Полезные материалы

Помилочка вийшла: Казахстанському борцю вручили медаль Олімпіади-2008

Казахстанський борець Нурбахит Тенізбаев отримав срібну медаль Олімпіади 2008 року в Пекіні.

20 вересня в Алмати казахстанський борець греко-римського стилю Нурбахит Тенізбаев отримав срібну медаль літніх Олімпійських ігор 2008 року, яка була присуджена йому Міжнародним Олімпійським Комітетом (МОК) після перегляду результатів змагань в зв'язку з перевіркою допінг-проб. Про це повідомляє Zakon .kz з посиланням на прес-службу НОК РК.

За дорученням президента Національного Олімпійського Комітету Республіки Казахстан (НОК РК) Тимура Кулібаєва олімпійська медаль борцю була вручена генеральним секретарем НОК РК Данияром Абулгазіним.

На Олімпійських іграх в Пекіні Нурбахит Тенізбаев завоював бронзову медаль у ваговій категорії до 60 кг, однак у зв'язку з підозрами спортсменів у вживанні допінгу через вісім років результати всіх медалістів пекінської Олімпіади були переглянуті. Після повторного огляду проб результат азербайджанського борця Віталія Рахімова був анульований, таким чином Нурбахит став срібним призером Олімпіади 2008 року в Пекіні.

Також сертифікати підтвердження оновлених результатів Олімпіади-2008 отримали важкоатлети Бахит Ахметов і Сергій Істомін, який посів четверте і шосте місця в категорії до 105 кг відповідно.

Крім того, Конфедерація спортивних єдиноборств та силових видів спорту зазначила призерів, тренерів та фахівців комплексно-наукових груп національних збірних команд з боксу, дзюдо, таеквондо, греко-римської та вільної боротьби за підсумками Чемпіонатів світу 2017 року. В цілому грошові премії отримали 11 спортсменів і 36 тренерів та фахівців збірних команд з видів спорту. Нагородження провели голова Конфедерації спортивних єдиноборств та силових видів спорту Данияр Абулгазін і віце-міністр культури і спорту Республіки Казахстан Сакен Мусайбеков, успіхи спортсменів також відзначили і керівники федерацій боротьби, дзюдо і таеквондо.

На Чемпіонатах світу 2017 року спортсмени з видів спорту Конфедерації завоювали 11 медалей (1 золото, 4 срібних і 6 бронзових нагород).

На Чемпіонатах світу 2017 року спортсмени з видів спорту Конфедерації завоювали 11 медалей (1 золото, 4 срібних і 6 бронзових нагород)


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!