Полезные материалы

Зимові Олімпійські ігри - 2010

  1. інші сайти
  2. чеські медалі
  3. Полусуперское неділю
  4. Чеська делегація
  5. Це цікаво

Зимові Олімпійські ігри повертаються до Канади вдруге (перший - в 1988 року в Калгарі). Головною сценою XXI Зимової Олімпіади стане з 12-го по 28-е лютого Ванкувер і його передмістя, де пройдуть змагання з більшості льодових видів спорту. Лижники і майстри бобслею і інших санних видів спорту відправляться за сто кілометрів до міста Вістлер. Змагання пройдуть в 15 видах спорту.

інші сайти

  • Офіційний сайт Олімпійських Ігор 2010: www.vancouver2010.com
  • Офіційний сайт Чеського Олімпійського комітету: www.olympic.cz

чеські медалі

Незакінчений триптих

Фото: ЧТК У середу скарбничка чеської команди на XXI Зимових Олімпійських іграх поповнилася одразу двома медалями. Якщо друге «золото» Мартіни Саблікової було більш-менш передбачуваним, то «бронза» лижників в естафеті стала для чеських шанувальників спорту приємним сюрпризом. такий вдалий вечір могли коронувати перемогою над фінами хокеїсти ... Більш ...

Полусуперское неділю

Після перемоги в матчі з латишами чеської хокейної збірної не вдалося утримати лідерство в групі - в недільній зустрічі з росіянами сильніше був суперник. Зате приємно здивувала Мартіна Саблікова, яка завоювала несподівану «бронзу» на дистанції, яка не входить в число її коронних. Більш ...

Чеська делегація

Чеський Олімпійський комітет відправляє в Ванкувер рекордна кількість спортсменів - 92. У числі основних претендентів на медалі, крім хокейної команди, будуть ковзанярки Мартіна Саблікова і Катержина Новотна, лижник Луках Бауер, Шарка Загробска в слаломі і інші.

Це цікаво

Хокейні баталії пройдуть на вузьких майданчиках, на яких грають в НХЛ, розміром 61 на 26 метрів (для порівняння: європейці звикли грати на 61х30).

Олімпійський факел вперше в історії буде розташовуватися під дахом.

Золоті медалі будуть найважчими (по 500-576 грамів кожна), і кожна з них через нестандартної форми буде оригінальною.