Полезные материалы

Підсумки групового етапу The International 2016

  1. Верхня сітка, раунд 1
  2. Нижня сітка, раунд 1

На початку групового етапу Liquid, Secret, LGD та Na`Vi вважалися фаворитами The International 2016 , А вже в найближчий понеділок ці чотири команди розіграють між собою дві путівки в другий раунд нижньої сітки.

Дві інші закінчать свій виступ на головному турнірі року по Dota 2 . Хто б міг подумати перед початком змагання, що так все закінчиться ?!

Заключний третій день групового етапу не підніс особливих сюрпризів. Команди, які займали місця в верхньому ешелоні, продовжили переможний хід і пройшли в верхню сітку плей-офф. Що стосується представника нашого регіону, команди Natus Vincere, то хлопці так і не змогли забрати у дворазових чемпіонів Мейджора OG жодної карти і в підсумку посіли лише шосте місце в групі. У турнірній таблиці групи А після третього дня групового етапу відбулася лише одна зміна: помінялися місцями OG і EG - європейський колектив потіснив діючих чемпіонів світу з першого рядка.

Більш цікавим виявився підсумковий залік в групі В, де в нижній частині турнірної таблиці опинилися чемпіони і двічі віце-чемпіони Мейджора Team Secret і Team Liquid відповідно. І якщо команда Клемента «Puppey» Іванова практично підписала собі вирок на нижню сітку ще після перших двох ігрових днів, то команда Куро «KuroKy» Салехі Тахасомі (Team Liquid) вчора не змогла виграти жодної карти і несподівано для всіх опустилася з верхньої половини таблиці на передостаннє місце в групі В.

Виправили своє становище Fnatic, що займали перед заключних ігровим днем ​​останнє місце в групі. Вони виграли сьогодні вночі три матчі з чотирьох і піднялися на п'яте місце, яке дає їм право вибору суперника по нижній сітці. Лідери групи EHOME і Digital Chaos продовжили переможний хід, а в очній зустрічі так і не змогли визначити сильнішого - 1: 1.

Після закінчення всіх матчів заключного ігрового дня груповій стадії команди, що зайняли перші та п'яті місця в групах, вибрали собі суперників по верхній і нижній сітці. Таким чином, сітка плей-офф виглядає наступним чином:

Таким чином, сітка плей-офф виглядає наступним чином:

Стадія плей-офф The International - 2016

Верхня сітка, раунд 1

(best of 3 - до двох перемог; програв падає до другого раунду нижньої сітки)

OG (Європейський союз) vs MVP.Phoenix (Південна Корея) - 8 серпня 20:30 мск
Digital Chaos (США) vs Wings (КНР) - 8 серпня 23:30 мск
EHOME (КНР) vs Alliance (Швеція) - 9 серпня 20:30 мск
Evil Geniuses (США) vs Newbee (Китай) - 9 серпня 23:30 мск

Нижня сітка, раунд 1

(best of 1 - гра на виліт; програв вибуває з турніру, посівши підсумкове 13-16 місце)

TnC (Філіппіни) vs VG.Reborn (КНР) - 9 серпня 2:30 мск
Secret (Європейський союз) vs LGD (КНР) - 9 серпня 3:45 мск
Fnatic (Малайзія) vs Escape (Європейський союз) - 9 серпня 5:00 мск
Natus Vincere (Україна) vs Liquid (Європейський союз) - 9 серпня 06:15 мск

Матчі у форматі «best of 1» прийнято вважати рулеткою, так як перемогу легко може здобути слабша команда, продемонструвавши в поєдинку непопулярну стратегію і загнавши противника в глухий кут. Саме ця особливість надає матчів на виліт родзинку, за яку їх так люблять глядачі.

Нагадаємо, що всі матчі плей-офф будуть проходити на стадіоні KeyArena на 15 тисяч глядачів. Таким чином, кожна з команд отримає можливість виступити на чемпіонаті світу перед багатотисячною армією шанувальників. Всі, хто хоч раз бував на цю подію, мріють знову провести ці спекотні літні дні саме в Сіетлі, підтримуючи свої улюблені команди на чемпіонаті світу з Dota 2 .

Кращим гравцем третього дня групового етапу The International 2016 за версією «Чемпіонату» став гравець OG Амер «Miracle» аль-Баркаві, який до кінця груповій стадії повністю адаптувався до умов на чемпіонаті світу і порадував глядачів фантастичною грою. Згідно зі статистикою за чотирма вчорашнім ігор, він зробив по 12 вбивств ворожих героїв в кожній. Це виявилося вагомим внеском в перемогу OG.

Це виявилося вагомим внеском в перемогу OG

OG - переможці групи А на чолі з Miracle (в центрі)

Що стосується героїв, то ситуація не змінилася. Як і раніше найпопулярнішими залишаються Mirana і Batrider, а кращі показники вінрейт (відсотка перемог) серед героїв, які відіграли більше 10 ігор, належать Elder Titan (68,75% в 32 іграх), Kunkka (71,43% в 21 грі), Morphling (65% в 20 іграх), Sand King (66,67% в 15 іграх), Razor (71,43% в 14 іграх) і Ursa (75% в 12 іграх).

Найближчі два дні на The International 2016 - вихідні. Попереду нас чекають головні гри на сцені KeyArena. Це буде фантастична тиждень!

Хто б міг подумати перед початком змагання, що так все закінчиться ?