Полезные материалы

Рейтинг генерітся: список кращих для набору м'язової маси в 2018

  1. Рекламні стереотипи
  2. Вся справа в обміні речовин?
  3. Загальні правила
  4. типи гейнери
  5. Топ-10 гейнери
  6. Serious Mass від Optimum Nutrition
  7. True Mass від BSN
  8. Naked Mass Natural
  9. Cyto Gainer від Cyto Sport
  10. Carbo Gain від NOW Sports
  11. Mass Tech від Muscle Tech
  12. Real Gains від Universal Nutrition
  13. Super Mass Gainer від Dymatize
  14. Hard Gainer Extreme від My Protein
  15. інший рейтинг
  16. Mass Active від Fit Max
  17. Mega Mass 2000 від Weider
  18. Mass Gainer від GeneticLab
  19. Hyper Mass 5000 від BioTech
  20. Gain Fast 3100 від Universal Nutrition
  21. кращий гейнер
  22. Відмінності гейнера від протеїну, які допоможуть зорієнтуватися
  23. підсумок

Для заповнення витраченої під час тренувань енергії спортсмени використовують гейнери. Вміщені в них вуглеводи, згідно поширеній думці, сприяють швидшому засвоєнню білків. Крім гідратів вуглеців і молекул протеїну, в гейнери часто додають різні амінокислоти, вітаміни, мікро- і макроелементи, а іноді і інші складові. Їх функція - прискорити час відновлення і запастися енергією для нових фізичних навантажень. Вибрати добавку допоможе запропонований нами рейтинг.

Рекламні стереотипи

Сучасний ринок спортивного харчування перенасичений гейнер від самих різних виробників. І кожен дає рекламу про те, що його продукт - поза конкуренцією. Однак склад пропонованих біодобавок не залишає сумніву в тому, що всі вони схожі за своїм функціоналом, а акцентовані відмінності - спритний маркетинговий хід.

Різною може бути тільки пропорція такого поєднання, що забезпечує оптимальні умови для анаболізму . Навіть такі потужні добавки, як креатин або незамінні амінокислоти виступають допоміжними складовими, не більше. Щоб не помилитися з вибором саме вашого гейнера, варто уважно вивчити пропорції активних речовин в ньому.

Вся справа в обміні речовин?

Ідеальний для одних атлетів гейнер може виявитися марним для інших. Рішення завжди строго індивідуально. Якщо в організмі спортсмена все обмінні реакції протікають повільно, і він схильний до повноти ( ендоморф ), То зайві вуглеводи йому протипоказані. Він і так не витрачає вироблювану глюкозу повністю, ризикуючи появою жирових відкладень. Але без достатньої кількості вуглеводів м'язи не впораються із запропонованою навантаженням навіть в умови антицелюлітної надходжень. Значить, гейнери можуть бути корисні, якщо самі добавки і час їх прийому підібрані грамотно.

Спортсмени з швидкими обмінними процесами ( ектоморфи ), Навпаки, не можуть жити без додаткових вуглеводів. У них м'язовий глікоген може витратитися практично повністю на побутові потреби, а на тренування його не залишиться. Варто таким атлетам запропонувати Гейнер з підвищеною кількістю вуглеводів, як у них відразу додасться енергії, а м'язи почнуть рости .

Загальні правила

Продукт, який претендує на звання фаворита, зобов'язаний надавати ефект незалежно від індивідуальних особливостей спортсмена.

Для цього важливі такі пункти:

  • У ньому практично не повинно бути простих вуглеводів типу цукру. У них високий глікемічний індекс , Що провокує гипергликемию. Тому кращі виробники включають до складу своїх добавок вуглеводні матриці з елементами різного глікемічного рівня. Це дозволяє скоротити до мінімуму процес відкладення жирів і довгий час постачати організм енергією.
  • Недобросовісні виробники, намагаючись заощадити, як протеїну пропонують сою. Але вона має неповноцінний амінокислотний склад і дає мінімальний ефект приросту м'язової маси. Кращий гейнер зобов'язаний мати в своєму складі сироватковий білок .
  • Фоновими компонентами анаболічний ефект повинен посилюватися. Це може відбуватися за рахунок введення в суміш:
    • креатину , Що генерує клітинну АТФ в мітохондріях і постачає організм додатковою енергією для білкового синтезу;
    • вітамінно-мінеральних комплексів, що каталізують всі: від перетравлення до синтезу гормонів;
    • розгалужених ланцюжків амінокислот, які блокують катаболізм .

типи гейнери

Види біодобавок, покликаних допомогти оптимальному засвоєнню білка, класифікуються за концентрацією корисних речовин в них і очікуваного результату.

