Полезные материалы

Чемпіонат Англії з футболу 2017-2018

  1. регламент змагання
  2. Хто поповнить турнір в наступному сезоні?
  3. Претенденти на титул

Чемпіонат Англії з футболу 2017-2018 року вже не за горами, а вболівальники в передчутті безкомпромісних матчів, сенсаційних результатів, напружених дуелей кращих тренерів світу. Цей турнір завжди викликав пильний інтерес як у простих любителів спорту, так і у авторитетних фахівців. Чи не стане винятком і майбутній сезон, адже він принесе чимало сюрпризів.

регламент змагання

Футбольний чемпіонат Англії стартує 12 серпня 2017 року, а завершиться 13 травня 2018 рік. Цей турнір стане 26 за рахунком в історії Прем'єр-ліги, заснованої в 1992 році. У розіграші найпрестижнішого трофея традиційно візьмуть участь 20 команд, які зіграють між собою по два матчі (на домашньому стадіоні і на полі суперника). Всього передбачено 38 турів, поєдинки останнього з яких стартують в однаковий час.

Переможець турніру автоматично отримує право взяти участь у найпрестижнішому футбольному розіграші Європи - Лізі чемпіонів. На момент публікації статті перша строчка в сезоні 2016-2017 року належала «Челсі», і з 90% ймовірністю до закінчення змагання цей клуб її нікому не поступиться.

Команди, що зайняли 2 і 3 місця в турнірній таблиці, також зіграють в ЛЧ. Четверта позиція дає право взяти участь у кваліфікації до даного турніру. Клубу, який опинився на п'ятій сходинці за підсумками чемпіонату, доведеться зіграти у другому за престижністю розіграші Старого Світу - Лізі Європи.

Футбольні дружини, які зайнялися останні три місця в таблиці (тобто з 18 по 20), вибувають зі змагання на наступний сезон і переходять в дивізіон рангом нижче - Чемпіон-лігу. Практично у всіх розіграшах Чемпіонату Англії з футболу рятівними від вильоту вважалися 36 набраних балів. Однак останнім часом щільність результатів настільки зросла, а рівень команд підрівняти, що ця кількість збільшилася. Тепер експерти стверджують, що тільки 38 набраних балів вбережуть клуб з підвалу таблиці від пониження в класі.

Хто поповнить турнір в наступному сезоні?

Натомість вже напевно вилетів «Сандерленд» і «Мідлсбро» прийдуть «Брайтон» і «Ньюкасл». Примітно, що перший рядок в Чемпіон-лізі зайняли не «сороки» під керівництвом Рафаеля Бенітеса, а саме «Брайтон». До самого останнього моменту мало хто вірив в успіх «чайок», але грамотна селекція і солідні фінансові вливання власника команди Тоні Блума зробили свою справу. Вперше з 1983 року «Брайтон» повертається в еліту англійського футболу, чому невимовно раді вболівальники з невеликого містечка на південному узбережжі Туманного Альбіону.

За останню путівку в Прем'єр-лігу поведуть боротьбу в стикових матчах наступні дружини:

  • «Редінг»;
  • «Фулхем»;
  • «Шеффілд»;
  • «Хаддерсфілд».

«Редінг»;   «Фулхем»;   «Шеффілд»;   «Хаддерсфілд»

Передбачити переможця рубки між цими чотирма командами практично неможливо, адже на фініші розіграшу Чемпіон-ліги їх розділило не більше 7 балів (для 46 турів це незначна кількість). Хто б з клубів не перейшов в елітний дивізіон, йому доведеться серйозно попрацювати, щоб не вилетіти назад. У виконанні завдання збереження прописки в Прем'єр-лізі допоможуть значні надходження від прав на телетрансляції (від 80 млн. Євро за сезон), перевірені гравці і, звичайно ж, підтримка рідних фанатів.

Претенденти на титул

Чемпіонат Англії з футболу 2017-2018 року вважається непередбачуваним турніром, оскільки на перемогу в ньому претендують мінімум 6 клубів. Крім того, не виключені сенсації, як, наприклад, коли трофей в сезоні 2015-2016 року виграв скромний «Лестер». Винесемо за дужки можливу перемогу одного з «Андердог», і у нас залишається великий список претендентів на титул:

  • «Челсі»;
  • «Арсенал»;
  • «Ліверпуль»;
  • «Тоттенхем»;
  • "Манчестер сіті";
  • "Манчестер Юнайтед".

