Полезные материалы

Хто здивував і розчарував в складі збірної Росії на Кубку Карьяла-2018

  1. хто здивував
  2. Євген Кетов - Олександр Кадейкін - Іван Телегін
  3. Олександр Елесіна
  4. Андрій Локтіонов
  5. Зіграли у свою силу
  6. Андрій Кузьменко - Олексій бувальцях - Олександр Барабанов
  7. Микита Нестеров - Артем Блажиєвський
  8. Динар Хафізуллін - Денис Баранцев - Віктор Антипин
  9. Ілля Сорокін - Ігор Шестьоркін Ігор Олегович
  10. хто розчарував
  11. Анатолій Голишев - Денис Зернов - Максим Шалунов - Антон слепиша
  12. Ілля Міхєєв - Олександр Дергачов

Збірна Росії провела перший турнір нового олімпійського циклу і виграла Кубок Карьяла. У складі нашої команди було достатньо досвідчених хлопців, але також Ілля Воробйов перевірив кількох нових хокеїстів. Розповідаємо, хто здивував і розчарував з російських гравців, а хто підтвердив на турнірі свій рівень.

Якою буде збірна Росії на Євротурі? Ланки й спецбригади більшості

Локтіонов награється з Капрізовим і Григоренко, а ще ми чекаємо чудес від п'ятірки Зернова.

хто здивував

Олексій Василевський

Захисник «Автомобіліста» на дебютному для себе турнірі в складі національної збірної отримав стабільне місце в другій парі оборони і сповна виправдав довіру тренерського штабу. Василевський був надійний в поєднанні і з Антипин, і з Хафізулліним, при ньому збірна за три матчі пропустила всього один гол (у порожні ворота від чехів), а це найкращий комплімент для захисника. Крім того, Олексій виходив у другій спецбригади більшості і в матчі з чехами набрав 2 (1 + 1) очки за результативність.

Євген Кетов - Олександр Кадейкін - Іван Телегін

Багато хто дивувався попаданню Кетова до складу збірної, адже за СКА Євген в цьому сезоні набрав всього 3 (0 + 3) очки в 20 матчах. Але Ілля Воробйов прекрасно знав, що сильні сторони Кетова в іншому, і не дарма зробив його капітаном національної команди на турнір. На Кубку Карьяла Євген блискуче відпахав в меншості, разом з усім четвертим ланкою закрив провідні трійки суперників, та й взагалі виділявся енергією і рухливістю. Ідеальний приклад Чеккер, а нагородою Кетову за чорнову роботу став чудовий гол у матчі зі шведами.
Центрфорвард четвертого ланки звик до чорнової роботи і в «Салават», але в збірній відповідальність набагато вище, та й функції трохи інші. Але дебютанту збірної вдалося ідеально вписатися в систему Іллі Воробйова, Кадейкін разом з Телєгіним і кетова здорово відпрацював весь турнір, закрив меншість, впорався з опікою лідерів суперників росіян. Шкода, що не вдалося відзначитися, хоча в матчі з чехами фірмовий прохід Кадейкіна через весь майданчик ледь не увінчався успіхом. Мабуть, саме заключна гра з чехами за сукупністю всіх дій стала для Кадейкіна кращою на турнірі.

Мабуть, саме заключна гра з чехами за сукупністю всіх дій стала для Кадейкіна кращою на турнірі

Фото: РИА Новости

Якщо гра Кадейкіна і Кетова в якійсь мірі стала одкровенням, то до незамінності Івана Телегіна в збірній ми давно звикли. На Кубку Карьяла Іван знову показав свої найкращі якості. Він тероризував суперника і в чужій, і в своїй зоні, енерджайзером носився по всьому майданчику, встромляли в опонентів, відбирав шайби, закривав меншість - словом, виконував величезний обсяг чорнової роботи. Плюсом до цього Телегін заробив два очки за результативні передачі.
Четверте ланка збірної Росії пропустило всього одну шайбу на турнірі (в порожні ворота від чехів), закривши ланки Аалтонена, Ландера і образ не лякайтесь. Не випадково штаб збірної жодного разу не розбивав це поєднання. Кетов, Кадейкін і Телегін зробили хорошу заявку на участь в Кубку Першого каналу.

Вайсфельд: четверта трійка зробила свою роботу, закривши провідні ланки фінів

Фото: fhr.ru

Олександр Елесіна

Захисник «Локомотива» надійно відіграв весь турнір, коли він перебував на льоду, збірна Росії не пропустила жодної шайби. Крім корисної гри у своїх воріт, Елесіна не раз заробляв на собі видалення, виходив в більшості, а також міг відкрити рахунок своїм голам за національну команду, але не скористався блискучим пасом Кирила Капрізова в грі з фінами. Якщо захисник продовжить впевнено грати за «Локомотив», то повинен отримати виклик в збірну на Кубок Першого каналу.

Ланка мастерюг і п'ятірка руйнівників. Оцінки збірної Росії

Кращим в матчі з фінами був Ілля Сорокін, але не можна не відзначити дві ланки, у яких були абсолютно різні завдання.

Андрій Локтіонов

Були побоювання з приводу того, як Локтіонов, який не грав у збірній чотири роки, впорається з роллю ведучого центрфорварда в поєднанні з Капрізовим і Григоренко. Андрій проводить чудовий сезон в «Локомотиві», але в клубі в цьому чемпіонаті він виступає на фланзі. Проте Локтіонов зіграв на Кубку Карьяла на хорошому рівні. Перша ланка було найнебезпечнішим у росіян, гравець Ярославцев блискуче взаємодіяв з «армійськими» краями в чужій зоні, показавши взаєморозуміння високого рівня. Також Локтіонов виходив і в більшості, і в меншості, показавши себе справжнім універсальним солдатом. Загальне враження зіпсувала гра з чехами, в якій Локтіонов став винуватцем другого пропущеного гола, а всього його ланка запрацювало в цьому матчі «-3».

Чехія - Росія: Капризів, Локтіонов і Григоренко завершили матч з «-3»

Зіграли у свою силу

Кирило Капризів - Михайло Григоренко

Примх на Кубку Карьяла виступив на своєму рівні: був лідером провідної ланки, постійно намагався щось придумати в атаці, закинув одну шайбу і двічі допоміг зробити це партнерам. Ще кілька разів Кирилу не вистачало удачі, але в цілому лідер ЦСКА зіграв відповідно до очікувань і довів, що він найважливіший елемент збірної Росії.

Те ж саме можна сказати і про іншого «армійця», Михайла Григоренко. Його зв'язка з Капрізовим «запалює» як в ЦСКА, так і в збірній. З приводу їхнього виступу на Кубку Карьяла були побоювання тільки за позицію центрфорварда, але, як уже було сказано, Андрій Локтіонов вдало замінив для Капрізова і Григоренко Ліндена Вея. З іншого боку, крім гри в більшості, ланка Локтіонова особливо себе не проявило, особливо це стосується матчів зі шведами і чехами.

Фото: Юрій Кузьмін, photo.khl.ru

Андрій Кузьменко - Олексій бувальцях - Олександр Барабанов

Від пітерського ланки не очікували яскравого виступу, але і помістити їх в список розчарували не дає гра зі шведами. Тоді це поєднання показало відмінну командну хімію і було найкращим на майданчику у нашої збірної. Кузьменко оформив дубль, бувальцях віддав дві гольові, на рахунку Барабанова також розкішний гольовий пас, були і ще моменти для взяття воріт Магнуса Хелльберга.
Але в інших двох матчах хокеїстів з цієї трійки практично не було видно. Кузьменко у зустрічі з фінами розчинився на льоду і був знятий Воробйовим з гри, Барабанов також виглядав досить блідо, особливо в порівнянні зі своїм виступом за СКА. Мабуть, тільки бувальцях з кожною грою виглядав впевненіше на позиції центрфорварда і заробляв важливі видалення для своєї команди. У поєдинку з чехами Барабанова в ланці замінив Ілля Міхєєв, але це призвело лише до того, що Кузьменко і бувальцях знову збилися на індивідуальну гру. В цілому хлопці відіграли турнір не кращим чином, але поєдинок зі шведами вселив оптимізм.

Ланка Кузьменко розривало шведів. Оцінки збірної Росії

Кращим в матчі зі Швецією був Андрій Кузьменко, слабкіше всіх зіграв Артем Зуб.

Микита Нестеров - Артем Блажиєвський

«Армійська» пара захисників в цілому провела хороший турнір, але, правда, дала слабину в останньому матчі з чехами. Але якщо оцінювати їхню гру комплексно, то Нестеров і Блажиєвський стали прикладом ідеального поєднання захисника-бомбардира і домосіда. Микита регулярно допомагав чільній трійці Локтіонова в атаці, перевіряв воротарів суперника могутніми кидками, був найважливішим елементом при розіграші більшості. Микита провів більше всіх російських польових хокеїстів часу на льоду, а нагородою за активність несподівано став приз кращого захисника турніру.
Блажиєвський же грав максимально близько до своїх воріт, регулярно страхував свого партнера, намагався діяти просто і надійно. Провідна пара російських захисників на Кубку Карьяла підтвердила свій рівень, але провал у матчі з чехами залишив неприємне враження.

