Полезные материалы

Дні футболу: всі акції і пропозиції українських компаній до ЄВРО-2016

  1. тотальний футбол
  2. Рандеву з грою
  3. Подарунок для фаната
  4. Знижки під ЄВРО-2016
  5. ... і інші радощі життя

Квитки на ЄВРО-2016 за тест-драйви та покупки, 3D окуляри до проектора, м'ячі та футболки для побутової техніки, безкоштовний перегляд каналів і інтернет зі знижкою - як бізнес використовує ЧЄ для підвищення продажів.

Сьогодні, 10 червня, стартує XV Чемпіонат Європи з футболу. Як і будь-яке інше подія подібного масштабу, його НЕ проігнорували маркетологи і рекламісти. Прагнучи привернути увагу до свого товару чи послуги, вони активно грають на патріотичних почуттях любителів футболу, використовуючи в рекламі образи національної збірної, ЄВРО-2016, проводячи акції, приурочені до чемпіонату. RAU проаналізувала: хто, чому і як привертає увагу, використовуючи тематику європейської першості.

Читайте також: Скільки учасники ЄВРО-2016 можуть принести e-commerce

тотальний футбол

Кожен чемпіонат світу або Європи з нетерпінням чекають виробники пива. Споживання пінного напою в дні матчів виростає в рази, тому пивовари починають готуватися до змагання заздалегідь. Часто боротьба за споживача переростає у війну рекламних бюджетів, коли кожен світовий бренд намагається переконати пивоманів віддати перевагу саме йому.

В цьому році відкритого протистояння між виробниками немає, але масштаби вкладень в рекламу і маркетинг вражають. Наприклад, офіційний спонсор ЄВРО-2016 компанія Carlsberg виділила 80 млн євро на рекламну кампанію. Спеціально під Чемпіонат Європи був запущений інтерактивний сайт , Де вболівальники можуть дізнаватися ексклюзивні новини, спілкуватися між собою і обговорювати кумирів, голосувати за кращих гравців матчу і так далі. Крім традиційних подарунків, буде розіграний і суперприз - можливість зіграти товариський матч на стадіоні Стад-де-Люм'єр, офіційної арені ЧЄ, і поспілкуватися з переможцями минулих першостей Європи.

Читайте також: Як проходив BeerMasterDay від Сільпо

В Україні чи не монополія на експлуатацію футбольної тематики належить бренду Чернігівське - преміум-спонсору матчів збірної України. Що входить до Carlsberg Group бренд Львівська пивоварня (Львівське, 1715 і т.д.) більше уваги приділяє культурним заходам. Упускати можливість як слід розкрутитися на футболі Чернігівське явно не збирається. компанія організувала масштабний конкурс , В якому розігрувалися чотири квитки на матчі збірної України на ЄВРО-2016. Для перемоги необхідно було вибрати одну з категорій і надіслати креативну фотографію. Автори кращих знімків отримали можливість на власні очі подивитися ігри чемпіонату.

Автори кращих знімків отримали можливість на власні очі подивитися ігри чемпіонату

Читайте також: До ак Arber одягав збірну України з футболу

Рандеву з грою

Дійсно, можливість особисто відвідати матч улюбленої команди і випробувати всі емоції прямо на трибунах: один з найбажаніших для справжніх цінителів подарунок. Тому не дивно, що багато українських компаній зробили ставку саме на пропозицію заповітних квитків на Чемпіонат Європи.

Частина компаній не мудруючи лукаво вирішила розіграти поїздки до Франції в якості подарунків. Що примітно: до такого способу вдалися компанії самих різних масштабів. Найбільший банк України ПриватБанк розігрував десять квитків всього лише за лайки і репости сторінки фінустанови в Facebook.

Представництво компанії Hyundai в Україні вирішило заманити потенційних покупців в салони, і дати їм можливість оцінити ощущени я від управління автомобілем. Будь-який бажаючий у всіх дилерських центрах автобренда в країні могли безкоштовно провести тест-трайв машини, заповнити анкету і стати учасником розіграшу квитка на щогл Чемпіонату Європи.

Для виграшу поїздки на ЄВРО-2016 у інших компаній вже доводилося витрачати гроші. Наприклад Федерація футболу Волинської області спільно з дилерами виробника тракторів Massey Ferguson гарантувала кожному покупцеві техніки квиток на матч європейського форуму.

Партнер чемпіонату - автовиробник KIA -   розігрував   чотири квитки на матчі ЧЄ при покупці лімітованої серії автомобілів марки Партнер чемпіонату - автовиробник KIA - розігрував чотири квитки на матчі ЧЄ при покупці лімітованої серії автомобілів марки. Наскільки шанс отримати квиток на матч у Франції може стати стимулом для покупки авто - питання спірне.

До проведення акцій підключилися навіть порівняно невеликі підприємства. Закарпатська мережу будматеріалів БеркутБуд розіграла один квиток серед клієнтів, які купили товару на 5000 грн і більше. Крім головного призу, учасники також могли виграти футболки, набори інструментів і домашній басейн. Переможець же відправиться на матч Україна - Північна Ірландія в Ліон.

Подарунок для фаната

Наступне популярне пропозиція для шанувальників спорту №1 - різноманітні подарунки Наступне популярне пропозиція для шанувальників спорту №1 - різноманітні подарунки. Офіційний партнер збірної України по футболу, який підготував для гравців національної команди костюми спеціально під ЄВРО-2016 - торгова марка Арбер - розігрувала серед передплатників своєї сторінки в Facebook подарункові сертифікати на 1000, 500 та 300 грн. Умови, як для конкурсу в соцмережі, досить стандартні: два лайка плюс репост і придуманий слоган на підтримку збірної.

Продавці техніки, в першу чергу - проекторів і телевізорів - також не оминули увагою європейський футбольний форум. Мережа MOYO при покупці проектора ACER дарує клієнту медіаплеєр, а літера , Що просуває проектори Epson - лампу або 3D окуляри того ж виробника.

Мережа MOYO при покупці проектора ACER   дарує   клієнту медіаплеєр, а   літера   , Що просуває проектори Epson - лампу або 3D окуляри того ж виробника

ТМ Чернігівське не тільки відправила чотирьох щасливчиків до Франції, але і має намір подарувати двом переможцям конкурсу в Facebook футболки з автографами гравців збірної України. Потрібно всього лише лайкнути пост з умовами розіграшу, поділитися новиною з друзями і придумати цікаве побажання національній команді.

Потрібно всього лише лайкнути пост з умовами розіграшу, поділитися новиною з друзями і придумати цікаве побажання національній команді

До евросумасшествію підключилися і заклади громадського харчування. Київський CityPub кожному, що вирішив подивитися матчі чемпіонату у них, дарує спеціальний календар, а також розігрує серед відвідувачів подарункові сертифікати на суму до 1000 грн.

Київський CityPub кожному, що вирішив подивитися матчі чемпіонату у них,   дарує   спеціальний календар, а також розігрує серед відвідувачів подарункові сертифікати на суму до 1000 грн

У той же час, схоже, далеко не всі готові підключитися до такого атракціону нечуваної щедрості, і пропонують клієнтам набагато скромніші презенти. Інтернет-магазин Infoshina обіцяє кожному купив два комплекти шин Continental футбольний м'яч в подарунок. аналогічно поступила і мережу Епіцентр К - але тільки при покупці LED телевізора. З огляду на вартість придбань, м'яч здається кілька знущальною нагородою. Втім, хоч не бейсболка в подарунок при покупці квартири, і то добре.

Втім, хоч не бейсболка в подарунок при покупці квартири, і то добре

Знижки під ЄВРО-2016

Якщо ж розлучатися з товарами «за просто так» шкода, а залучити споживача і скористатися відмінним інфоприводи хочеться, рітейлери вдаються до випробуваного методу: знижки і розпродажі. А далі все залежить тільки від щедрості і уяви конкретного магазину, мережі або виробника.

Найпростіше надійшов Телемарт: він просто оголосив масштабну розпродаж телевізорів перед стартів ЧЄ.

Samsung пропонує покупцям Smart телевізорів безкоштовне підключення кабельних футбольних каналів на три місяці. Акція закінчується одночасно із закінченням ЄВРО-2016.

Інтернет-рітейлери Rozetka.ua і Ельдорадо майже синхронно запустили під початок чемпіонату масштабні знижкові акції на великий асортимент продукції. Втім, враховуючи креативне мислення онлайн-магазинів , Можна очікувати і набагато більш несподіваних і оригінальних кроків.

... і інші радощі життя

Проведення будь-якого спортивного змагання такого масштабу відкриває перед заповзятливими бізнесменами практично необмежені можливості. Наприклад, відразу кілька виробників одягу стали навперебій пропонувати футболки, костюми та інші деталі гардеробу з елементами символіки ЄВРО-2016 або національної збірної України.

Виробник мінеральної води Моршинська випустила лімітовану серію продукції з ексклюзивним дизайном. Присвяченим, зрозуміло, прийдешнього старту української національної команди на другому для себе Чемпіонаті Європи. Аналогічну пропозицію є і у пивного бренду Чернігівське.

Аналогічну пропозицію є і у пивного бренду Чернігівське

Якщо ж грошей немає зовсім, а взяти участь в передсвятковому марафоні хочеться, то вихід також є. Укрпошта і Федерація футболу України запропонувало всім уболівальникам написати листи підтримки гравцям, клятвено обіцяючи доставити все по адресу. При цьому поштові оператора випустив колекційні марки і конверти, також присвячені ЄВРО-2016.

При цьому поштові оператора випустив колекційні марки і конверти, також присвячені ЄВРО-2016