Полезные материалы

ЦСКА - Локомотив-Кубань. Прогноз від професіоналів БК Балтбет на матч Єдиної Ліги ВТБ (26.05.2017)

Експерти букмекерської контори Балтбет дали прогноз на матч Єдиної Ліги ВТБ ЦСКА - Локомотив-Кубань, який відбудеться 26 Експерти букмекерської контори Балтбет дали прогноз на матч Єдиної Ліги ВТБ ЦСКА - Локомотив-Кубань, який відбудеться 26.05.2017, початок о 19:30 (МСК).

Сезон баскетбольної Євроліги завершений, а значить команди, що брали участь в "Фіналі Чотирьох», можуть повернутися до своїх незакінченою справах на батьківщині. І у бронзового призера головного клубного баскетбольного турніру Старого Світу - московського ЦСКА - справа називається «Єдина Ліга ВТБ», і на міжнародну паузу «армійці» пішли, дізнавшись свого суперника по півфінальній серії, і їм стане краснодарський «Локомотив-Кубань».

Перші два матчі пройдуть в Москві, 26 і 28 травня, наступна гра, 31 числа, відбудеться вже в Краснодарі. І у всіх зустрічах москвичі будуть фаворитами: впевнене лідерство за підсумками регулярного сезону, пройдена практично без опору «Астана» в 1/4 фіналу і статус гегемона російського баскетболу роблять шанси ЦСКА на вихід у фінал дуже високими. Букмекери передбачають, що ймовірність перемоги «червоно-синіх» в серії понад 90% і пропонують поставити на це з коефіцієнтом (1,04). А перший поєдинок, 26 травня, почнеться о 19:30.

«Армійці» за масштабами Єдиної Ліги ВТБ дійсно сильні, і регулярний сезон і чвертьфінал довів, що боротися з командою Дімітріса Ітудіса можна тільки в конкретних матчах, на дистанції ж ЦСКА свого суперника «розгортає». Втім, цю ж теорему не так давно довів і «Олімпіакос», в одному матчі обрушивши всі надії москвичів на захист титулу в Європі. З усіх команд вітчизняної ліги саме «Локомотив» своїм стилем гри нагадує грецький клуб, тому Саша Обрадович повинен налаштувати своїх гравців так, щоб вони не сприймали гри проти ЦСКА як серію, а виходили і в кожному окремому матчі повторювали «Теодосіча і Ко» той кошмар , що стався з ними в Стамбулі тиждень тому. Краснодарці, за рахунок відмінної гри в захисті по ходу сезону, антропометричні переваги і хорошого руху, максимально схожі на «Олі» і, нав'язавши москвичам тягучий і силовий баскетбол, можуть в цій серії взяти своє. Але все ж, зробити це буде неймовірно важко, адже новин, що отримав травму в першому матчі чвертьфіналу Кевін Джонс, зможе зіграти проти ЦСКА - немає. А Джонс - лідер «Локо» за набраними очками і підбираннями, якраз та людина, хто міг би створити силову перевагу південців.

Втім, в серії «Локомотива» з УНІКС багато також очікували, що втрата основного центрового стане фатальною, але команда Обрадовіча, з ходу поступившись казанцям будинку, в другій грі реабілітувалася, а потім і зовсім двічі виграла в столиці Татарстану, не довівши до вирішального, п'ятого матчу. Так що практично чотири матчі без Джонса і двотижнева пауза на відновлення дають привід вважати, що «Локо» знає як компенсувати втрату американця. Наприклад, на підміну Кевіну готовий прийти співвітчизник, Тейлор Рочесті, в чотирьох іграх проти УНІКС набирав в середньому 19,8 очка, в регулярному чемпіонаті маючи всього 10,6. Так що козирі краснодарців - мобільність, жорсткий і силовий баскетбол, підбори і снайперські навички Рочесті. Якщо їм вдасться нав'язати ЦСКА свою гру, варто очікувати великої кількості фолів і непоганого відсотка реалізації дальніх кидків, хоча, як і по всьому сезону, невеликого їх кількості. Але якийсь відрізок матчу може стати ударним, тому середній тотал на чверть 40,5, що пропонують букмекери - привід поставити на «більше», швидше за все, в першій половині гри.

«Армійці» ж знають, як обігравати своїх гостей в Москві, так як вже робили це по ходу регулярного сезону, в лютому, з рахунком 83:77. Але змогли дізнатися вони це лише через три роки: в сезонах 2014/2015 та 2015/2016 «Локо» їхав зі столиці «зі щитом». І в Краснодарі в цьому році, з практично ідентичним рахунком 74:83, «червоно-сині» також були биті. В цілому, результативність команд в очних поєдинках і по ходу всього турніру в сумі дає трохи більш низькі показники, ніж основний тотал, пропонований букмекерами. 157,5 - середній показник команд, 161,5 - основний тотал. Так що не можна виключати, що гра не виправдає очікування за результативністю, особливо якщо у «армійців» вийде знайти ключі до гри «Локо» і уникнути щільного позиційного баскетболу.

ЦСКА в майбутньому матчі не буде легко - їх перемога з форою «-9,5» виглядає не найвірогіднішим результатом. Якщо краснодарци зможуть нав'язати господарям силову манеру гри, то Де Коло і Теодосіча знову, як і в півфіналі Євроліги, буде складно показати свій максимум, і тоді можлива фора «+5,5», пропонована з коефіцієнтом близько (3), або навіть менше великий відрив. Якщо ж матч піде за сценарієм Ітудіса, велика, ніж у гравців «Локо», втома в ногах і деякий, все одно існує, негативний фон після поразки від «Олімпіакоса» в «Фіналі Чотирьох», не дасть «армійцям» показати таку гру, щоб відриватися від вкрай міцного і організованого «Локомотива» більше, ніж на 10 очок.