Полезные материалы

Хто виграє Золотий м'яч 2018?

  1. Кріштіану Роналду
  2. Лука Модріч ( «Реал Мадрид» / збірна Хорватії)
  3. Антуан Грізманн ( «Атлетіко» / збірна Франції)
  4. Кіліан Мбаппе ( «Парі Сен-Жермен» / збірна Франції)
  5. Рафаель Варан ( «Реал Мадрид» / збірна Франції)
  6. Ліонель Мессі ( «Барселона» / збірна Аргентини)
  7. Пропонуємо вашій увазі котирування букмекерів на отримання Золотого м'яча 2018:

Пізно ввечері, 8 жовтня, авторитетне видання France Football оголосило список 30-ти претендентів на нагороду Золотий м'яч 2018. Чинним володарем нагороди є зоряний Кріштіану Роналду, однак провал на ЧС-2018 в сукупності зі звинуваченням в насильстві вдарили по позиціях португальця. Здається, ера Мессі і Роналду завершена, портал Readfootball.com намагається розібратися, хто і чому повинен отримати Золотий м'яч 2018.

com

Варто відзначити, що Золотий м'яч - це найпрестижніша індивідуальна нагорода в футболі і вона не вручається за якимось конкретним критеріям. У розрахунок беруться трофеї за клуб і збірну, індивідуальна статистика, медійність і т.п., а кращого визначають таємним голосуванням 96 журналістів з усього світу, капітани і тренери всіх футбольних асоціацій.

Кріштіану Роналду

Для початку розберемо шанси на успіх чинного володаря Золотого м'яча Кріштіану Роналду, який, на думку букмекерів, не входить навіть до п'ятірки претендентів на нагороду. Чим заслужив Роналду ЗМ-2018?

  • Ліга чемпіонів 2017/18
  • Кращий бомбардир ЛЧ: 15 голів
  • Статистика в сезоні: 44 матчі, 44 голи, 8 ассистов

Португалець провів черговий результативний сезон, але довго набирав обертів і був предметом критики ЗМІ. Так, Роналду частково змусив всіх мовчати, забивши 15 голів у Лізі чемпіонів, але ні в фіналі проти «Ліверпуля», ні в півфінальних матчах проти «Баварії» Кріштіану не забивав.

На Чемпіонаті світу в Росії Роналду забив 4 голи, але разом з Португалією покинув турнір на стадії 1/8 фіналу. ФІФА вже залишила без уваги Роналду, віддавши приз Гравець року ФІФА його екс-одноклубнику Луці Модричу. Ще більше по престижу зоряного нападника вдарили звинувачення в згвалтуванні. Наприклад, серія футбольних симуляторів від EA Sports прибрала особа Роналду з титульної сторінки свого сайту.

Лука Модріч ( «Реал Мадрид» / збірна Хорватії)

Головним претендентом на завоювання Золотого м'яча 2018 є півзахисник мадридського «Реала» і збірної Хорватії Лука Модріч. 33-річний плеймейкер має найбільші шанси утерти ніс Роналду і Мессі і з почуттям виконаного обов'язку готуватися до футбольної пенсії.

  • Ліга чемпіонів 2017/18
  • Фінал Чемпіонату світу 2018
  • Кращий гравець ЧС-2018
  • Гравець року ФІФА
  • Статистика в сезоні: 43 матчі, 2 голи, 8 ассистов

Важко порівнювати Роналду і Модріча, адже один є нападником, який збирає на себе всю увагу, а інший півзахисник, який виконує масу чорнової роботи, щоб все той же нападник був у центрі уваги. Проте, якщо їх порівнювати, то хорват нітрохи не менше заслужив Золотий м'яч. Модріч блискуче справляється з обов'язками плеймейкера, тримає на собі центр поля і в минулому сезоні регулярно доставляв снаряди групі атаки - Бейлу, Асенсио, Бензема, Іско, того ж Роналду.

Був Модріч серед головних дійових осіб на ЧС-2018 і головним ковалем історичного успіх збірної Хорватії, за що отримав нагороду найкращому гравцю турніру. ФІФА вже нагородив Модріча званням Гравець року і слабо віриться, що думки експертів двох найпрестижніших індивідуальних нагород світу можуть настільки розходитися.

Антуан Грізманн ( «Атлетіко» / збірна Франції)

Головним суперником Модріча в боротьбі за найпрестижнішу індивідуальну нагороду світу є нападник мадридського «Реала» і збірної Франції Антуан Грізманн.

