Полезные материалы

Що приготувати на Новий рік 2018

  1. М'ясо для Господині
  2. Свинячі реберця
  3. салати

Для зустрічі Жовтої Земляний Собаки на столі повинно бути м'ясо - смачне, соковите, ароматне і корисне. Але і вегетаріанцям буде, чим поласувати: овочів, фруктів, ягід і взагалі плодів Землі - стихії Господині 2018 року , Теж має бути багато, особливо жовто-помаранчевих, багатих вітамінами і іншими біоактивними речовинами. Є думка, що овочеві салати дратують Собаку, як і морепродукти , і риба (в т.ч. ікра ). Це явний «перегин». Виключити варто лише риб з дрібними кісточками, а від страв з лососем, інший жирної морською рибою, червоною, чорною і жовтою ікрою відмовлятися ні до чого.


Зміст статті:



Що дійсно не варто подавати, так це жирні страви - у собак від них проблеми з травленням, та й людям вони тільки завадять танцювати і веселитися. Спеції, гострі соуси і приправи залиште «на потім» або різко обмежте: собаки не виносять подібних смаків і запахів. Байдужі собаки і до грибів, але їх цілком можна використовувати, як інгредієнт страв - з тим же запеченим м'ясом.

М'ясо для Господині

Собаки - домашні істоти, але хижаки і мисливці від природи. Страви з дичини - «саме те», але дичину - рідкість у великих містах: для більшості господинь шашлик з нутрії, строганина з оленини або лосятина в духовці - їжа екзотична. У кращому випадку, можна знайти дику качку або зайця, а й домашньою птицею, і кроликом Собака буде задоволена, не кажучи вже про м'ясо з кісточками: їх люблять гризти собаки будь-яких порід.

Найпростіше взяти свинячі реберця або рульку - і м'яса, і кісточок там вистачить, а готувати нескладно.


Свинячі реберця

Почнемо з реберець. свинину беріть молоду: м'ясо буде ніжним, соковитим і ароматним. Нарубані середніми шматочками (10-15 см завдовжки) реберця (1 кг) миють у холодній проточній воді, просушують серветкою, кладуть у велику миску. Посипають сіллю-перцем за смаком, наливають 1-2 ч. Л. рослинного масла, додають по 1/4 ч. л. розмарину і зерен гірчиці, перемішують і залишають на 30 хвилин. Лист фольги злегка змащують маслом, викладають реберця і щільніше загортають. Кладуть згорток на деко або в зручну форму, ставлять в духовку на 1,5 години при 180˚C; розгортають, розкладають реберця так, щоб вийшла легка рум'яна кірочка, запікають ще 15-20 хвилин. Подають реберця на великому блюді, уклавши навколо золотистий відварну картоплю, моркву, запечений солодкий перець, кабачки, гарбуз, кукурудзу - хто що любить. Жовті плоди Землі бажані Собаці, хоча до м'яса, приготованого в її честь, овочі підуть будь-які: свіжоприготовані - НЕ консервовані, і краще ті, в яких менше крохмалю.


Ці ж реберця легко готувати на звичайній сковороді, глибокої і з товстим дном. На добре розігріту сковороду наливають трохи оливкового масла, кладуть лавровий лист (2-3 невеликих), підготовлені ребра і смажать на сильному вогні з 4-х сторін, вчасно перевертаючи, щоб зарум'янилися, але не підгоріли. Потім заливають гарячою водою, щоб ребра майже вкрилися, додають кільця цибулі, сіль, перець, спеції за смаком. Гасять 40 хвилин на малому вогні, додають води (наполовину менше, ніж в перший раз) і тушкують, поки вода не випарується. Реберця виходять золотистими. Подають також з овочами; можна приготувати яскравий ароматний соус з моркви, болгарського перцю всіх кольорів, ріпчастої цибулі і томатів.

Свиняча рулька в пиві - смачно і недорого. Рульки краще взяти дві невеликих і нежирних (задніх), ніж одну «значну». Шкіра на них повинна бути чистою, без плям, синців і пошкоджень. Рульки ретельно промити і замочити у воді (в молоці - буде ніжніше) на 12 годин. Пиво (не менше 2 л) виливають у велику каструлю, кладуть сіль, приправи (чебрець, кмин, орегано, розмарин - по 1/3 ч. Л.), Дрібно порізану цибулю (1 шт.) І часник (2-3 часточки). Цим маринадом заливають вимочені рульки, 6 годин тримають в прохолодному місці, потім (в маринаді ж) доводять до кипіння і 2 години варять на слабкому вогні. Остуджують настільки, щоб їх можна було шпигувати нарізаним часником (1-1 / 2 головки) і обмазувати гірчично-масляною сумішшю (по 2 ст. Л. Гірчиці і масла). Коли ці «операції» закінчені, рульки кладуть в глибоку форму, поливають маринадом (1-1 / 2 склянки) і запікають при 200˚C 1,5-2 години. Поливати треба і під час запікання: рульки будуть рум'яними і м'якими.


