Полезные материалы

Барселона б'є Челсі - 3-0. Визначилися всі учасники 1/4 фіналу ЛЧ-2018.

На стадіоні "Камп Ноу" в Іспанії завершився матч-відповідь 1/8 фіналу головного клубного турніру Старого Світу. Визначився останній учасник 1/4 фіналу ЛЧ-2018.

14 березня "Барселона" зустрічалася на своєму полі зі своїм принциповим суперником з Англії, лондонським "Челсі". Результат першої гри ( нічия 1: 1 з голом екс-гравця "Шахтаря" Вілліана , І у відповідь точним ударом в ціль Ліонеля Мессі) залишав шанси на успіх англійцям, хоч безумовним фаворитом протистояння вважалася все ж "Барса".

Не відкладаючи справу в довгий ящик, каталонці з ходу показали, хто "в домі господар". Мессі обігрався з партнерами на правому фланзі, і знущально катнув м'яч між ніг бельгійському воротареві "Челсі" Тібо Куртуа - 1: 0 вже на 3-й хвилині на ігри.

А вже на 20-й хвилині стало ясно, що додаткового часу ні при яких розкладах вже не буде. Це француз Усман Дембеле, через півроку, нарешті забив свій перший гол за "Барселону"! Дуже дорогий гол, так як в серпні 2017 го каталонці заплатили за юного форварда дортмундської "Боруссії" 105 мільйонів євро . Але Дембеле з тих пір більшу частину часу тільки лікувався.

Після голу Дембеле (до речі, з передачі все того ж Мессі), завдання для "Челсі" стала практично нездійсненним: не пропустити більше жодного разу, а самим забити тричі. Але проти нинішньої "Барси" це - нереально.

Чуда і не сталося: у 2-му таймі Мессі забив ще раз (2 + 1 у Лео в цьому матчі), і оформив остаточний рахунок - 3: 0.

Фото: uefa.com

"Барселона" стала останнім, 8-м, учасником 1/4 фіналу. Раніше чвертьфіналістами Ліги чемпіонів стали англійські "Ліверпуль" і "Манчестер Сіті", іспанські "Реал" і "Севілья", італійські "Ювентус" і "Рома", а також німецька "Баварія".

Жеребкування пар 1/4 фіналу ЛЧ-2018 відбудеться в п'ятницю, 16 березня, в Швейцарії. Жереб буде сліпим: представники однієї країни можуть зустрітися один з одним.

Нагадаємо, що 15 березня останній представник України в єврокубках, київське "Динамо", проведе матч-відповідь проти римського "Лаціо" .