Полезные материалы

Прімера. Атлетіко Мадрид - Атлетик Більбао. Прогноз на матч 21.05.17

«Атлетіко Мадрид» - «Атлетик Більбао» «Атлетіко Мадрид» - «Атлетик Більбао». Напередодні заключного туру іспанської Прімери господарі сьогоднішнього матчу вже забезпечили собі бронзові нагороди. Команда гостей все ще продовжує боротися з «Реал Сосьєдадом» за шосту позицію, яка на наступний сезон дозволить клубу виступити в Лізі Європи. Обидва клуби заробили по шістдесят три бали, і «леви» просто не мають права на осічку.

«Атлетіко» провів досить успішний сезон. Третя позиція у внутрішній першості і півфінал Ліги Чемпіонів - це, об'єктивно, стелю колективу Дієго Сімеоне. Адже конкурувати на дистанції з «кузенами» з «Реала» або «Барселоною», які мають непропорційно великі кадрові та фінансові можливості, «матрасникам» все ще важко. Проте столична команда рідко по ходу першості опускалася нижче свого рівня, в черговий раз доводячи «скептикам» свою спроможність. Втім, потрібно повернутися до останніх результатів. У п'яти попередніх іграх «Атлетіко» здобув три вікторії: над «Ейбар», «Еспаньолом» і «Лас-Пальмасом». Розійшовся миром з «Бетісом», а також зазнав поразки у зустрічі з «Вільярреалом». Тепер про найсумніше - про кадрові втрати. Останнє домашнє протистояння сезону через травми пропустять Аугусто Фернандес, Шім'ї Врсалько і Хуанфран Торрес, а Філіпе Луїс, Дієго Годін і Хосе Марія Хіменес не допоможуть своїм партнерам через дискваліфікації. І це дуже серйозний удар по оборонним позиціям господарів.

«Атлетик» ж привезе в Мадрид свій самий що ні на є бойовий склад. У лазареті «басків» знаходиться тільки Енеко боведа, якого поки що не можна назвати залізним гравцем старту. Тому, особливо якщо врахувати, що у «матрацників» виникли серйозні проблеми через відсутність ключових виконавців у захисній лінії, «леви» напевно матимуть шанси на взяття воріт своїх опонентів. Інша справа, що після блискучої серії з чотирьох перемог поспіль, в якій підопічні Ернесто Вальверде із загальним рахунком 11: 3 по черзі завдали поразки «Лас-Пальмасу», «Ейбар», «Бетісу» і «Сельта», раптово поступилися «Алавес», а потім не змогли переграти і скромний «Леганес» - 1: 1. Не можна забувати і про те, що «червоно-білі» традиційно краще діють на домашній арені. На «Сан-Мамес» в цьому сезоні «баски» набрали сорок три бали і мають позитивну різницю забитих м'ячів «+18», що є третім показником Ліги. Гостьові результати набагато скромніше: двадцять балів, шістнадцять забитих і двадцять два пропущених м'ячі.

Висновок: господарі напевно не захочуть вдарити в бруд обличчям перед домашньою публікою, а гостям, щоб віднести сезон собі в актив, необхідно не просто набирати очки, але домагатися перемоги. У подібних умовах небезпечні моменти будуть як у одних, так і інших воріт, може привести до голам в обидві сторони.

Прогноз - обидві заб'ють ( коеф. - 1.77 від БК Парі-матч ).