яловичина - відмінне м'ясо, якщо вибирати і готувати його правильно: шматок свіжої (НЕ мороженої) вирізки без плівок і жив. З начинкою з шампіньйонів блюдо вийде чудовим - той випадок, коли Собака непогано поставиться до грибів. Спочатку начинка: дрібно нарізають і злегка обсмажують 100 г шпику, додають нарізані печериці (200 г) і цибулину; гасять, поки не випарується волога; солять-перчать, додають мелені сухарі (4 ст. л.), трохи нежирних вершків, гасять ще 3-5 хвилин, знімають з вогню і охолоджують. Яловичу вирізку (1,5-2 кг) ріжуть поперек шматка не до підстави (вийде своєрідний «віяло» або «гармошка» з шматочків по 70-100 г). Начинку змішують з вареними рубаними жовтками (2 шт.), Укладають між отриманими шматочками і акуратно, щоб маса не випала, стискають м'ясо, стягують кулінарною ниткою, кладуть на розігріту з маслом сковороду і обсмажують з усіх боків. Перекладають в товстостінну каструлю або в чавунну гусятницю, наливають бульйон (воду), закривають і гасять після закипання на малому вогні до м'якості. Додають цілі овочі (невеликі картоплини, моркви, суцвіття брокколі, стручкову квасолю) шматочки гарбуза і кабачка і тушкують до готовності, доливаючи бульйон. Подають на блюді, обклавши тушкованими овочами.


М'ясо за наведеними вище рецептами виходить незрівнянним, але часу вимагає чимало. Птицю готувати легше. Можна взяти качку, гуску, індичку, але куряче м'ясо - найпростіше: з апетитною золотистою скоринкою, ніжна і тане в роті, дієтична і корисна. Якщо запекти курку з жовтими яблуками і помаранчевими апельсинами, ніхто не залишиться байдужим, і Господиня в тому числі, але підготовку краще почати з вечора. У вимитого і обсушене курячої тушки зрізають шкіру з шиї і гузку, натирають тушку крупною сіллю і змащують маринадом: гірчиця (2 ч. Л.), Сухий розмарин (1/2 ч. Л.), Роздавлений часник (2-3 зубчики) , соєвий соус і рослинне масло (по 1 ст. л.), аджика, мелений чорний перець і імбир - за смаком; на грудях ложкою відокремлюють шкірку і в цьому «кишені» добре промазують. Краще залишити так на всю ніч, але, якщо треба швидко, вистачить пари годин. Промаринуватися курку укладають в змащену форму, в «кишеню» кладуть кілька шматочків вершкового масла, начиняють тушку нарізаними апельсинами і яблуками (по 1-2 плоди), скріплюють отвір зубочистками. З боків роблять надрізи, вставляють туди крила, а ніжки пов'язують: м'ясо пропечеться рівномірно і не підгорить. Форму ставлять в духовку, на 190˚C, додавши трохи води, запікають 40 хвилин, перевертають і тримають в духовці ще півгодини. Якщо потрібно, перевертають ще два рази, щоб зарум'янити боки: на кожен досить 10 хвилин. Періодично доливають води і поливають тушку соком, що утворюється; час запікання вказано для «середньої» курки.


Швидко страву для любителів риби - сьомга (форель, кета, горбуша, тріска) в вершках - часу потрібно менше 1,5 годин. Підготовлену тушку риби (1 кг) ріжуть на стейки, заливають сумішшю вершків (стакан), рубаною зелені кропу, солі і чорного перцю за смаком, залишають на півгодини. За цей час до напівготовності відварюють у підсоленій воді картопля (4-5 шт.), Крупно нарізаний брусочками. Рибу і картоплю кладуть в глибоку форму, виливають туди ж залишилася вершкову суміш і півгодини запікають у духовці при 190˚C.


салати

Салати з м'ясом називають найкращим вибором, а рецептів, в т. Ч. І в вигляді собачки, безліч: важко вирішити, що вибрати. М'ясних страв і так вдосталь - салати, при бажанні, можна вибрати простіше.

Наприклад, з нежирної свининою. 250 г свинини нарізають середніми кубиками і, помішуючи, підсмажують до готовності на середньому вогні. Солі і перцю - мінімум; за бажанням можна додати трохи соєвого соусу: м'ясо стане темніше, м'якше і ароматні. М'ясо викласти, а в соусі підсмажити крупно нарізані печериці (350 г). Кубиками нарізати 4 гуртка свіжого ананаса, натерти на дрібній тертці 80-100 г твердого сиру. На блюдо викласти вимиті і просушені листя салату, бажано різних сортів (200-250 г), на них - гриби, такі шари - ананаси і свинина. Зверху все посипати сиром. Салат не важкий і колір відповідний: коричневі від соусу м'ясо і гриби, золотисті ананаси і жовтуватий сир.


Яловичий язик теж надає салатам ситність; жиру мало, а білка - «те, що треба». 300 г звареного і очищеного мови і 3 зварених «в мундирі» картоплини нарізають кубиками, 2 солоних огірка - кубиками подрібніше, середню червону цибулину - півкільцями. Змішують все в мисці зі сметаною (5-6 ст. Л.), Дрібно нарубаної зеленню кропу (1-2 ст. Л.) Сіллю і спеціями за смаком. На дно глибокого страви викладають листя салату, на них - отриману суміш. Посипають тертими вареними яйцями (2 шт.), Прикрашають помідори черрі (5-6 шт.) Розрізаними навпіл.

Легкі салати, в т. Ч. Фруктові, теж будуть до речі: наситять, але не викличуть тяжкості. На дрібній тертці натирають 3 яскраві сирі моркви, велику очищене яблуко і апельсин ріжуть дрібними кубиками; злегка розмочені, вимиті і просушені курагу і чорнослив (по 10 шт.) - тонкими смужками. Все складають в прозору салатницю, додають 1/4 склянки вимитого і висушеного родзинок, поливають сумішшю меду (2 ст. Л.) І сметани (3 ч. Л.), Перемішують. Можна додати кориці. Зверху посипають подрібненими волоськими горіхами (200 г).

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: Що приготувати на Новий рік 2018 , гарячі страви на Новий рік 2018 , салати на Новий рік 2018

Головна свята свята січня