Полезные материалы

Фанатські "коридори" з'являться в Шереметьєво на час ЧС-2018

Фото: ТАСС / Спорт-Експрес / Дарина Ісаєва

На час чемпіонату світу з футболу в терміналі "Аероекспрес" аеропорту Шереметьєво з'являться "смуги виділеного руху" для уболівальників. Спеціальні коридори виділять кольором і захистять стрічкою. Про це порталу Москва 24 розповів виконавчий директор компанії "Аероекспрес" Валерій Федоров.

"Ми організуємо спеціальні брендовані зони проходу через турнікети для розділення потоків уболівальників від основного потоку пасажирів. Спеціальні коридори для фанатів будуть, по-перше, виділені цветографическими схемами, а по-друге, там, де це буде необхідно, ми задіємо спеціальні бар'єрні огорожі" , - сказав Федоров.


Він додав також, що уболівальників, волонтерів та інших осіб, зайнятих в організації і проведенні матчів, будуть пропускати через окремі турнікети. Цей захід допоможе розвести потоки фанатів і інших пасажирів, щоб уникнути черг біля турнікетів.

"В умовах збільшеного пасажиропотоку, який планується під час чемпіонату світу з футболу, для нас дуже важливо не створювати черги ні в терміналах, ні при висадці або посадці пасажирів. Якщо будуть виявлені місця, де відбувається велике скупчення людей, ми розподілимо пасажирські потоки так, щоб не утворювалися черги ", - підкреслив Федоров.

Крім того, вболівальники і волонтери зможуть скористатися послугами "Аероекспрес" безкоштовно. Для того щоб отримати пільговий квиток, необхідно пред'явити Fan-ID. Така система була випробувана в дні проведення матчів Кубка конфедерацій.

Читайте також

У листопаді минулого року з Павелецького вокзалу в аеропорт Домодєдово почали ходити двоповерхові експреси . А до кінця 2017 року весь рухомий склад на Домодєдовському і Внуковском напрямках замінили такими потягами.

У салоні нових поїздів з'явилося більше вільного місця, додані місця для розміщення більшої кількості багажу. Спинки крісел легко змінюють положення. Кожен вагон обладнаний відеосистемою, клімат-контролем, розетками та безкоштовної Wi-Fi-мережею. А для маломобільних пасажирів передбачено ліфт для переміщення між поверхами.


На Шереметівське напрямок такі склади наразі випускати не планується. Однак і там пасажири не відчують незручностей під час проведення матчів чемпіонату світу з футболу. Раніше керівництво "Аероекспрес" заявило про намір випустити три нічних поїзда і при необхідності додати додаткові вагони в інші склади.


Воловатов Віталій

Поділитися в соціальних мережах: