Полезные материалы

МАЗ представив капотник для Дакара-2020

Незважаючи на те, що весь подіум у вантажному заліку минулорічного Дакара зайняли беськапотниє вантажівки, приробити своїм машинам довгий «ніс» зараз прагнуть багато команд. Тепер до їх компанії приєднався і білоруський МАЗ: мінчани продемонстрували свій носатий болід.

зайняли

Базується новинка на трохи доопрацьованому шасі безкапотного гоночного МАЗа - того, що взяв срібло на торішньому Дакарі. Кабіна - від серійного вантажівки моделі 5440, а стеклопластіковий капот - від так і не пішов у серію тягача МАЗ-6440РА, про який ми якось писали .

Кабіна - від серійного вантажівки моделі 5440, а стеклопластіковий капот - від так і не пішов у серію тягача МАЗ-6440РА, про який ми якось   писали

Заявлено, що новий капотник спроектований і зібраний в Білорусії. Правда, місцевого виробництва тільки «залізо» (рама, кабіна так силові каркаси). А ось в агрегатах - ніякого імпортозаміщення.

Під довгим капотом розмістився 13-літровий двигун Gyrtech, що розвиває 960 к.с. потужності і 4500 Нм крутного моменту. Коробка передач - «автомат» Allison, раздатка - ZF, мости - Sisu. У підвісці також домінують іноземні виробники. Амортизатори робить голландська фірма Reiger, а ресори - бельгійський Weweler.

На найближчий Дакар, який 6 січня стартує в Перу, новий вантажівка не поїде: сируватий. Мінчани планують випробувати його на менш відповідальних змаганнях в наступному році, і якщо по їх результат досягнуто не вилізе капітальних проблем, то на старт знаменитого марафону капотний МАЗ вийде в 2020 році.

Мінчани планують випробувати його на менш відповідальних змаганнях в наступному році, і якщо по їх результат досягнуто не вилізе капітальних проблем, то на старт знаменитого марафону капотний МАЗ вийде в 2020 році