Полезные материалы

У столиці Алтайського краю пройшла зустріч факелоносців етапу Естафети вогню Зимової універсіади - 2019

11 вересня 2018 р 15:33

20 жителів Алтайського краю увійшли в число переможців конкурсу факелоносців Естафети вогню Зимової універсіади - 2019. У числі учасників - єдиний в історії російського чоловічого біатлону чемпіон світу і олімпійський чемпіон в індивідуальній гонці Сергій Тарасов, учасниця Олімпійських ігор, чемпіонка Росії Ольга Сементіна (Кузюкова) і інші.

У Барнаулі етап Естафети вогню відбудеться 8 грудня 2018 року. Факелоносці пронесуть вогонь по проспекту Леніна від набережної Обі до площі Сахарова. На першому зборі в управлінні спорту та молодіжної політики Алтайського краю учасники познайомилися один з одним, дізналися маршрут і отримали докладну інструкцію. На зборах майбутнім факелоносцям представники оргкомітету розповіли про те, що естафета відбудеться за любої погоди, забрати факел на пам'ять буде не можна, зате фірмовий комплект одягу дістанеться кожному.

«Радий долучитися до Зимової універсіаді - 2019. Для мене це буде не перший досвід. У 2014 році в Новосибірську я вже ніс факел Олімпійських ігор. Мені тоді довірили один з найцікавіших етапів: треба було на лижах забратися на гору. В одній руці у мене був факел, в іншій - лижна палиця. Сподіваюся, що коли-небудь Студентські ігри прийме і Барнаул. Після великих комплексних змагань місту завжди залишаються в якості спадщини сучасні спортивні об'єкти. Вони б, безсумнівно, дали поштовх розвитку спорту в Алтайському краї », - каже олімпійський чемпіон Сергій Тарасов.

У числі факелоносців і кореспондент газети «Комсомольська правда» - Барнаул »Анна Сьоміна. «Я робила матеріал про Естафету вогню« Сочі-2014 », саме тоді мені і захотілося стати факелоносцем. Після Естафети вогню Студентських ігор, думаю, мені буде що розповісти рідним і близьким. Також з нетерпінням чекаю початку Зимової універсіади - 2019 року в Красноярську. Сподіваюся, алтайські спортсмени потраплять на ці престижні змагання. А я обов'язково розповім про їхні успіхи читачам нашої газети », - повідомила вона.

Нагадаємо, що заявку на право стати факелоносцем Естафети вогню Зимової універсіади - 2019 міг подати будь-який бажаючий віком від 18 років за допомогою федеральної автоматизованої системи «Молодь Росії». Потім списки кандидатів передали в суб'єкти РФ, у оргкомітети етапів естафети вогню, де переможців конкурсу вибирала спеціальна комісія.

Всього в масштабному проекті, який охопить 30 російських міст, візьмуть участь понад шестисот факелоносців.


11 вересня 2018 р 15:33   20 жителів Алтайського краю увійшли в число переможців конкурсу факелоносців Естафети вогню Зимової універсіади - 2019

Посилання по темі:

20 жителів Алтайського краю увійшли в число переможців конкурсу факелоносців Естафети вогню Зимової універсіади - 2019

70 добровольців будуть працювати на етапі естафети вогню Всесвітньої зимової універсіади-2019 в Алтайському краї

Волонтери з Алтайського краю проходять підготовку до участі у Всесвітній зимовій універсіаді