Провідна пара російських захисників на Кубку Карьяла підтвердила свій рівень, але провал у матчі з чехами залишив неприємне враження

Фото: Юрій Кузьмін, photo.khl.ru

Динар Хафізуллін - Денис Баранцев - Віктор Антипин

Ці захисники російської збірної провели кожен по дві зустрічі на турнірі, змінюючи один одного в поєднаннях з Олексієм Василевським і Олександром Елесіна. Хафізулліна, Баранцева і Антипина на Кубку Карьяла об'єднує те, що всі вони були малопомітні, але при цьому діяли просто, надійно, без грубих помилок і провалів і не пропустили жодної шайби. Можливо, вони могли зіграти цікавіше в атакуючих діях, але головне, що добре впоралися зі своїми прямими обов'язками.

Ілля Сорокін - Ігор Шестьоркін Ігор Олегович

Російські голкіпери залишили в цілому приємне враження на турнірі. Шестьоркін Ігор Олегович здорово відіграв зі шведами, єдиний пропущений гол не на його совісті. Сорокін «засушив» фінів, а ось з чехами гра не дуже вдалася. Може, і немає прямої провини Іллі в трьох чеських голах, але виручити він також не зумів. Можливо, на Кубку Першого каналу в грудні Іллі Воробйову варто довірити Шестьоркін Ігор Олегович більше часу в воротах.

хто розчарував

Андрій Педан - Артем Зуб

Ця пара захисників непогано провела матч з фінами, Педан і зовсім відзначився закинутою шайбою, а також запобіг гол Теему Теему Хартікайнен. Але інші матчі Педан і Зуб відіграли значно слабкіше. Від чехів вони пропустили дві шайби, а захисник «Ак Барса» також був на льоду під час другого гола у порожні ворота і заробив «-3» за гру. Зуб в цілому діяв метушливо і невпевнено, на його совісті єдиний пропущений гол в матчі зі шведами, коли Артем дозволив легко себе обіграти Лукасу Бенгтссон, що призвело до шайбі Якоба Лільі.

Зуб в цілому діяв метушливо і невпевнено, на його совісті єдиний пропущений гол в матчі зі шведами, коли Артем дозволив легко себе обіграти Лукасу Бенгтссон, що призвело до шайбі Якоба Лільі

Фото: Юрій Кузьмін, photo.khl.ru

Анатолій Голишев - Денис Зернов - Максим Шалунов - Антон слепиша

Передбачалося, що з цих хокеїстів Іллі Воробйову вдасться сколотити креативне ланка «ігровиків», але задумка не вдалася. Почалося з того, що через проблеми зі здоров'ям дві гри пропустив Ілля Міхєєв, що планувався в поєднання з Голишева і Зерновим. Але і з Шалуновим це ланка могло «запалити» в матчі з фінами, проте в підсумку виглядало чи не найгіршим в складі російської збірної. У хокеїстів не виходило командної взаємодії, вони збивалися на індивідуальну гру і доставляли мінімум проблем обороні суперника.
У подальших матчах Ілля Воробйов намагався по-різному «покрутити» це поєднання, але ні в одному варіанті Голишеву, Зернову, Шалунову не вдалося розкрити свої сильні якості, які дозволяють їм бути лідерами своїх клубів у поточному сезоні. Форвард «Автомобіліста» левову частку свого часу на майданчику витрачав на спроби зачепитися за шайбу, Зернов зовсім слабо виступив в ролі центрфорварда, а Шалунову явно не вистачало таких партнерів, які б виводили «армійця» на його забійний кидок.
Нічим не запам'ятався і слепиша, Антон намагався діяти енергійно, але його навички чекера знадобилися б в іншій ланці.

Три з трьох Росія не виграла, завадив Ржига. Євротур замінить Europa Cup?

Вперше в історії Кубка Карьяла переможцю вручили кубок.

Ілля Міхєєв - Олександр Дергачов

Ці форварди отримали найменше ігровий час на турнірі і нічим себе не проявили. Міхєєв був відсутній в поєдинках з фінами і шведами через пошкодження, з чехами вийшов разом з питерцами Бивальцевим і Кузьменко, зіграв чимало, в тому числі і в більшості, але абсолютно нічим не запам'ятався.
Що стосується Дергачова, то в першій зустрічі він замінив по ходу гри Кузьменко, але оживити трійку Бивальцева йому не вдалося. Матч зі шведами почав в поєднанні з Шалуновим і Слепишевим, не показав нічого особливого майже за сім хвилин на льоду, а потім закінчив гру через травму.

Якою буде збірна Росії на Євротурі?
Євротур замінить Europa Cup?