Полезные материалы

Португалія - ​​Іспанія: анонс на матч ЧС 2018

"Футбол 24" представляє анонс "піренейського дербі" в рамках першого туру групового етапу ЧС-2018.

Португалія - Іспанія

15 червня, 21:00, Сочі, "Фішт"

Головний арбітр: Джанлука Роккі (Італія)

Телетрансляція на каналі "Інтер", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Фаворити групи В зійдуться в очному протистоянні вже в першому турі Мундіалю. Цей матч багато в чому стане вирішальним для обох збірних в контексті розподілу місць в групі, адже поразка фактично не залишить права на помилку для однієї з команд.

Іспанія в очах експертів і вболівальників виглядала фаворитом цього протистояння, проте історія з звільненням тепер уже екс-головного тренера "червоної фурії" - Хулен Лопетегі , Здатна серйозно вплинути на психологічний стан іспанців. після призначення нового головного тренера команди Фернандо Йерро , Капітан Серхіо Рамос вже зробив обнадійливе для уболівальників заяву про те, що збірна Іспанії є як і раніше сильним і цілісним колективом, який буде "битися" за свою країну.

Португальці ж готуються до дебютного матчу на турнірі без кадрових проблем і в хорошому настрої. Підопічні Фернанду Сантуша перед стартом на мундіалі в товариському матчі розгромили збірну Алжиру (3: 0), але навіть незважаючи на впевнене перевагу своєї команди португальський наставник досить стримано прокоментував цю перемогу:

Ключове протистояння: Роналду - Рамос

Разуемеетя, протистояння португальської атаки і іспанської захисту не можна зводити лише до дуелі двох зірок мадридського Реала. Однак, дуже цікаво буде подивитися, хто з двох ідолів мадридської публіки за всі роки спільного кар'єри вивчив свого партнера по команді краще: чи здатний буде Серхіо нейтралізувати Роналду саме в цьому надважливому з усіх точок зору матчі, і чи зможе, нарешті, Кріштіану, пробити міцну оборону "фурії рохі"?

Кріштіану Роналду

Йерро: Зміна тренера не завадить Іспанії боротися за перемогу на ЧС-2018

Потужна атака "червоної фурії" проти "старої захисту" португальців

Іспанія є однією з найбільш ефективних збірних європейського континенту в плані дій. Це й не дивно, коли в розпорядженні головного тренера є Іньєста, Коке, Іско, Давид Сілва, Дієго Коста і інші. Зоряним атакуючим гравцям іспанської збірної протистоятимуть захисники, пік кар'єри яких вже давно позаду. Йдеться про Пепе, Бруну Алвеш і Жозе Фонте, сумарний вік яких становить неймовірні 105 років! Так, за плечима у кожного з цього тріо є чималий досвід, але питання в тому, чи здатні вони будуть на рівних боротися з по-справжньому класними і істотно більш молодими іспанськими візаві.

Протистояння двох останніх чемпіонів Європи

Крім усього іншого, поєдинок Португалії з Іспанією буде протистоянням двох останніх чемпіонів Європи, адже "червона фурія" була на "європейському троні" в 2012-му, а Роналду і Ко тріумфували на французькому Євро дворічної давності. Дуже цікаво буде подивитися на те, хто виявиться сильнішим в цей раз.

Дуже цікаво буде подивитися на те, хто виявиться сильнішим в цей раз

Збірна Іспанії святкує взяття воріт суперника

Історія взаємин

Збірні Португалії та Іспанії проводили своєрідне "піренейське дербі" 36 разів за всю історію. Однак, слід зазначити, що 28 з них були товариськими. Статистика перед черговою очною зустріччю на стороні "фурії рохі" - 17 перемог, 13 нічиїх і 6 поразок. Різниця забитих і пропущених м'ячів - 74-41. Останнє протистояння Португалії та Іспанії стався майже 6 років тому, коли команди зійшлися у півфіналі Євро-2012 в Донецьку. Тоді основний час не виявив переможця, а в серії пенальті сильнішими були майбутні чемпіони Європи - іспанці (4: 2).

Кадрова ситуація перед грою

Португальці підходять до матчі з Іспанією в найсильнішому складі. "Фурія Роха" поки не може розраховувати на Дані Карвахаля, але захисник мадридського Реала за прогнозами лікарів буде готовий вийти на футбольне поле до кінця групового турніру.

слова

Фернандо Йерро, головний тренер збірної Іспанії:

Жоао Маріу, півзахисник збірної Португалії:

орієнтовні склади

Португалія: Руй Патрісіу - Соареш, Пепе, Фонте, Геррейро - Вільям Карвалью, Жоао Маріу, Бернардо Сілва, Жоао Моутінью - Роналду, Андре Сілва

Іспанія: Де Хеа - Аспілікуета, Піке, Рамос, Альба - Бускетс - Коке, Іньєста - Давид Сілва, Іско - Коста

Прогноз Футбол 24 - 1: 2

Артур Киселевский, Футбол 24