Alegria в Москві - відгуки та рецензії

Головна циркова імперія радує Москву шоу 20-річної витримки і обіцяє спектакль-сенсацію у вересні.
Головна циркова імперія радує Москву шоу 20-річної витримки і обіцяє спектакль-сенсацію у вересні

Цирк Дю Солей: Alegr. Джерело: Цирк Дю Солей: Alegr. Автор: Цирк Дю Солей: Alegr

шоу Alegria ( «Веселощі» по-іспанськи) бачив весь світ. Критикувати його безглуздо, - 20 років успішних гастролей зводять нанівець будь-які спроби. Спектакль давно визнаний класикою циркового жанру. І все ж - якщо ви вже бачили більш пізні роботи канадських трюкачів, Alegria може здатися вам передбачуваною і навіть старомодною. Ніяких мультимедійних безумств, фантастичною динаміки, тим більше, драматургії. Однак не поспішайте відмовляти собі в задоволенні своїми очима побачити спектакль, відшліфований, як алмаз. Тут відрепетировано кожен рух, посмішка, поворот голови і, здається, навіть вдих і видих будь-якого з артистів.
шоу   Alegria   ( «Веселощі» по-іспанськи) бачив весь світ

Alegria - це, звичайно, казка. Головні герої - Чорна і Біла співачки, клоуни, сумують старі птиці, товстий Флер ... Вони живуть в ірреальному державі, яке покинув король. І тепер йде боротьба за владу, боротьба між минулим і майбутнім, монархією і демократією, молодими і старими. Політичний аспект шоу не очевидний (про нього взагалі можна дізнатися тільки з програмки), а ось філософська і поетична підгрунтя - дуже навіть. Настрій чарівництва з відтінком осмисленої смутку створюють фантазійні костюми, маскарадні маски з опущеними куточками «губ» і, звичайно, музика (вона виконується наживо - на сцен Alegria - це, звичайно, казка

е сидить маленький оркестрик і співає вокалістка). Саундтрек Alegria визнаний кращим з усіх, що були записані до циркових програм. Також в шоу включено безліч кумедних клоунських реприз - все без винятку вдалі. Можливо, здивує глядачів етюд «Шторм» - один в один «Сніжне шоу» В'ячеслава Полуніна. Головний клоун планети склав цей прекрасно сумний «шматочок» колись спеціально для «дю Солі».

У шоу включено безліч акробатичних трюків - номер на дво

йної трапеції, з вогняними ножами, на опорах і російської перекладині. Вони знайомі шанувальникам циркового мистецтва, але здивувати ще можуть - навіть в синхронному плаванні рідко побачиш таку витонченість рухів. Фінал у шоу відкритий ... Хто переміг в змаганні за владу незрозуміло (і в чому воно, власне, полягала). Втім, неважливо. Головне в Alegria - калейдоскоп яскравих картинок і дивовижне настрій світлого смутку. Якщо захочеться зануритися в нього ще раз, можна вже зараз придбати квиток на шоу, яке Цирк дю Солей привезе до Москви у вересні.

На радість шанувальникам виставу під назвою Kooza покажуть не на сцені, а в спеціально встановленому білому наметі в Лужниках. Мова в ньому піде ні багато ні мало про сенс

Мова в ньому піде ні багато ні мало про сенс

життя. Головний герой - такий собі Простак - буде шукати своє місце в світі. На шляху йому зустрінуться найрізноманітніші персонажі, а клоуни з акробатами покажуть свої номери.

Окремо варто згадати 730-кілограмове Колесо Смерті. Його розкрутять до неймовірної швидкості в безпосередній близькості від глядачів. У поворотному механізмі двоє артистів обіцяють виконати запаморочливі акробатичні стрибки і обертання проти годинникової стрілки. Як то кажуть, не пропустіть!