Найбільш вірогідним претендентом на першу сходинку є «Челсі». У команди Романа Абрамовича є все для повторення успіху: досвідчений тренер, солідний бюджет на літні трансфери, кращі гравці світу. У ЗМІ періодично з'являються чутки про перехід таких гравців, як Дієго Коста, Еден Азар, Тібо Куртуа. Навіть якщо хтось і покине команду підуть, то менеджмент «Челсі» без сумніву підбере гідну заміну.

На успіх «Арсеналу» в чемпіонській гонці можна розраховувати, як не дивно, тільки в разі відходу беззмінного рульового Арсена Венгера (він очолив команду ще в 1996 році). Ніхто не заперечує тренерський талант Арсена, але під його керівництвом «каноніри» не брали трофей Прем'єр-ліги з 2004 року. За підсумками сезону 2016-2017 «Арсенал» взагалі ризикує залишитися без єврокубків, що спонукало деяких фанатів скандувати на стадіонах «Wenger Out». Зміна тренера і грунтовна чистка складу допоможе виправити ситуацію і включити «гармашів» в список вірогідних переможців турніру.

«Ліверпуль» під керуванням Юргена Клоппа показує симпатичний футбол, але команді як і раніше не вистачає стабільності. У сезоні Чемпіонату Англії 2017-2018 року клуб не програв жодному сильному супернику, але із завидною постійністю втрачав очки з опонентами з середини таблиці. Якщо тренер налаштує своїх підопічних на бій в кожному матчі, а керівництво клубу прикупить хорошого воротаря, то в новому розіграші «Ліверпуль» зможе забратися куди вище 3 місця.

У «Тоттенхемі» на даний момент грають кращі молоді футболісти англійського чемпіонату, але синдром «вічних невдах» не відпускає клуб вже котрий рік. У наступному розіграші у гравців «шпор» з'явиться головне - досвід і непереборне бажання довести собі і вболівальникам випадковість події. Право на титул «Тоттенхема» заслужив, але для завоювання трофея підопічним Маурісіо Почеттіно необхідно трохи удачі в вигляді осічок конкурентів.

Хосеп Гвардіола затіяв масштабну революцію в "Манчестер сіті" . У клуб прийшли кілька нових футболістів, які повинні визначати ігрову модель в найближчі роки, а «на банку» сіли визнані лідери (наприклад, Яя Туре). Все це неминуче призвело до конфліктів, образливим поразок і зникнення надій на титул. У Чемпіонаті Англії 2017-2018 року у Гвардіоли вже не буде виправдань, адже арабські шейхи щорічно вливають сотні мільйонів євро не для того, щоб клуб займав 4 сходинку.

багатостраждальний "Манчестер Юнайтед" знайшов своє щастя у вигляді головного тренера Жозе Моуріньо. Португалець відразу ж відправив на лаву символ клубу Уейна Руні і повністю поклався на талант Златана Ібрагімовича. Ібра, звичайно ж, тягнув команду, але під кінець сезону «зламався» і залишив «червоних дияволів» напризволяще. Якщо Моуріньо не знайде гідну заміну шведу або не навчить забивати молодь, то кваліфікуватися в Лігу Чемпіонів знову доведеться через Лігу Європи.

Чемпіонат Англії з футболу 2017-2018 року дійсно варто дивитися, адже в ньому зібрані імениті тренери і гравці, які мріють про завоювання чергового трофею. Напруження боротьби, непідробні емоції, видовищні голи - все це чекає нас в майбутньому сезоні, якого з нетерпінням чекає кожен фанат гри №1 у світі.

Про ймовірні трансфери в англійській Прем'єр-Лізі дивіться в наступному відео:

Читайте також:

Помітили помилку на сайті? Ми будемо вдячні вам, якщо ви виділите її і натиснете Ctrl + Enter

Хто поповнить турнір в наступному сезоні?