Полезные материалы

Чемпіонат Англії. Прем'єр Ліга. Арсенал - Манчестер Сіті. Прогноз на матч 12.08.18

Головна гра першого туру в новій кампанії АПЛ - це, безумовно, протистояння Арсеналу і Манчестер Сіті, якому і присвячується подальший пост мого блогу

Головна гра першого туру в новій кампанії АПЛ - це, безумовно, протистояння "Арсеналу" і "Манчестер Сіті", якому і присвячується подальший пост мого блогу.

Наіярчайшая вивіска не тільки туру, а й усього уїк-енду, і як обійти її стороною - незрозуміло абсолютно. Для "Арсеналу" починається нова ера - Венгер пішов з поста головного тренера, а його місце зайняв Унаї Емері, відомий також під кодовим ім'ям "тренерішка". І йому випав неймовірний іспит в його першому матчі на англійській землі - в гості до "канонірам" готовий просимо діючий чемпіон Англії в особі "Манчестер Сіті".

Букмекери вважають фаворитом гостей і з цим, напевно, складно не погодитися. Перспективи "канонірів" на новий сезон поки що туманні і до кінця незрозуміло, чи вийде у Емері проявити свої тренерські таланти на новому місці. Хоча футбол "Арсеналу" не повинен змінюватися якось кардинально, а значить Емері не повинен провалитися зовсім. Але і почати з перемоги, напевно, не вийде - хоча нерозумно заперечувати, що це можливо. На старті сезону, коли ще команди не набрали належну форму, можна добиватися несподіваного успіху. Але відверто кажучи "Сіті" виглядає зараз сильніше лондонців, та й статистика проти "Арсеналу" і Емері. Останній грав проти Пепа 10 разів і жодного разу не вигравав. На рахунку Гвардіоли 6 перемог і 4 нічиї. Сам же "Арсенал" зумів виграти лише 2 рази в останні 12 очних зустрічей з "городянами", програвши 5. На своєму ж полі "каноніри" виграли лише раз проти "Сіті" в минулих 6 іграх, програвши 2. Крім того, це вже сьомий сезон "Арсеналу", який він починає домашньою грою. До цього моменту "каноніри" виграли лише 2 з них, поступившись в 3 і зігравши один раз внічию. А ось "Сіті" не програють 9 стартових ігор чемпіонату, вигравши 7 минулих поспіль. Всього ж перемог 8 і 1 нічия.

Спираючись на статистику, звичайно, складно повірити в те, що Емері готовий стартувати з перемоги. Та й взагалі "Арсенал" слабший "городян" і, напевно, ймовірність перемоги не така висока. Втім грати результат в цій парі зовсім не хочеться і як, напевно, багато - я припущу, що командам під силу зіграти в футбол яскравий і влаштувати гольову феєрію, яка не залишить байдужими нікого. Погодьтеся, що такий підсумок цілком реалістичний?

"Арсенал" звик грати від себе і радувати яскравою атакою. Так було при Венгера і так буде при Емері, який так само шанувальник атаки. Єдине, що при Емері може зміниться, напевно, це збільшиться пресинг в тактиці команди і з'явиться характер, заради якого лондонці робили багато свої трансфери. Так що "каноніри", напевно, вже рідше будуть поставати амебою на поле і не будуть кришитися на очах від першого пропущеного гола у великих іграх.

Так що на своєму полі навіть проти такого грізного візаві "Арсенал" повинен грати від себе і шукати шанси попереду. Атака у команди дуже добротна, швидка і технічна. А "Сіті", звичайно, встиг додати по грі в обороні - але все ще не така ідеальна з захист. Та й статус виїзного матчу може позначитися. При цьому їх власна атака все ще неймовірно грізна і потужна, та й Стерлінг і Де Брюйне готові грати вже. А у "Арсеналу" немає Косельні в захисті і Калашінаца, а також є питання по Монреалю. А ось Ремзі зіграти повинен, як очікується. У "Сіті" виходить грати не готові Данило і Давид Сільва. Хоча за деякими джерелами вони під питанням.

Так чи інакше, мені складно чекати від цієї гри якогось нудного футболу або одностороннього руху. Команди адже грають, як ми знаємо, а домашній "Арсенал" при Емері в змозі показати характер. Так що я ставлю на голи, а там вже як складеться гра, покаже вона сама.

Крім того, я б хотів звернути увагу і на пенальті. З обох сторін дуже швидкі гравці в атаці, який до того ж технічні, і здатні заробляти пенальті або за рахунок фінтів, або за рахунок різких проривів. У "Арсеналу" є Обамеянг і Ляказетт, у "Сіті" Агуеро, Сілва, Марез і Сані. Додаємо сюди фігуру Олівера, який пенальті призначати не боїться, і отримуємо цілком високу ймовірність того, що гра подарує нам пенальті всередині себе.

Плюс, якщо гра вийде саме такою, якою і передбачається, на зустрічних курсах і швидка, то обійтися без карток буде дуже важко. Адже такі ігри завжди несуть в собі великий потенціал для зривів атак і фолів на швидкості, що часто карається жовтими. А тотал пропонують скромний і він цілком підкоримо для цієї пари - тим більше, що нерв в грі повинен бути. "Каноніри" дуже хочуть стартувати вірно, а не з поразки, і повинні віддаватися на полі повністю, що змусить вже рухатися і "городян".

Орієнтовні склади за версією The Guardian:

Прогноз: кожна команда більше 1.5 за 4.6, обидві заб'ють в обох таймах за 9.7, ЖК більше (3.5) за 1.80 (по лінії BetCity), пенальті та за 3.25, Обамеянг заб'є за 2.65 (по лінії Марафон).

У коментарях діліться своїми очікуваннями від матчу, особистими ставками і думка про вищевикладених варіантах. Так само запрошую вас усіх до обговорення матчів в РПЛ і Лізі 1:

PS Нікого не змушую дотримуватися прогнозом. Це просто мої думки.

PPS Буду вдячний за плюсик)))

НЕ ЗАБУВАЄМО підписувати І завдяки плюс!

Вирішив завести твіттер, в якому ви також зможете дізнаватися про нові прогнозах

Погодьтеся, що такий підсумок цілком реалістичний?