показати себе і змусити замовкнути критиків потім не найвидатнішого матчу з Румунією - першого в році, в якому «синім» не вдалося забити три голи.

Причому не важливо, чи звернеться Дешам до ротації чи ні. У Франції два рівносильних складу, і хто б не вийшов на поле в цій зустрічі у господарів турніру, ця збірна повинна подарувати справжній гольовий свято своїм трибунам і всім глядачам цього Євро. Тим більше, Албанія вийде на поле без опорника Лорика Кана. А це один з лідерів, найбільш досвідчених і сильних гравців збірної.

Посилання на лінію

Що ще потрібно, щоб накидати албанцям повну авоську?
Вона поступалася в рахунку весь другий тайм, і що з того?
У них в стартовому складі бігає хлопець з четвертого англійського дивізіону, про що мова?
0. Чому?