Рецензія на фільм «Бобри-зомбі»

У рубриці " Страшне кіно "Ми розміщуємо рецензії на фільми жахів, які з тих чи інших причин не потрапили в широкий кінопрокат.

Трійця подруг приїжджає на вихідні в будиночок, загублений в лісовій глушині. Дівчата хочуть повністю відключитися від навколишнього світу і забути про все, включаючи своїх хлопців, але це бажання виходить їм боком, коли в окрузі оголошуються смертоносні бобри-вбивці, мутував під впливом розкупорили бочки з радіоактивними відходами.

Є фільми, з якими все ясно до перегляду трейлера - і навіть дивитися на постер не обов'язково, досить однієї назви, як у випадку «Бобров-зомбі». Фільм з такою назвою відразу налаштовує на несерйозний, стьобний лад, і головне, що до цього потрібно додати, так це те, що чорний і абсурдний гумор не заважає картині бути не в останню чергу кривавим ужастиком - з кривавими ранами, тошнотно (в хорошому сенсі ) гримом і масою ситуацій, в яких одночасно смієшся і морщишся від цих подій на екрані свавілля.

постановник картини Джордан Рубін довгий час працював сценаристом різноманітних комедійних програм, а також кілька років писав сценарії вручення премій MTV Movie Awards, і це в «бобри-зомбі» виразно відчувається - Рубін без проблем жертвує реалістичністю і правдоподібністю заради ефектного кадру або потенційно забійної жарти. Так, опинившись в епіцентрі «боброзомбі» -нашествія, двоє героїв намагаються зайнятися сексом, а в іншій сцені вони «забивають» під підлогу виламувати то тут, то там звірків на манер відомого аркадного автомата. Самі бобри при цьому виглядають відверто «плюшевими», але це тільки працює на загальну атмосферу «відмороженого» хуліганства - особливо коли в «боброзомбі» (до речі, сильно нагадують «щурів» з « Лускунчика » Андрія Кончаловського ) Починають перетворюватися персонажі-люди.

У разі подібних фільмів нерідко виникає підозра, що їх творці «ліплять горбатого" не навмисно, а скоріше випадково - адже немає нічого простішого, ніж абияк слабал на коліні любительську саморобку, а всі можливі претензії відмітати лаконічним «а чого ви хотіли від трешу ? ». Стверджувати напевно в таких ситуаціях нічого не можна, але в «бобри-зомбі», здається, Рубін все-таки чітко розумів, чого хоче добитися. Це трохи незграбна, але досить щира спроба злегка прогнути закони дешевого «монстр-муві», щоб вивести його на новий рівень. І це майже виходить: приємно радують око нечасті, але все ж цитати і оммажа, коротка тривалість (менше 80 хвилин з титрами!) Не допускає провисань, є оголення, а персонажі гинуть зовсім не в тій послідовності, як чекаєш. Плюс така гарна Кортні Палм в ролі найрозпуснішій з трьох подруг - не знаємо, що вона тут забула, але одне її присутність додає фільму зайвий бал.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
У рубриці    Страшне кіно   Ми розміщуємо рецензії на фільми жахів, які з тих чи інших причин не потрапили в широкий кінопрокат Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер