Полезные материалы

Гравці ЖВК «Протон» (Саратовська область) 2015/16

Як збирався нинішній склад команди

сезон 2012/13

У міжсезоння «Протон» вже за сумною традицією позбувся значної групи провідних волейболісток. Покинули команду багато її лідери, зокрема Яна Щербань, Ірина Уралёва (Філіштинський), Катерина Громова, Тетяна Холіну, Анастасія Маркова. Придбання були значно скромнішими. Команда з Саратовської області, хоч і не без зусиль, але, усупереч поширеній думці багатьох фахівців, зберегла за собою місце в провідному дивізіоні російського жіночого волейболу, зайнявши підсумкове 10-е місце.

Після зміни керівництва клубу в сезоні 2013/14 його очолив Станіслав Владиславович Кукушкін. Склад команди оновився на 90% молодими, амбітними гравцями, що входять в склади молодіжних збірних Росії.

На фото збірна Росії 1994/95 р.н. в 2013 році і тут 2 гравця нині граючих за Протон: №10 Олена Новик і №15 Олена Савкіна, обидва грають, в основному, в молодіжній команді і постійно залучаються в основу.

На фото та сама збірна Росії U20, але вже на чемпіонаті світу! На цьому фото №9 Валерія Зайцева теж в Протон!

Склад (вказані нинішні команди):

1 Макарчук (Євдокимова) Катерина (Уралочка мовляв), 2 Воронкова Ірина, 3 Романова Тетяна (обидва Заріччя-Одинцово), 4 Бірюкова Ольга (Динамо Казань), 6 Миколаєва Олеся (Омічка), 7 Фетисова Ірина (Динамо Москва), 8 Луньова Анна (Динамо Казань мовляв), 9 Зайцева Валерія, 10 Новик Олена (обидва Протон Саратов), 13 Ільченко Ксенія (Уралочка-НТМК) 14 Решетнікова Наталія (Омічка) 15 Воронова Катерина (Уралочка мовляв).

Це склад в той 2013 рік - шість дівчат з Казані: Ольга Бірюкова, Анна Луньова, Тетяна Романова, Ірина Воронкова, Олеся Миколаєва та Дар'я Малигіна. З «Уралочки» Наталія Решетникова, Ксенія Ільченко, Катерина Воронова та Катерина Макарчук. Ірина Фетисова з «Заріччя», Олена Новик, Валерія Зайцева і Марія Бибина з «Ніки», Ольга Федорова з «Променя», Катерина Новікова з Череповця. Римма Гончарова з Краснодара і Анна Мельникова з «Протона».

Серйозна робота по формуванню нової команди проведена при особистому уваги й підтримки Губернатора Саратовської області Валерія Васильовича Радаева, за підтримки Уряду області та міністерства молодіжної політики, спорту і туризму. Також неоціненну допомогу команді з підготовки до початку сезону зробила компанія ТОВ «Газпром Трансгаз Саратов» в особі генерального директора, куратора і почесного президента ВК «Протон» Леоніда Миколайовича Чернощекова.

Напередодні сезону 2014/15 у команди ВК «Протон» з'явився ще один партнер - Балаковської філія АТ «Апатит», який входить в компанію «ФосАгро» - світового лідера з виробництва добрив. Крім того, в клубі відбулися серйозні зміни. Знову оновився склад команди. Вдалося зберегти кістяк колективу. У ньому залишилися ключові гравці - Неллі Алишева, Ольга Федорова, Вікторія Левшина, Марія Халецька, Олена Новик. Крім молодих, але перспективних спортсменок, уклали контракти з Ольгою Сажиної, Світланою Сурцевой, Катериною Єніна, Вікторією Журбенко. За підсумками сезону команда посіла сьоме місце в турнірній таблиці. Це результат наполегливої ​​роботи тренерського штабу і команди.

Прийшли: Катерина Єніна, Ольга Носенко (Сажина), Світлана Сурцева (всі "Тюмень-ТюмГУ"), Вікторія Журбенко ( "Волжаночка" Волгоград), Валерія Зайцева ( "Ніка" Москва), Олена Савкіна ( "Луч" Москва).

Пішли: Г.Чернишова, Т.Козлова, Е.Ірісова, Т.Шаманаева, І.Беленкова.

У цьому сезоні:

  • Прийшли: Маргарита Курило, Ганна Макарова (обидві - «Омічка»), Анастасія Гурбанова ( «Азерйол», Азербайджан), Норіс Кабрера ( «Стод», Норвегія), Анна-Міріам Гансонре, Анастасія Ануфрієнка (обидва МЕТАР Челябінськ) і Анна Купріянова ( «Волер», Швейцарія).
  • Пішли: Н.Алішева, С.Сурцева, О.Носенко, Н.Молосай, Е.Івашова, М.Куріло (січень 2016).

А ось і склад повністю

Домашня форма

Домашня форма

Гостьова форма

Гостьова форма

Почну з капітана команди:

3 Анна Макарова 194 см - доігровщіца

9 Вікторія Левшина 172 см - ліберо

10 Олена Новик 180 см - єднальна

8 Анастасія Ануфрієнка 181 см - єднальна

13 Норіс Асеа Кабрера 184 см - доігровщіца

16 Вікторія Журбенко 185 см - центральна блокуюча

6 Анна-Міріам Гансонре 187 см - доігровщіца

7 Валерія Зайцева 188 см - центральна блокуюча

12 Анастасія Гурбанова 190 см - діагональна

5 Анна Купріянова 189 см - центральна блокуюча

2 Катерина Єніна 192 см - центральна блокуюча

15 Ольга Федорова 195 см - доігровщіца

4 Марія Халецька 195 см - діагональна

11 Христина Толстухіна 172 см - ліберо

14 Олена Савкіна 194 см - доігровщіца

Немає на фото, але залучається в основу:

18 Валерія Фадєєва 175 см - єднальна

В наступних постах буду додавати фото дівчат :)

Відео зі зборів збірної Росії U20 в Сочі

джерела: Офіційний сайт клубу , стаття з Вікі і інтерв'ю гл. тренера зб. Росії 2013 року Світлани Сафроновой