Полезные материалы

Збірна Росії виграла ЧС з хоккею 2012

Збірна Росії у фінальному матчі ЧС з хоккею 2012 обіграла збірну Словаччини з рахунком 6: 2 і стала чемпіоном світу.

Збірна Росії виграла фінальний матч ЧС з хоккею 2012 у збірної Словаччини з рахунком 6: 2. Шайби закинули Олександр Сьомін (двічі), Олександр Пережогин, Олексій Терещенко, Павло Дацюк та лідер російської команди Євген Малкін.

Збірна Росії (якщо вважати також успіхи радянських хокеїстів) стала чемпіоном світу вже в 27-й раз. Це - більше, ніж будь-яка інша команди. У пострадянський період це - четвертий успіх росіян (в попередній раз наша команда вигравала чемпіонат в 2009 році).

Перемога у фінальній грі ЧС з хокею 2012 стала для збірної Росії десятим поспіль на цьому турнірі. Наша команда виграла всі свої матчі. Послідовно були обіграні латиші (5: 2), норвежці (4: 2), німці (2: 0), датчани (3: 1), шведи (7: 3), чехи (2: 0), італійці (4: 0 ).

У чвертьфіналі ЧС з хоккею 2012 росіяни обіграли норвежців - 5: 2, в півфіналі розгромили господарів чемпіонату фінів - 6: 2.

Третє місце на ЧС з хоккею 2012 зайняла збірна Чехії. Хокеїсти цієї збірної в матчі за бронзові медалі обіграли фінів.

Команди Росії та Словаччини грали у фінальному матчі ЧС з хокею 2012 у таких складах: Збірна Росії: Варламов, Нікулін - Бірюков; Пережогин - Малкін - Попов; Ємелін - Рясенскій; Сьомін - Дацюк - Овечкін; Денисов - Медведєв; Жердєв - Терещенко - Широков; Нікітін; Кокарев - Світов - Кулємін, Кузнецов.

Збірна Словаччини: Лацо, Бублик - Секера; Копецки - Гандзуш - Радівоевіч; Хара - серсо; Гудачек - Суворі - Шатана; Староста - Видарени; Татар - Микуш - Міклік; Бліжняк - Бартовіч - Говорка, Гашчак.

Фінальна гра ЧС з хокею 2012 розпочалась для збірної Росії невдало. Вже на 2-й хвилині словацький форвард Зденек Хара закинув першу шайбу. Перший період проходив зі значним територіальною перевагою збірної Росії, у наших хокеїстів було кілька непоганих моментів для взяття воріт, проте в цілому словаки впевнено захищалися і час від часу небезпечно контратакували.

Проте в середині періоду росіяни рахунок зрівняли. У черговій атаці з передачі Олександра Овечкіна відзначився Олександр Сьомін. Кінцівка періоду пройшла в атаках нашої збірної. Особливо активним був Овечкін. Однак більше забити в першій 20-хвилинці росіянам не вдалося.

Другий період фінального матчу ЧС з хокею 2012 розпочався в рівній боротьбі. Протягом декількох хвилин небезпечних моментів не було ні в тих, ні біля інших воріт. Перевагою проте заволоділа російська збірна. І ближче до середини періоду Олександр Пережогин проштовхнув шайбу в ворота словаків - 2: 1.

Одним з найактивніших у другому періоді був Євген Малкін. Лідер російської команди кілька разів створював небезпечні моменти і для себе, і для своїх партнерів. Ближче до кінця другої 20-хвилинки збірна Росії забила ще раз. Свою другу шайбу на цьому чемпіонаті закинув Олексій Терещенко. А ще через пару хвилин Олександр Сьомін кидком під поперечину довів рахунок до розгромного - 4: 1.

У заключному періоді фіналу ЧС з хокею 2012 свою вклад в розгром словаків вніс також Павло Дацюк. В середині 20-хвилинці Здено Хара відіграв одну шайбу, але це вже нічого не змінювало. Під завісу періоду Євген Малкін відновив колишній розрив в рахунку - 6: 2.



Відео: Перший канал .

Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter