Полезные материалы

Страви різних країн з'являться в меню "Сапсанів" під час ЧС-2018

У четвер на Ленінградському вокзалі Москви відбулася презентація нового меню, яке буде доступно для пасажирів поїздів "Сапсан" під час чемпіонату світу з футболу.

З 14 по 26 червня в поїздах "Сапсан" на рейсах на рейсах № 761/774 пройде акція "Підтримаємо команди учасників чемпіонату світу з футболу-2018". Як на презентації розповіли шеф-кухарі Максим Рєпін і Сергій Дорошенко, в вагонах-бістро будуть представлені страви кухонь народів світу - російської, французької, близькосхідної та східно-європейської - в залежності від того, які команди гратимуть.

За словами шеф-кухарів, всього буде 18 страв. Як говориться в релізі РЖД, з кожної національної кухні були відібрані, переосмислені і адаптовані для подачі на борту високошвидкісного поїзда закуски, гаряче і десерти.

14 червня, в день московського матчу Росія - Саудівська Аравія, пасажири зможуть придбати у вагоні-бістро страви російської кухні. Це, зокрема, медальйон з яловичини і свинини "Ведмежа лапа", смажений судак, желе з молодих буряків на житньому хлібі з пряною кількою, приготована за особливим рецептом гречка.

15 червня, коли пройдуть ігри Іран - Марокко в Санкт-Петербурзі і Єгипет - Уругвай в Єкатеринбурзі, в "Сапсані" будуть представлені страви близькосхідної кухні. Наприклад, курка по-ліванських, баба гануш (закуска, що складається головним чином з Пюріровать баклажанів), пахлава.

Все про чемпіонат світу з футболу-2018 в Росії: календар, розклад матчів, склади учасників, все про 32 збірних, міста і стадіони турніру

Все про чемпіонат світу з футболу-2018 в Росії: календар, розклад матчів, склади учасників, все про 32 збірних, міста і стадіони турніру

Страви російської кухні.

19 червня, в день зустрічі Польща - Сенегал, яка пройде в Москві, в "сапсанів" будуть продаватися страви країн Східної Європи - в тому числі свинина по-чеськи з кнедликами, рулет з яловичини, шинки і омлету, угорська закуска керезет.

Завершиться акція 26 червня - на рейсах можна буде покуштувати вишукані страви французької кухні: в цей день в Москві зіграють команди Данії та Франції. Це і салат з камамбером, і "кок-о-вен" - півень в червоному вині з беконом, і м'ясний пиріг з цибульним конфі.

Дегустацію страв відвідали журналісти, вболівальники і колишні футболісти збірної Росії - Дмитро Буликін і Андрій Каряка.

"Мені спочатку за назвою не сподобалася" Ведмежа лапа ", але коли продегустував, зрозумів, що помилявся. Ця страва мені особливо запам'яталася", - сказав Буликін.

Як потрапити на матчі чемпіонату світу з футболу-2018 в Росії: де і як купити квитки на турнір