Полезные материалы

Фаворити і аутсайдери першого півфіналу «Євробачення-2011»

  1. Poland. Magdalena Tul - «Jestem»
  2. Norway. Stella Mwangi - «Haba Haba»
  3. Armenia. Emmy - «Boom Boom»
  4. Turkey. Yüksek Sadakat - «Live It Up»
  5. Serbia. Nina - «Caroban»
  6. Russia. Alexej Vorobjov - «Get You»
  7. Finland. Paradise Oskar - «Da Da Dam»
  8. Hungary. Kati Wolf - «What About My Dreams?»
  9. Azerbaijan. Ell & Nikki - «Running Scared»
  10. Greece. Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - «Watch My Dance»
  11. Порядок виступів в 1-му півфіналі «Євробачення-2011» / 10 травня, 20:00 CET

Перший півфінал цього року називають одним з найбільш передбачуваних шоу « Євробачення »Останніх років.

Так журналісти і експерти конкурсу сходяться в єдиній думці про те, що десятка перших фіналістів «Євробачення-2011» буде виглядати наступним чином: Азербайджан, Греція, Росія, Норвегія, Туреччина, Сербія, Польща, Вірменія, Фінляндія та Угорщина.

Приблизно такі ж дані щодо лідерів першого півфіналу «Євробачення» представляють і букмекерські контори, які приймають ставки на конкурc .

Напередодні першого півфіналу «Євробачення-2011» пропонуємо добірку очікуваних переможців шоу .

Пісню польської виконавиці Магдалени Тул називають однією з найбільш форматних для «Євробачення» цього року.

На те, що її композиція сподобається всій Європі, сподівається і 31-річна Магдалена, яка написала цю пісню рік тому. Єдине, що може трохи «розмити» хороший результат - перший номер, під яким полячка вийде на сцену Esprit-Arena. Практика показує, що найчастіше пісні на початку шоу запам'ятовуються слухачеві гірше, ніж пісні в кінці концерту.

Poland. Magdalena Tul - «Jestem»

Гаряча норвезька виконавиця кенійського походження Стелла Мванга на «Євробаченні-2011», мабуть, сама позитивна конкурсантка. Енергії і харизмі Стелли можна тільки позаздрити.

Саме тому не дивно, що така життєрадісна дівчина виконає на конкурсі не менше життєрадісну пісню під назвою «Haba Haba» ( «Потроху»). Згідно з легендою, Стелла сама написала слова до композиції, використавши при цьому кілька фраз на мові суахілі.

Norway. Stella Mwangi - «Haba Haba»

Традиційно Вірменія - одна з найсильніших країн на «Євробаченні». За весь час своєї участі в конкурсі (з 2006 року) гіршим результатом Вірменії було 10-е місце в фіналі «Євробачення-2009». Високих результатів Єреван в цьому році чекає від однієї з найзнаменитіших на батьківщині співачок - Еммі (Емми Бенджанян).

Поки найбільше обурення журналісти, акредитовані на конкурсі в Дюссельдорфі, висловлюють з приводу сценічного номера Еммі. Мовляв, занадто сумбурно і не відрепетировано. При цьому шанси на вихід у фінал у Вірменії залишаються.

Armenia. Emmy - «Boom Boom»

Туреччина в цьому році намагається здивувати роком в стилі 80-х. Над піснею групи Yüksek Sadakat, створеної в Стамбулі в 1997 році, спеціально для «Євробачення» працювали найвідоміші студійні гуру з усієї Європи.

Може бути, рок з минулого - це і є новий тренд європейської мелодії? Судячи за ставками букмекерів, можливо, що так.

Turkey. Yüksek Sadakat - «Live It Up»

«Магічна Ніна», як ласкаво називають сербську виконавицю місцеві ЗМІ за сильний голос і особливу манеру виконання, потрапила на «Євробачення» майже випадково.

Композиція Caroban, написана автором Христиною Ковач, дісталася співачці буквально через Інтернет. Справа в тому, що виконавицю для конкурсної пісні Крістіна знайшла на YouTube.

Справа в тому, що виконавицю для конкурсної пісні Крістіна знайшла на YouTube

Одна з відмінних рис Ніни з Сербії - стиль 60-х, який вона вміло використовує не тільки в своєму образі, а й переносить на конкурсний номер. Що сказати, дуже яскраво і позитивно!

Serbia. Nina - «Caroban»

Цього року Росія знову зробила ставку на симпатичного хлопчика, вміло рухається і непогано співає. Є думка, що дирекція ОРТ і РТР в спільному пориві мітить на повторне «Євробачення» в Росії. Тепер, напевно, вже на прохання петербуржців.

Пісня Олексія Воробйова «Get You» - стартовий хіт його нового європейського альбому, який стане першою вудкою виконавця на закріплення своїх позицій в Європі.

Пісня Олексія Воробйова «Get You» - стартовий хіт його нового європейського альбому, який стане першою вудкою виконавця на закріплення своїх позицій в Європі

Відносно виступу на «Євробаченні», резюме наступне: пісня гарна й нова, номер виглядає непогано, та й в цілому Олексій - молодець. Близький один з небагатьох моментів, коли Росія ризикує опинитися в фіналі «Євробачення» не тільки тому, що вона Росія.

Russia. Alexej Vorobjov - «Get You»

У фінській балади «Da Da Dam», так схожою відразу на кілька євровізійних композицій минулих років, є одна виграшна відмінна риса.

Справа в тому, що її автор - молодий і мрійливий гітарист Аксель Енстрем (він же Paradise Oscar), в щирість виконання яких пісні про проблеми навколишнього середовища віриться більше ніж потрібно.

Хлопчик з гітарою, зоряний фон і кілька важких поглядів в зал - для фіналу «Євробачення» цього достатньо. А ось для перемоги? Навряд чи.

Finland. Paradise Oskar - «Da Da Dam»

Угорщина - один з фаворитів не тільки першого півфіналу, але і всього «Євробачення-2011».

За словами угорської конкурсантки Каті Вольф, її пісня «What About My Dreams?» Повертає слухача в атмосферу диско 80-х років, але аранжування робить мелодію більш сучасною ».

Чи означає це, що в цьому році Європа голосує за стиль 80-х? Відповідь ми дізнаємося зовсім скоро.

Hungary. Kati Wolf - «What About My Dreams?»

Азербайджанський дует Ельдар і Нігяр приїхали в Дюссельдорф тільки за перемогою. Про це хлопці не раз говорили в інтерв'ю. І що найцікавіше, говорили про це не дарма.

За даними відразу декількох букмекерських електронних торгів, Азербайджан (так само, як і Вірменія, традиційно успішно виступає на «Євробаченні»), в цьому році буде битися за перше місце у фінальній сутичці з Францією і Великобританією.

Баку, Париж або Лондон? Що вам більше подобається?

Azerbaijan. Ell & Nikki - «Running Scared»

Одне з найбільш колоритних виступів першого півфіналу «Євробачення-2011» представить Греція.

Всупереч існуючим стереотипам про те, що найчастіше це країна відправляє на конкурс гарненьких «Сакіс Рувас» з не менш миловидна піснями, в цьому році грецький конкурсний номер - це поєднання національних мотивів і репу.

Всупереч існуючим стереотипам про те, що найчастіше це країна відправляє на конкурс гарненьких «Сакіс Рувас» з не менш миловидна піснями, в цьому році грецький конкурсний номер - це поєднання національних мотивів і репу

І хоча мелодія від Лукаса і Майка виразно на любителя, шанси на вихід у фінал у них однозначно є.

Greece. Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - «Watch My Dance»

Країнами, чий вихід у фінал знаходиться в «прикордонному» стані і буде залежати, в першу чергу, від того, наскільки ефектним вийде виступ їх конкурсантів сьогодні ввечері, вважаються Грузія, Швейцарія, Ісландія і Хорватія.

До числа явних аутсайдерів першого полфінала відносяться представники Литви, Португалії, Мальти і Сан-Марино.

У першому півфіналі «Євробачення-2011» 10 травня в цілому виступлять 19 країн, глядачі в яких зможуть взяти участь в sms-голосуванні.

Ще дві країни - Іспанія і Великобританія - також будуть голосувати в першому півфіналі на правах постійних фіналістів «Євробачення».

Зверніть увагу на те, що голоси, які надійшли з держав, що беруть участь у другому півфіналі (в тому числі Білорусі), а також Німеччини, Франції та Італії, в шоу 10 травня враховуватися не будуть.

Порядок виступів в 1-му півфіналі «Євробачення-2011» / 10 травня, 20:00 CET

Польща / Magdalena Tul - «Jestem». Норвегія / Stella Mwangi - «Haba Haba». Албанія / Aurela Gaçe - «Feel The Passion». Вірменія / Emmy - «Boom Boom». Туреччина / Yüksek Sadakat - «Live It Up». Сербія / Nina - «Caroban». Росія / Alexej Vorobjov - «Get You». Швейцарія / Anna Rossinelli - «In Love For A While». Грузія / Eldrine - «One More Day». Фінляндія / Paradise Oskar - «Da Da Dam». Мальта / Glen Vella - «One Life». Сан-Марино / Senit - «Stand By». Хорватія / Daria - «Celebrate». Ісландія / Sjonni's Friends - «Coming Home». Угорщина / Kati Wolf - «What About My Dreams?» Португалія / Homens Da Luta - «Luta É Alegria». Литва / Evelina Sašenko - «C'est Ma Vie». Азербайджан / Ell & Nikki - «Running Scared». Греція / Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - «Watch My Dance».

Підписуйся на наш Telegram . Отримуй тільки найважливіше!

Kati Wolf - «What About My Dreams?
Може бути, рок з минулого - це і є новий тренд європейської мелодії?
А ось для перемоги?
За словами угорської конкурсантки Каті Вольф, її пісня «What About My Dreams?
Чи означає це, що в цьому році Європа голосує за стиль 80-х?
Kati Wolf - «What About My Dreams?
Баку, Париж або Лондон?
Що вам більше подобається?