Полезные материалы

Названо трьох претендентів на "Золотий м'яч" -2015


Фото: Reuters

ФІФА назвала трійку претендентів на "Золотий м'яч" -2015.

У їх число увійшли португальський форвард "Реала" Кріштіану Роналду, аргентинський нападник "Барселони" Ліонель Мессі і його одноклубник - бразилець Неймар.

Кріштіану Роналду є володарем "Золотого м'яча" останніх двох років, а також виграв трофей в 2008 році. У цьому році він виграв "Золоту бутсу", став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії і Ліги чемпіонів (разом з Ліонелем Мессі і Неймар), а також став кращим бомбардиром в історії "Реала". Крім того, він допоміг збірній Португалії пробитися в фінальну стадію Euro-2016.

Мессі чотири рази поспіль вигравав "Золотий м'яч" - з 2009 по 2012 рік. У цьому році на його рахунку перемоги в чемпіонаті і Кубку Іспанії, Лізі чемпіонів і Суперкубку Європи. Також він розділив з Роналду і Неймаром приз найкращому бомбардирові Ліги чемпіонів, став найкращим асистентом Ліги чемпіонів, чемпіонату і Кубка країни. Зі збірною Аргентини він дійшов до фіналу Кубка Америки.

Неймар, так само як і Мессі, виграв чемпіонат і Кубок Іспанії, Лігу чемпіонів і Суперкубок Європи. Також він став кращим бомбардиром Кубка Іспанії і разом з Мессі і Роналду розділив приз найкращому бомбардирові Ліги чемпіонів. У поточному сезоні він лідирує в суперечці бомбардирів чемпіонату країни.

У попередньому списку також значилися: Серхіо Агуеро (Аргентина, "Манчестер Сіті"), Гарет Бейл (Уельс, "Реал"), Карім Бензема (Франція, "Реал"), Кевін де Брейне (Бельгія, "Манчестер Сіті"), Еден Азар (Бельгія, "Челсі"), Златан Ібрагімович (Швеція, "ПСЖ"), Андреас Іньєста (Іспанія, "Барселона"), Тоні Кроос (Німеччина, "Реал"), Роберт Левандовський (Польща, "Баварія"), Хав'єр Маскерано (Аргентина, "Барселона"), Томас Мюллер (Німеччина, "Баварія"), Мануель Нойер (Німеччина, "Баварія"), Поль Погба (Франція, "Ювентус") Іван Ракітіч (Хорватія, "Барселона"), Арьєн Роббен (Голла ндія, "Баварія"), Хамес Родрігес (Колумбія, "Реал"), Алексіс Санчес (Чилі, "Арсенал"), Луїс Суарес (Уругвай, "Барселона"), Яя Туре (Кот-д'Івуар, "Манчестер Сіті" ), Артуро Відаль (Чилі, "Баварія").

Володар "Золотого м'яча" -2015 буде визначено 11 січня 2016 року у Цюріху, інформує СЕ .