Тип гейнера Рекомендації / результат Швидкий з максимальною концентрацією вуглеводів Для ектоморфов, худорлявих, сухих від природи. Рекомендований і тим атлетам, хто не має можливості харчуватися регулярно. У цьому випадку прийом гейнера рівносильний перекусу. Стимулює набір м'язової маси, врівноважує енергетичний потенціал і сприяє реабілітації м'язів в посттренировочний періоді. Повільний, наповнений білком Вибір спортсменів у бодібілдингу. Виключає гипергликемию при будь-якому обміні речовин, впливає на зростання м'язів, гарантуючи їх міцність і витривалість. У складі повільні вуглеводи, які довго засвоюються і живлять органи. Змішані, білково-вуглеводні Золота середина, що гарантує нарощування м'язів в природному режимі.

Гейнери варто купувати, якщо спортсмену потрібні саме вуглеводи: швидкі або повільні, а не креатин, протеїн або щось інше.

Топ-10 гейнери

Білково-вуглеводна суміш - одна з найнеобхідніших спортсменам біодобавок. Рейтинг, заснований на оцінках професійних спортсменів, виглядає наступним чином.

Serious Mass від Optimum Nutrition

50 г білка, 254 г вуглеводів, близько 30 флавоноїдів, мікроелементів, амінокислот, глютамин, 1250 калорій - все це в одній порції в 334 р Варто враховувати, що при розведенні молоком калорійність зростає. 5,45 кг коштує 3700 рублів, 2,7 кг - 2250.

True Mass від BSN

Співвідношення основних складових в класичній пропорції - 2: 1. В одній порції (145 г) міститься: 45 г білка, 75,5 г вуглеводів, 15,5 г жирів, а також калій, натрій, вітаміни, мікро- і макроелементи. Калорійність порції - 626 калорій. Вартість: 2,61 кг - 2900 рублів, 4,65 кг - 3100.

Naked Mass Natural

Продукт із сироватки, казеїну і мальтодекстрина, джерело складних вуглеводів, не містить генномодифікованих добавок. Білка - 50 г, вуглеводів - 250 г, 11,5 г BCAA ( лейцин , Ізолейцин і валін). Функція: підтримка синтезу білка. Варто добавка 8500 рублів за 3,63 кг. До Росії, як правило, не поставляється.

Cyto Gainer від Cyto Sport

Не містить жирів і глюкози. Включає 55 г сироваткового протеїну, амінокислоти, L-глютамин і 97% складних вуглеводів. За 2721 р доведеться заплатити 4400 рублів. Випускається з різними смаками: печиво-крем, банан, ваніль, шоколадний солод, шоколад-ментол, полуниця.

Carbo Gain від NOW Sports

Веганські і вегетаріанська формула, продукт з 100% мальтодекстрину (з кукурудзи). Без глютену і ГМО, не містить аспартам, сукралозу, ацесульфам калію. Розмір порції - 67 г (в упаковці їх 14). У ній 250 калорій, 63 г вуглеводів, 45 мг натрію. Коштує 1400 рублів за 908 м

Mass Tech від Muscle Tech

Порція в 255 г містить: 63 г білка, 168 г вуглеводів, 9 г жирів, а також креатин моногідрат, L-Аланін, L-Гліцин, L-Лейцин. 1000 калорій на порцію. 3,2 кг можна купити в середньому за 4300 рублів. Має наступні смаки: полуниця, шоколад, ваніль, шоколадно-арахісове масло. Кращий гейнер згідно відгуками багатьох спортсменів.

Real Gains від Universal Nutrition

На основі комплексних вуглеводів (інуліну) зі лляною олією. У порції 155 г, вона містить 84 г вуглеводів, 53 г білків, 6 г жирів (транс-жири відсутні), холестерин, натрій, калій, вітаміни та ін. Калорійність порції - 602 калорії. Варто 1,73 кг 2000-2200 рублів, 3,1 кг - 2800, 4,8 кг - 3300.

Super Mass Gainer від Dymatize

Порція в 334 г: 1280 калорій, 50 г білків, 252 г вуглеводів, 8 г жирів, 70 мг холестерину, 200 мг натрію, 500 мг калію, 410 мг кальцію, 120 мг хрому, а також вітаміни А, D, С, E , B6, B12, креатин моногідрат і матриця амінокислот: ВСАА, глютамін і глютамінова пептиди. 2,7 кг можна купити за 1850 рублів.

Порція містить 133,5 г, в якій 520 калорій, 45 г жирів, 99 г вуглеводів, 20 г білка, кальцій, фосфор, калій і інші компоненти. 1,8 кг обійдеться в середньому в 4000 рублів, хоча можна знайти і дешевше.

Hard Gainer Extreme від My Protein

Розмір порції 100 г, з яких 6,2 г жири, 50 г вуглеводів, 31,4 г білків, 0,4 г солі. Калорійність однієї порції - 357 калорій. 2,5 кг суміші коштує від 2000 до 2500 рублів.

