Полезные материалы

Джокович обіграв Андерсона в фіналі Вімблдону-2018

  1. Орфографічна помилка в тексті:

15 липня 2018, 19:02 Переглядів: 15 липня 2018, 19:02 Переглядів:   Новак Джокович

Новак Джокович. Фото AFP.

Сербський тенісист Новак Джокович став переможцем фіналу турніру Уїмблдон в Лондоні. У фіналі турніру "Великого Шолома" екс-перша ракетка світу обіграв дебютанта таких матчів південноафриканця Кевіна Андерсона - 6: 2, 6: 2, 7: 6. Сербський тенісист виграв четвертий титул на "Вімблдоні" і 13-й "Великий шолом" в кар'єрі. Для Джоковича це перша перемога такого рівня після Ролан Гаррос-2016. раніше Ангеліка Кербер перемогла Серену Вільямс у фіналі Вімблдону .

За рахунок цієї перемоги Джокович обійшов Роя Емерсона і вийшов на чисте четверте місце по "Шолом" в історії. Його обходять тільки Піт Сампрас (14), Рафаель Надаль (17) і Роджер Федерер (20).

Всього для Джоковича це 69-й титул рівня АТР, який він виграв у 100-му фіналі. До "Вімблдону" останнім титулом Джоковича був Істбурн-2017.

Також Джокович став самим низькорейтингового чемпіоном цього турніру з 2001 року. На момент старту "Уімблдону" серб займав 21-е місце рейтингу. 17 років тому в Лондоні переміг хорват Горан Іванішевіч, який був 125-ю ракеткою світу і потрапив в сітку по wild card.

За підсумками турніру серб вперше з 6 листопада 2017 року повернеться в топ-10 рейтингу - він займе 10-й рядок.

Цікаво, що матч Кевін Андерсон - Джон Ізнер виявився найтривалішим в історії турніру півфіналом - поєдинок тривав 6 годин і 36 хвилин.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Джокович виграв Вімблдон і повертається в топ-10 рейтингу ATP". інші Новини тенісу дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