Полезные материалы

NEWSru.com :: Аргентинського вболівальника, що навчив росіянку непристойним фразам, позбавили права відвідувати матчі ЧС-2018

Аргентинського вболівальника, що навчив росіянку непристойним фразам, позбавили права відвідувати матчі ЧС-2018

Вболівальник з Аргентини, який приїхав до Росії на ЧС-2018 і невдало пожартував тут над росіянкою, яка не знає іспанської мови, позбавлений права відвідувати матчі, що залишилися мундіалю. Таке рішення прийняли в Буенос-Айресі за угодою з Москвою.

Чоловік виклав в інтернеті відео, на якому він просить російську дівчину вимовляти слідом за ним фрази на іспанською мовою. Деякі з слів при цьому є непристойними.

Владі Аргентини вдалося встановити особу жартівника. Міністр безпеки країни Патрісія Буллріч заявила, що це якийсь Фернандо Пенов.

- ЧС-2018: Розклад і результати матчів

Вона назвала вчинок аргентинця "сексистським і неповажних". "Російська влада поступилися наше прохання, так що тепер цей аргентинець, який використовував російську дівчину, щоб сказати непристойності, не зможе потрапити на стадіони ЧС-2018", - написала міністр в своєму Twitter .

Слова Буллріч підтвердив керівник Нацдепартамента з безпеки на футбольних матчах Аргентини Гільєрмо Мадеро. Він додав, що паспорт фаната аргентинця вже анульований, так що він не зможе потрапити на стадіон, передає радіостанція La Red .

Тим часом обурення вчинком аргентинця висловили в посольстві РФ в Аргентині. Там також зажадали, щоб чоловік приніс публічні вибачення за свої дії.

Це не перший інцидент, коли іноземців карають за їх невдалі жарти над незнаючими іноземної мови росіянами. Раніше в Бразилії засудили поведінку своїх уболівальників, які обманом змусили росіянку співати пісню на бразильському португальською про "рожеву вагіну".

ЗМІ повідомляли, що бразильській владі вдалося встановити особи трьох жартівників, двох з яких тепер чекає адміністративний розгляд на батьківщині. Одним з уболівальників виявився лейтенант військової поліції Санта-Катаріни - проти нього вже почали дисциплінарне розслідування.

Крім того, бразильське відділення авіакомпанії Latam 20 червня повідомило про звільнення Філіпа Вілсона - чоловіки, що брав участь в одному з образливих розіграшів під час ЧС-2018. Це сталося після того, як в інтернеті поширилося відео, на якому Вілсон з приятелями вмовляє трьох російськомовних дівчат повторити за ними на португальському принизливі фрази на сексуальну тематику.