Полезные материалы

Англія - ​​Бельгія: чемпіонат світу 28 червня 2018, анонс, прогноз. Футбол - Чемпіонат світу - Чемпіонат світу-2018. СПОРТ-ЕКСПРЕС. ЧС-2018

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ-2018. Група G. 28 червня. АНГЛІЯ - БЕЛЬГІЯ. 21.00 (мск)

У групі G склалася цікава ситуація. Перед очною зустріччю англійці і бельгійці мають практично ідентичні показники. При цьому багато хто відзначає, що друге місце в квартеті може відправити одну з команд в більш комфортну частина сітки плей-офф.

Бельгія випереджає Англію по рейтингу fair play.

Англія - Бельгія: чемпіонат світу з футболу 28 червня 2018, онлайн-трансляція матчу - початок о 21.00 (час московський)

Філіп Папенко з Калінінграда

МІКРОПРЕІМУЩЕСТВО АНГЛІЇ

До турніру в Росії набагато більше говорили не про збірної Англії як такої, а про британських уболівальників. Згадуючи події в Марселі дворічної давності, багато хто чекав, що буде продовження. Але поки все дуже миролюбно. Росія стала майданчиком для позитивного фестивалю, і англійці приймають в ньому участь. Так що на перший план виходить футбол, і це здорово!

Звичайно, Туніс і особливо Панама - не ті команди, після перемог над якими можна робити висновки. Але багато хто встиг закохатися в збірну Гарета Саутгейта за ту пристрасть, з якою вона дотиснула африканців і на шматки розірвала скромних дебютантів з Центральної Америки. Якщо Харрі Кейн не зменшив обороти, Англія може пройти дуже далеко!

Бельгійці теж вразили своєю яскравою грою в атаці, при цьому розподілили свої голи рівномірніше британців. Обидві їх перемоги вийшли беззаперечними, що по ідеї говорить про більшої стабільності та злагодженості дій.

Однак загальний підсумок у двох команд, достроково забезпечили собі путівки в плей-офф, вийшов однаковий: по дві перемоги, по вісім забитих і по два пропущених м'ячі. Але на першому місці поки Англія. За рахунок рейтингу fair play.

ЩО ТАКЕ РЕЙТИНГ FAIR PLAY?

У разі рівності у двох і більше команд очок, різниці м'ячів, забитих голів і паритету за особистими зустрічами в справу для визначення кращої збірної згідно з регламентом ФІФА набирає рейтинг fair play. Вираховується він у такий спосіб: за кожну жовту картку команді нараховується мінус бал, за непряму червону - мінус три бали, за пряму - мінус чотири.

Перед третім туром в групі G мікроскопічне перевага за цим показником має Англія - ​​у неї мінус два бали за дві жовті картки, а Бельгії - мінус три. І не так вже мала ймовірність, що перше місце буде визначатися жеребкуванням. Для цього достатньо, щоб матч в Калінінграді завершився внічию, при цьому англійці отримали на одну жовту картку більше.

ПЕРЕМОЖЕ програв ?!

Однак ось який парадокс: і в Англії, і в Бельгії вболівальники, експерти, преса мало не в один голос закликають свої команди ... посідати друге місце!

Причина зрозуміла. Перша команда групи G зіграє в 1/8 фіналу з другим місцем квартету H. Велика ймовірність, що цим суперником виявиться Колумбія. А далі по сітці - перспектива потрапити в чвертьфіналі на переможця матчу Бразилія - ​​Мексика.

Порівняємо з дорогою, яка відкриється перед збірною, яка зайняла друге місце: швидше за все Японія в 1/8 фіналу, якій потрібно обіграти в третьому турі невмотивовану і провали турнір Польщу, а в чвертьфіналі - Швеція чи Швейцарія. Крім того, перед першим раундом плей-офф з'явиться додатковий вихідний день. Погодьтеся, і правда комфортніший набір.

ЧАС БЕЛЬГІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ?

Матч обіцяв цілий набір очних дуелей за участю гравців, які виступають в англійській прем'єр-лізі, адже у Бельгії таких повно. Дайер проти Фертонгена, Кейхілл проти Едена Азара, Стоунс проти Де Брейне, Джоунс проти Лукаку і так далі. Але багатьох з цих протистоянь на поле калінінградського стадіону може не статися.

Головний тренер бельгійців Роберто Мартінес відразу після перемоги над Тунісом натякнув, що в третьому турі має намір дати відпочити ряду лідерів. Наприклад, Фертонгену, Меньє і Де Брейне, які "висять" на картках. Не до кінця відновився від травми Компані. Крім того невеликі удари були у Мертенса і Едена Азара, а Лукаку і зовсім пропустив тренування у вівторок. Так що в нападі з перших хвилин, швидше за все, зіграє Батшуайі. Дембеле, Дендонкер, Аднан Янузай, Торган Азар - всі вони напевно отримають практику в четвер.

