Полезные материалы

У «вишку» з 10 мільйонами: що ФК «Кубань» планує на сезон-2019

У столиці Кубані пройшли загальні збори членів Краснодарській регіональної громадської організації «Об'єднаний клуб футбольних уболівальників« Кубань », на якому були визначені основні цілі і завдання команди на майбутній аматорський сезон, а також озвучений попередній бюджет і представлена ​​структура управління в клубі.

У столиці Кубані пройшли загальні збори членів Краснодарській регіональної громадської організації «Об'єднаний клуб футбольних уболівальників« Кубань », на якому були визначені основні цілі і завдання команди на майбутній аматорський сезон, а також озвучений попередній бюджет і представлена ​​структура управління в клубі

Як втратили «Кубань»

В кінці травня 2018 року було оголошено, що Російський футбольний союз відмовив ФК «Кубань» у видачі професійної ліцензії на сезон-2018/19 першості Футбольної національної ліги через більш ніж мільярдної заборгованості. Позбавлення професійного статусу привів до того, що «Кубань» була змушена змінити назву і клубну емблему (мінімум на найближчі два роки).

На початку травня Арбітражний суд Краснодарського краю ввів процедуру спостереження відносно НАО «Футбольний клуб« Кубань ». Рішення було прийнято за підсумками засідання суду за заявою ФНС Росії в особі ИФНС № 4 по Краснодару про банкрутство клубу зі столиці Краснодарського краю. Пізніше стало відомо, що розмір заборгованості по зарплатах, податкових виплат, банківськими позиками та іншими зобов'язаннями за підсумками бухгалтерського балансу в 2017 році становив близько 2,8 млрд рублів.

13 червня віце-губернатор Краснодарського краю Андрій Коробка, який є куратором ФК «Кубань» від адміністрації, заявив, що клуб подасть заявку на участь в Професійній футбольній лізі під новою назвою. При цьому Коробка підкреслив, що нова команда стане наступником «Кубані» і після зняття заборони від РФС поверне колишнє ім'я. Днем пізніше глава Краснодарській крайовій федерації футболу Іван Перонко заявив, що краснодарський клуб подав заявку на участь в майбутній першості ПФЛ під назвою «Урожай».

Ще в квітні нинішнього року Арбітражний суд Краснодарського краю на вимогу РФС дозволив НАО «Футбольний клуб« Кубань »провести реорганізацію і утворити дочірнє ТОВ« Футбольний клуб «Кубань», до якого перейдуть обов'язки з виплати 709 млн руб. «Суб'єктам футболу». Однак реорганізація не була завершена - ФНС Росії наклала заборону на освіту ТОВ за формальними ознаками.

6 червня в Краснодарі було зареєстровано ТОВ «Футбольний клуб« Катеринодар », а вже на наступний день перейменовано в ТОВ« Футбольний клуб «Урожай».

З 27 червня співвласниками ФК «Урожай» стали дві компанії, пов'язані з головою ради директорів ГК ОТЕК Мішелем Литваком. 90% ТОВ «Футбольний клуб« Урожай »володіє акціонерне товариство ОТЕК (власник - приватна компанія Railvat BV, Нідерланди), ще 10% - ЗАТ« Таманьнефтегаз »(власник - інвестиційна компанія Beleggingsmaatschappij Nes BV, Нідерланди). Адміністрація Краснодарського краю не увійшла до складу співвласників нового краснодарського клубу.

За кілька днів до старту сезону ПФЛ в зоні «Південь» віце-губернатор Краснодарського краю Андрій Коробка оголосив, що «Урожай» позбувся свого основного інвестора і продовжує шукати нового. Разом з тим, клуб покинули генеральний директор Олексій Зінін, головний тренер Володимир Газзаєв і більше 10 гравців, які готувалися до початку чемпіонату в розташуванні команди.

Як відроджують «Кубань»

Як повідомляв РБК Краснодар, на початку серпня 2018 року стало відомо, що ФК «Кубань» замінить футбольний клуб «Надія» в третій зоні Кубка губернатора Краснодарського краю (другий за силою дивізіон першості краю серед аматорських команд).

Після десяти стартових турів поточного сезону Кубка губернатора ФК «Надія», в якому виступали виключно вихованці однойменної краснодарської футбольної школи Станіслава Лисенко, з сімома набраними очками в активі займав десятий рядок у турнірній таблиці третьої зони.

Дебют відродженої «Кубані» відбувся 5 серпня в матчі 12-го туру Кубка губернатора. Жовто-зелені крупно переграли ФК «Абінск» - 3: 0.

26 серпня президія Краснодарській крайовій федерації футболу (ККФФ) офіційно затвердив перейменування ФК «Надія» (Краснодар) в футбольний клуб «Кубань».

У 12 матчах сезону-2018 ФК «Кубань» набрав 18 очок і завершив виступ в Кубку губернатора на восьмій сходинці в турнірній таблиці третьої зони.

З описом на чолі

На зборах членів Краснодарській регіональної громадської організації «Об'єднаний клуб футбольних уболівальників« Кубань »був представлений її президент - рекордсмен ФК« Кубань »за кількістю проведених матчів і забитих голів за клуб Олександр Плошнік.

63-річний уродженець Кримського району Краснодарського краю Олександр Плошнік виступав у складі «Кубані» в періоди з 1976 по 1984 і з 1987 по 1991 роки. За цей час він провів у складі жовто-зелених 381 матч, в яких відзначився 166 забитими м'ячами. У 1990-91гг. він входив в тренерський штаб «Кубані», а в 1999 році працював в клубі в якості тренера-консультанта. У 2005 році губернатором регіону Плошніку було присвоєно звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту Краснодарського краю».

Ще один екс-форвард краснодарського клубу Мурат Гомлешко (179 матчів і 54 голи в складі жовто-зелених) очолить селекційний відділ ФК «Кубань».

Також членам Краснодарській регіональної громадської організації Об'єднаний клуб футбольних уболівальників «Кубань» назвали ім'я нового наставника основної команди жовто-зелених. У сезоні-2019 ФК «Кубань» в ролі головного тренера буде працювати колишній гравець і тренер жовто-зелених Андрій Юдін. У його тренерський штаб також увійдуть помічник наставника, тренер воротарів і лікар команди.

51-річний Юдін виступав за ФК «Кубань» в 1985, 1988, а також 2000-2002 роки. За цей час Юдін, який діяв на позиції захисника, провів у складі жовто-зелених 103 матчі і забив вісім голів. Після закінчення ігрової кар'єри Андрій Юдін працював у тренерському штабі основної команди ФК «Кубань» (2004, 2007-2009 роки), а також очолював молодіжну команду жовто-зелених (2010-2014гг.) І дубль краснодарського клубу (2016-2017 рр.) .

Дві «Кубані» - три турніри

Правлінням клубу було оголошено про те, що КРОО «Об'єднаний клуб футбольних уболівальників« Кубань »подав заявку на участь ФК« Кубань »в першості вищої ліги чемпіонату Краснодарського краю в сезоні-2019. Про терміни її розгляду поки невідомо. Як відзначили в керівництві клубу, президент Краснодарській крайовій федерації футболу Іван Перонко запевнив, що в разі позитивного рішення президії ККФФ, команда буде заявлена ​​в чемпіонат під назвою «Кубань».

На зборах членів Краснодарській регіональної громадської організації «Об'єднаний клуб футбольних уболівальників« Кубань »було оголошено про створення на базі клубу команди« Кубань-2 », яка буде виступати в сезоні-2019 в Кубку губернатора.

Як зазначив член правління КРОО «Об'єднаний клуб футбольних уболівальників« Кубань »і граючий тренер команди Станіслав Лисенко, в грудні ФК« Кубань »візьме участь в зимовій першості Краснодара по футболу.

«У матчах зимової першості в складі ФК« Кубань »ми плануємо переглянути в ділі потенційних новачків клубу, щоб мати уявлення, хто почне майбутній чемпіон краю в основній команді, а хто буде завойовувати своє місце в основі через Кубок губернатора. Тому певних спортивних завдань перед командою в зимовій першості ми не ставимо », - розповів Лисенко.

Перед стартом чемпіонату краю керівництво і тренерський штаб планує влаштувати для команди повноцінний тренувальний збір, який з великою часткою ймовірності пройде в Краснодарі.

«Ми можемо заявляти про завдання виграти майбутній чемпіонат краю. Ми будемо до цього прагнути - ставити мету перемагати в кожному матчі і радувати наших уболівальників. Наша головна мета - повернення ФК «Кубань» в професійний футбол. До цього ми будемо йти поступально. При цьому потрібно враховувати рівень наших суперників в чемпіонаті краю: в числі наших основних конкурентів команди, які були б цілком боєздатні на рівні другого російського дивізіону », - заявив президент ФК« Кубань »Олександр Плошнік.

Бюджет ФК «Кубань»: доходи дорівнюють витратам

На зборах членів Краснодарській регіональної громадської організації «Об'єднаний клуб футбольних уболівальників« Кубань »правлінням КРОО був представлений проект бюджету ФК« Кубань »на сезон-2019. Згідно з проектом, його дохідна і видаткова частини будуть рівні і складуть 10 млн рублів.

Дохідна частина складається з трьох пунктів: членські внески КРОО «Об'єднаний клуб футбольних уболівальників« Кубань »- 1,8 млн руб., Спонсорські кошти - ₽7,2 млн і інші доходи - 1 млн рублів.

Згідно з проектом бюджету на сезон-2019, основною статтею витрат стане фонд оплати праці для адміністративного персоналу (1,4 млн рублів) і гравців команди (₽2,5 млн), а також преміальний фонд для футболістів «Кубані» і «Кубані-2 »(₽2 млн).

1,2 млн рублів планується виділити на технічні витрати клубу, включаючи оренду полів, 800 тисяч - на екіпіровку команд, 700 тис. - на організацію матчів, ще 500 тисяч клуб заплатить у вигляді внесків на участь в турнірах. На інші витрати в бюджет закладено 900 тис. Рублів.

У правлінні громадської організації відзначили, що бюджет клубу зверстаний без урахування витрат на оренду стадіону для проведення домашніх матчів команди в чемпіонаті краю. Керівництво ФК «Кубань» очікує, що витрати на оренду спортивного об'єкта (будь то стадіон «Кубань» або «ДПС-Спартак», заявлений в якості резервної арени клубу) будуть повністю покриватися коштами від продажу квитків на домашні поєдинки жовто-зелених.

джерело: РБК