Полезные материалы

Великий футбол: де в світі знаходяться найкращі футбольні стадіони? (Сезон 2019)

  1. ТОП-10: кращі футбольні стадіони світу
  2. Уемблі
  3. Камп Ноу
  4. Сантьяго Бернабеу
  5. Олд Траффорд
  6. Енфілд
  7. Маракана
  8. Лужники
  9. Альянц Арена
  10. Сан-Сіро

Спорт є невід'ємною частиною життя кожної людини, тому багато хто з нас хоча б раз були на футбольному або хокейному матчі

Спорт є невід'ємною частиною життя кожної людини, тому багато хто з нас хоча б раз були на футбольному або хокейному матчі. Однак перегляд гри на звичайній спортивній арені навряд чи справить таке глобальне враження, як відвідування найбільшого в світі стадіону, де ви зможете зарядитися ентузіазмом тисяч глядачів.

ТОП-10: кращі футбольні стадіони світу

Якщо ви вважаєте себе футбольним фанатом, ви просто зобов'язані знати про самих гігантських і грандіозних стадіонах світу, візит на які запам'ятається вам практично на все життя.

Уемблі

Уемблі

Стадіон Уемблі прийняв перших глядачів в 2007 році і був побудований на місці старої футбольної арени в Лондоні , На якій матчі проходили ще з далекого 1923 року.

Це одна з найбільших спортивних майданчиків світу, що вміщає близько 90 тисяч уболівальників.

«Родзинка» стадіону - велична ажурна арка, що розсовується одночасно в трьох напрямках і є опорою для покрівлі. До місць на трибуні ведуть зручні сходинки, а для тих, хто втомився, або людей з обмеженими можливостями передбачені ескалатори.

Власником стадіону є англійська Футбольна асоціація, тому збірна Великобританії з футболу проводить тут свої тренування і домашні матчі. Також арена пристосована для змагань з регбі та американського футболу. Периметр стадіону перевищує 1 км. Також на ньому часто виступають зірки естради та шоу-бізнесу.

до змісту ↑

Камп Ноу

Камп Ноу

Він знаходиться в столиці провінції Каталонія в Барселоні, тобто в Іспанії. Автором проекту стадіону був архітектор Франциск Мітханса, а побудований він був в 1957 році. З тих пір єдиним власником «Камп Ноу» є футбольний клуб «Барселона».

А в цієї статті читайте про найбільших містах світу за площею, чисельністю населення та іншими критеріями.

Це найбільша арена в Європі, здатна вмістити до 100 тисяч футбольних фанатів. Крім самого майданчика для ігор, тут знаходиться офіс керівництва і центр службовців, що мають офіційне відношення до «Барселоні». Обов'язково зайдіть в музей легендарної команди, де зберігаються її переможні трофеї, записи голів і фотознімки матчів, а також речі гравців легендарної «Барси». Тут проводяться матчі Олімпійських ігор і Єврокубка з футболу.

до змісту ↑

Сантьяго Бернабеу

Ця арена є домашньою для мадридського «Реала» і відповідно розташований в іспанській столиці. Також перед світовими чемпіонатів з футболу тут тренується футбольна збірна Іспанії. Футбольний майданчик названа так на честь колишнього президента футбольного клубу, при якому команда 6 разів вигравала Єврокубок.

Місткість стадіону вражає, складаючи понад 80 тисяч глядачів. Арена знаходиться в 4,5 км від центру Мадрида, а добиратися туди найкраще на метро або таксі.

Особливість його конструкції полягає в тому, що з будь-якого місця трибун відкривається прекрасний огляд на футбольне поле.

до змісту ↑

Олд Траффорд

Олд Траффорд

Це домашня арена прославленої команди «Манчестер Юнайтед». Стадіон розташований в Великобританії , А саме в провінції Великий Манчестер в метрополітенський районі Траффорд, і вважається другим за величиною англійським стадіоном після Уемблі.

Спортивний майданчик знаходиться неподалік від станції метро і розрахована на 75 тисяч глядачів.

На Олд Траффорд можна купити квитки на чотири трибуни: Північну, Південну, Західну або Східну. Північна носить ім'я сера Алекса Фергюсона - людини, що призвів до ходи «Манчестер Юнайтед» до вершин слави. Всі трибуни, за винятком Південної, розділені на 2 яруси. На Північній трибуні також розташоване знамените «Червоне кафе» і музей клубу.

до змісту ↑

Енфілд

Спортивна арена належить англійській команді «Ліверпуль». На ньому можуть одночасно розміститися близько 50 тисяч глядачів. Початок його будівництва відноситься до далекого 1884 році.

Потрапити на стадіон не так вже й просто: вхід здійснюється за спеціальними смарт-картками через 80 турнікетів. Футбольне поле оточують чотири трибуни: одноярусні «Мейн Стенд» і «Спіон Коп» і двоярусні «Енфілд Роуд» і «Сентенері Стенд».

до змісту ↑

Маракана

Це найбільша спортивна площадка для футболу в Бразилії, побудована в Ріо-де-Жанейро в 1950 році. Розмір поля становить 105х68 м, а кількість відвідувачів стадіону може досягати 78 тисяч осіб.

Стадіон Маракана вважається своєрідною пам'яткою країни. Читайте тут , Що ще подивитися в Бразилії.

«Маракана» вважається домашньою ареною команд «Флуміненсе» і «Фламінго», також тут проходять тренування збірної Бразилії. Інші футбольні флагмани країни - «Васко да Гама» і «Ботафого» - також зустрічаються на цьому майданчику з суперниками. На стадіоні зазвичай влаштовують фінали Ліги Каріока.

до змісту ↑

Лужники

Лужники

Перший матч пройшов тут в 1956 році. Після реконструкції 2013 року місткість стадіону підвищилася до 81 тисячі чоловік. Спортивний майданчик знаходиться в московському районі Хамовники, поблизу від Воробйових гір.

На футбольне поле тут нанесено штучне покриття, що відноситься до п'ятого покоління. Арена має чотири з'єднаних трибуни, на кожній з яких встановлено барвисте кольорове табло. Трибуна А вважається основною, оскільки саме тут знаходяться віп-сектору та віп-ложі для знаменитих гостей. На трибуні В зазвичай розміщуються фанати, а на трибуні D - почесні гості матчів.

Нещодавно до стадіону прибудували спортивні майданчики, на яких можуть тренуватися професійні команди по футболу, міні-футболу, а також тенісисти і легкоатлети.

до змісту ↑

Альянц Арена

У цій спортивного майданчика, розташованої в Мюнхені на території Фреттманінгской пустки, найкрасивіший зовнішній фасад в світі. Стадіон вважається справжнім шедевром спортивної архітектури. Коли на поле виходить мюнхенська «Баварія», весь корпус будівлі загоряється червоним кольором, а під час матчів збірної Німеччини колір фасаду змінюється на білий.

Місткість стадіону становить 70-75 тисяч осіб. Арена складається з 106 лож, також тут працюють магазин з продажу конструкторів LEGO, два дитсадки для малюків і клубний магазин команди «Баварія», що займає більше 800 м², де можна придбати футбольну символіку.

до змісту ↑

Сан-Сіро

Він розташований в Італії, а саме в одному з найвідоміших міст країни -