Гарет Саутгейт заздалегідь про подібні плани не оголошував, але зміни теж будуть. Однак вони, швидше за все, не торкнуться Кейна, який лідирує в гонці бомбардирів чемпіонату . Крім того, велика ймовірність, що проти Бельгії зіграє Аллі - партнер Кейна по "Тоттенхему" пропустив матч з Панамою через травму стегна, яку отримав у зустрічі з Тунісом, але з понеділка тренується в загальній групі.

"Крузенштерн" НА ПІДХІД

Перші вболівальники команд стали прибувати в Калінінград вже у вівторок, але основний приплив очікувався в середу ввечері і безпосередньо в день матчу. Як повідомили "СЕ" в місцевому аеропорту "Храброво", там чекають п'ять чартерів з Бельгії і два з Лондона. Крім цього багато летять в Калінінград регулярними рейсами. За прогнозами, в цілому найзахідніший регіон Росії відвідають п'ять тисяч і британців і чотири тисячі бельгійців.

Поки ніщо не віщує конфліктів гостей з господарями. Навпаки, європейців готуються зустріти культурно і барвисто. Наприклад, саме 28 червня в місто повинен повернутися знаменитий вітрильник "Крузенштерн", якому 24 червня виповнилося 92 роки.

При цьому не виключені "розборки" суперників між собою. ФІФА вже попередила англійців про неприпустимість скандування політичних гасел. Команди зустрінуться вперше після референдуму в Великобританії, де перемогу здобули противники євроінтеграції (прихильники так званого Brexit), при цьому між Великобританією і Брюсселем розпочалися жорсткі переговори. Під час Євро-2016 скандували: "Іди ти, Європа, ми все голосуємо за вихід!"

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ-2018

Вчора. Калінінград. Еден АЗАР (зліва) і Кевін ДЕ брейн матч з англійцями, швидше за все, пропустять. фото AFP

АНГЛІЯ - БЕЛЬГІЯ
28 червня. Калінінград. Стадіон "Калінінград". 21.00 (Перший - 20.40).
Судді: Скоміна. Прапротнік, Вукан (всі - Словенія).
"Наші": ні - Вітсель ( "Зеніт", 2012-2016)

ПРОГНОЗ
VIP-БОЛЕЛЬЩИК
Валерій БАРИНОВ, радянський і російський актор театру і кіно
1: 1. Цікава гра належить. Команди не будуть мучитися. Бельгія стільки не заб'є Англії, хоча вона одна з найкращих команд на турнірі, яка мені подобається.
ЕКСПЕРТ
Христо Стоїчков, колишній нападник "Барселони" і збірної Болгарії
1: 1. Дві рівні команди, тому буде нічия. Кейн і Лукаку заб'ють по голу.

Перед матчем названі стартові склади
Англія: Пікфорд, Роуз, Стоунс, Кейхілл, Джоунс, Делфі, Олександр-Арнолд, Дайер, Лофтус-Чик, Варди, Решфорд.
Бельгія: Куртуа, Фермален, Боята, Дендонкер, Феллаїні, Т. Азар, Тілеманс, Дембеле, Шадлі, Аднан Янузай, Батшуайі.

ПАНАМА - ТУНІС
28 червня. Саранськ. Стадіон "Мордовія Арена". 21.00 (Матч ТВ - 20.45).
Судді: ШУКРАЛЛА. Тулефат (обидва - Бахрейн), Аль-Маррі (Катар).
Дискваліфіковані: Купер, Мурільо - немає.

ПРОГНОЗ
VIP-БОЛЕЛЬЩИК
Валерій БАРИНОВ, радянський і російський актор театру і кіно
1: 2. Мені здається, що Туніс сильніше. Вони самолюбні і не захочуть просто так покинути турнір. Такі команди хочуть, як зазвичай буває, запам'ятатися публіці на останній грі чемпіонату світу.
ЕКСПЕРТ
Христо Стоїчков, колишній нападник "Барселони" і збірної Болгарії
0: 2. Ось хороший матч, це сильна гра. Туніс краще як команда, Панама, на жаль, слабкіше за всіма футбольними канонами.

Панама - Туніс: чемпіонат світу з футболу 28 червня 2018, онлайн-трансляція матчу - початок о 21.00 (час московський)

Перед матчем названі стартові склади
Панама: Пенедо, Ескобар, Р.Торрес, Мачадо, Овалье, Гомес, Барсенас, Авіла, Годой, Родрігес, Г.Торрес.
Туніс: Матлуті, Мериа, Хаддад, біду, Наггез, Сассо, Скіра, Бен Юссеф, Хазрі, Халіль, злити.

Чемпіонат світу з футболу. Все про турнір - тут //
ЧС-2018: турнірне становище і сітка плей-офф - тут , календар матчів і розклад по містах - тут

ЩО ТАКЕ РЕЙТИНГ FAIR PLAY?
ПЕРЕМОЖЕ програв ?
ЧАС БЕЛЬГІЙСЬКОГО РЕЗЕРВУ?