  • Чемпіонат світу 2018
  • Ліга Європи 2017/18
  • Суперкубок УЄФА 2018
  • Статистика в сезоні: 49 матчів, 29 голів, 15 ассистов

Антуан Грізманн, можливо, провів не надто вражаючий сезон в плані статистики, але на боці француза тріумф на Чемпіонаті світу, що важливо в першу чергу. У клубному футболі його «Атлетіко» також не залишився без трофеїв - «матрацники» виграли Лігу Європи, а через кілька місяців обіграли «Реал» Модріча в матчі за Суперкубок УЄФА. Крім того, Грізманн забивав у двох великих фіналах - у фіналі ЧС і в фіналі ЛЄ, а це також аргумент для багатьох журналістів і тренерів.

Кіліан Мбаппе ( «Парі Сен-Жермен» / збірна Франції)

Трійку головних фаворитів на завоювання Золотого м'яча 2018 замикає нападник «Парі Сен-Жермен» і збірної Франції Кіліан Мбаппе.

  • Чемпіонат світу 2018
  • Чемпіонат, Кубок, Суперкубок Франції
  • Статистика в сезоні: 46 матчів, 21 гол, 15 ассистов

Французький нападник Кіліан Мбаппе продовжує вражати всіх своєю грою, в свої 19 років він виграв стільки, скільки багатьом великим футболістам не вдавалося протягом всієї кар'єри. У минулому сезоні Мбаппе зібрав ряд нагород у французькому футболі, також він володіє пристойною статистикою, а прикрасою всього стала гра на Чемпіонаті світу. Завдяки голам Мбаппе Франція обіграла Перу, в 1/8 фіналу пройшла Аргентину Ліонеля Мессі, також нападник забив у фіналі.

Кілька днів тому Кіліан Мбаппе потрапив в список претендентів на нагороду Golden Boy 2018 - приз кращому молодому гравцеві за підсумками року. Мбаппе є чинним володарем нагороди і практично немає сумнівів, що в цьому році нападник отримає її повторно, а такі матчі, як ось проти «Ліона» на вихідних, де Мбаппе оформив покер, зайве тому підтвердження. Разом з тим Кіліан Мбаппе може зробити собі шикарний подарунок до 20-го дня народження, якщо втре носа дорослим дядькам, вигравши Золотий м'яч.

Рафаель Варан ( «Реал Мадрид» / збірна Франції)

Лише четвертим в списку букмекерів на завоювання Золотого м'яча за підсумками цього року є центральний захисник мадридського «Реала» і збірної Франції Рафаель Варан. Але ж якщо розібратися, нагороду повинен отримати саме він.

  • Ліга чемпіонів 2017/18
  • Чемпіонат світу 2018

Ми вже обмовилися, що захисникам дуже важко отримати Золотий м'яч, останній раз це робив Фабіо Каннаваро в 2006-му. Рафаель Варан виграв Лігу чемпіонів з «Реалом» і Чемпіонат світу з Францією, при цьому будучи основним як в клубі, так в збірній. На даному етапі Варан є одним з кращих центральних захисників в світі, одночасно найдорожчим, на трансферному ринку француз коштує 80 млн. Євро. Якби мова йшла про нападника, то з такими регаліями він би, безсумнівно, отримав нагороду. А так залишається гадати, журналісти визнають чорнову роботу захисника або як завжди слава дістанеться нападаючим.

Якщо і за такі заслуги Варан не отримає Золотий м'яч або принаймні не потрапить до трійки, то в подальшому захисників навіть не варто номінувати на цю нагороду.

Ліонель Мессі ( «Барселона» / збірна Аргентини)

П'ятим у списку претендентів на нагороду найкращому гравцеві року йде Ліонель Мессі. Шанси аргентинця надзвичайно малі, але все ж вони є.

  • Золота бутса 2017/18
  • Чемпіонат, Кубок, Суперкубок Іспанії
  • Статистика в сезоні: 54 матчі, 45 голів, 18 ассистов.

Ліонель Мессі в 31 рік залишається найдорожчим футболістом світу. У минулому сезоні Мессі зробив собі непогану основу, щоб знову отримати Золотий м'яч. Аргентинець виграв всі трофеї в іспанському футболі і завоював Золоту бутсу, ставши кращим бомбардиром протягом футбольного року. Однак все змазав ЧС-2018, де збірна Аргентини вилетіла в 1/8 фіналу, поступившись майбутньому тріумфатору Франції.

Пропонуємо вашій увазі котирування букмекерів на отримання Золотого м'яча 2018:

Отже, серед головних фаворитів на завоювання Золотого м'яча 2018 переважно французи, але головним залишається повержений ними в фіналі хорват Лука Модріч. Число претендентів на нагороду потроху зменшуватиметься, зараз їх 30, а ближче до зими стане троє. Як би там не було, вже 3 грудня ми дізнаємося ім'я нового володаря Золотого м'яча.

Чим заслужив Роналду ЗМ-2018?