Полезные материалы

Москва, Ростокино (Росія) × 09.05.2016

Хто куди, а 9 травня мене понесло на футбол. Минувши переповнену станцію ВДНГ, я вийшов на наступній - "Ботанічний сад", де взяв мороженку і пройшов до пункту призначення - стадіон "Іскра".

стадіон Іскра

Стадіо розташований в тихому і мальовничому містечку неподалік від річки Яуза, і навіть не скажеш, що в пішої доступності на широку ногу з усією Росією гуляє ВДНХ. Крім стадіончика в комплекс "Іскра" включені: тенісний центр, волейбольні майданчики, зали для фітнесу і т.д. На жаль, оточує центр спортивного дозвілля всілякі автосервіси і фарбування, однак вміння абстрагуватися і прийняти сучасні умови виживання більшості об'єктів, дозволило даний факт не помітити, але все-таки виділити.

На "Іскру" мене привів матч Першості ЛФК Московської області "Буревісник" - ФК Зеленоград. До слова, не тільки мене, а й моїх друзів і ще чоловік десять. Тіснитися не довелося, ми вільно розташувалися на одній з трибун, які знаходяться за воротами. Вікіпедія заявила, що "Іскра" вміщує 1000 глядачів, але дві невеликі складні трибункою на вигляд можуть прийняти не більше сотки. Перегляд матчу з бровки не вдався, оскільки за паркан не пускали, а протягом матчу по периметру "закритої зони" блукав охоронець в сонячних окулярах і червоним обличчям. Втім, краще місце було знайдено пізніше, але не мною. Один з уболівальників "Зеленограда" (дідусь одного з футболістів за сумісництвом), забрався по сходах на верхній вхід одного з будинків і топив з дудкою звідти. У другому таймі ми перемістилися під деревця (в Москві в обід було спекотно) і, жертвуючи якісним переглядом (паркан, сука), розвалилися на травичці.

У другому таймі ми перемістилися під деревця (в Москві в обід було спекотно) і, жертвуючи якісним переглядом (паркан, сука), розвалилися на травичці

Футбольчік, до речі, був глядабельних, але в одну хвіртку. Одна з найтитулованіших команд області "Зеленоград" урабативала опонента, але навіть в вірних моментах м'яч потрапляв або в штангу, або за всю хурму віддувався кіпер. У підсумку "Зелен" поклав чотири м'ячі, пропустивши один (в середині тайму "Буревіснику" вдалося провести єдину небезпечну контратаку в матчі). ================================================== =========== Наш електронний фанзин PROBITO.RU покликаний об'єднати всіх любителів подорожей і шанувальників футболу незалежно від статі і віку, уподобань до того чи іншого клубу. Ми хочемо показати як це чудово і захоплююче відкривати нові міста і країни в ім'я спорту!