Полезные материалы

Evanescence - Synthesis (2017)

Після тривалої перерви   Evanescence   випускають новий реліз

Після тривалої перерви Evanescence випускають новий реліз. Попередній альбом вони випустили аж у 2011 році. Група давала багато концертів, виступала на великих фестивалях, проте із записом альбому не поспішали. І ось в світ виходить «Synthesis».

Однак новий альбом виявився не таким вже й новим - по суті це збірка старих пісень з новими аранжуваннями. нових пісень тут всього дві - «Hi-Lo» і «Imperfection», яку хтось із вас напевно вже чув, а може навіть і подивився кліп.

Головна ідея альбому - електроакустичні аранжування, зроблені відомим композитором і аранжувальником Девідом Кемпбел, який співпрацює з групою з їх найпершого альбому. Evanescence на цьому альбомі не звучать як nu-metal група, тут взагалі мало що залишилося від рок-музики . Як пояснила вокалістка групи Емі Лі, в музиці групи «багато шарів під звучанням важких гітар і барабанів. Мені завжди хотілося пролити світло на деякі чудові аранжування Девіда Кемпбела і елементи електронної музики в наших піснях, і це явище виникло в їх повне перероблення з використанням повного симфонічного оркестру і електроніки ». Концепція альбому закладена в самій назві, як пояснила Емі Лі, «Synthesis» - це «синтез, комбінація, контраст, синергія між органічним і синтетичним, а так же минулим і майбутнім». Дійсно, альбом з'єднує симфонічне і електронне звучання, навіваючи асоціації з музикою Бьорк.

Емі так само справедливо сказала, що альбом «тече як довгий динамічний саундтрек». Старі пісні зазвучали більш епічно і драматично.

З двох нових пісень «Hi-lo» особисто мені сподобалася більше ніж «Imperfection». Перша здається більш цікавою, можна навіть сказати - дорослої, як в інструментальному, так і в музичному плані. Я навіть зазначу її як кращу річ на «Synthesis».

«Imperfection» - більш ритмічна, агресивна композиція, в якій є заклик боротися за своє життя, в якому б депресивному і занедбаному стані ти не знаходився.

Що можу сказати, електронні аранжування і пісня «Hi-lo» - то небагато, що є цінного на цьому релізі. Симфонічні елементи в аранжуваннях досить непереконливі і примітивні, глибини і виразності це до пісень особливо не додає. Створюється відчуття, що група давно видихалася і робить мляві спроби «оновити звучання», знайти «новий підхід» і т.д. На мою думку, тож давно вже зрозуміло, що Evanescence - це минуле, все найкраще написано в 2000-х, я б навіть сказав - в першому альбомі «Fallen». Так що, друзі, ніякого захоплення від релізу я не відчув, а якщо ви вперше знайомитеся з цією групою, то раджу слухати перший альбом групи ...

Що б ще послухати онлайн?

Що б ще послухати онлайн?