Ці комплекси вважаються кращими для створення бездоганного рельєфу тіла.

інший рейтинг

Крім оцінки спортсменів-професіоналів, існує й інша основа для рейтингу, в якій враховуються не тільки процентне співвідношення протеїну, вуглеводів і калорійність продуктів, але і швидкість їх засвоєння, переносимість організмом, натуральність, наявність цукру, смак, розчинність, ефективність, доступність для покупки , а також репутація виробника. Такі гейнери розташовуються в наступному порядку:

Mass Active від Fit Max

Вибір новачків. Містить велику кількість вітамінів і мінералів. Добавку п'ють раз в день при тренуваннях і три рази на відпочинку. Наявність декількох видів протеїнів, глютамина і BCAA стимулює природний розвиток м'язів. На порцію потрібно всього 50 г, тому витрата виходить економним. Є й мінуси: наявність цукру, низький ступінь очищення, низький відсоток білка. Варто 950 рублів за 1 кг, 1800 за 2 кг і 4700 за 5 кг.

Mega Mass 2000 від Weider

Потужний посттренировочний реабілітатор, усуває слабкість і допомагає зростанню м'язів без зайвої ваги і жирових відкладень, відмінно втамовує голод. Завдяки кільком різновидам білка і безлічі вітамінів, мінералів покращує не тільки рельєф м'язів, а й загальний стан здоров'я. Включає BCAA. З недоліків - все той же цукор і висока ціна, близько 3600 рублів за 3 кг.

Mass Gainer від GeneticLab

Комплекс з високою концентрацією амінокислот і найкращим співвідношенням ціни і якості. Недолік - не дуже вдалий смак, що стає проблемою, оскільки для досягнення ефекту потрібно приймати препарат не менше трьох разів на день. Варто 500-600 рублів за 1000 р

Hyper Mass 5000 від BioTech

Порошок, легко розводиться водою. Має приємний смак і грамотний склад: 45 г вуглеводів, 17 г білка. Доповнено креатином і позбавлений жирів. Ефективний при анемії. Мінус - наявність цукру (21 г з усіх вуглеводів) і низький відсоток протеїну. Коштує 3000 рублів за упаковку в 4 кг.

Gain Fast 3100 від Universal Nutrition

Гейнер для худих і сухорлявий з астенічним статурою. Впливає безпосередньо на м'язові волокна, що дозволяє отримувати швидкий приріст мускулатури. Містить 37 г білків, 1 г жирів, 165 г вуглеводів на порцію, а також вітамінно-мінеральний комплекс, амінокислоти, що стимулюють метаболізм. Розчиняється в будь-якої рідини. Розмір однієї порції 229 г, в якій 880 калорій. Комплекс висококалорійний, натуральний, гіпоалергенний. Протипоказаний діабетикам. Коштує 1200 рублів за 1157 г, 2400 за 2312 р і 3300 за 4540 р

кращий гейнер

Переможцем цієї номінації став російський Гейнер Твоєї Мрії. Це авторська розробка Іллі Тимко. Він не має аналогів в світі. Його плюси:

  1. 36% білка, яка представляє собою суміш сироватки та казеїну в рівних частках. Це означає, що амінокислоти будуть надходити в кров відразу і поступово протягом декількох годин. Гейнер високобілковий і якісний на тлі інших аналогів.
  2. Не містить жиру і цукру.
  3. У ньому 5% креатину.
  4. Енергетична цінність 370 калорій.
  5. Додаткові складові: вітаміни, мальтодекстрин, камедь, цукрозамінник.

Ефект біодобавки накопичувальний. Тривалість курсу - місяць. Дозування: 1,5 г на кілограм ваги щодня.

Відмінності гейнера від протеїну, які допоможуть зорієнтуватися

Відмінності протеїну і гейнера для зростання м'язової маси в таблиці.

Тип Переваги Мінуси Протеїн Користь для кожного У складі більша частина припадає на протеїн, що ускладнює реабілітацію Рекомендований всім Ризик діареї Багато видів - з молока, яєць, сої, яловичини Порушує всмоктування в кишечнику при передозуванні Стимулює імунну систему Гейнер Комплекс, основна функція якого - зростання мускулатури Багато цукру - простого вуглеводу Є ідеальні пропорції вуглеводів і протеїну Протипоказаний атлетам із зайвими кілограмами Цукор в складі Виключений при схильності до повноти Розкид калорійнос і від 500 до 1000 калорій

підсумок

Отже, для зростання мускулатури експерти рекомендують вибирати гейнери. Однак вибирати добавку потрібно з розумом, проаналізувавши власні потреби і орієнтуючись на інтенсивність тренінгу.

Оцініть матеріал

Вся справа в обміні речовин?