Полезные материалы

Відкриття АПЛ сезону 2013/14

Гусейн Велієв розповідає про головні відкриття чемпіонату Англії сезону 2013/14.

Росс Барклі ( «Евертон»)

Росс Барклі ( «Евертон»)

Півзахисник «Евертона» в цьому сезоні став однією з ключових фігур команди. Після продажу Маруана Феллайні в «Манчестер Юнайтед», багатьом могло б здатися, що знайти заміну бельгійця керівництву «Евертона» буде складно, проте Росс Барклі, отримавши шанс, відмінно скористався ним і заслужив виклик у збірну Англії.

Ендрос Таунсенд ( «Тоттенхем»)

Добре відігравши сезон 2012/13 в оренді в «Куїнз Парк Рейнджерс», Андрос Таунсенд запевнив довірою від екс-тренера «Тоттенхем Хотспур» Андре Віллаш-Боаша. Футболіст закріпив себе в стартовому складі команди і став на якийсь час ключовою фігурою «шпор». Він навіть викликався в збірну і плюс до всього встиг відзначитися за національну команду. Травма і зміна головного тренера посадили Таунсенда на лавку. Зараз питання стоїть в тому, чи зможе футболіст знову виграти сильну конкуренцію в команді на своїй позиції і вийти на той рівень, який був на початку сезону. І нарешті найцікавіше: чи зважиться Рой Ходжсон взяти його на Чемпіонат Світу 2014 в Бразилії, покаже час.

Аднан Янузай ( «Манчестер Юнайтед»)

Аднан Янузай ( «Манчестер Юнайтед»)

Жахливий старт сезону нового головного тренера «Манчестер Юнайтед» Девіда Мойєса, швидше за все, можна було очікувати, але навряд чи можна було передбачити те, що в стартовому складі від матчу до матчу буде з'являтися 44-й номер команди. Преса, та й не тільки пресі, цікаво яку ж збірну в кінці кінців вибере Аднан Янузай, у якого вибір дуже багатий, вибір за футболістом, а нам любителям футболу варто запастися терпінням, щоб дізнатися яку ж збірну вибере безумовно один з найталановитіших футболістів Європи .

Серж Гнабрі ( «Арсенал»)

Всім давно відомо, що Арсен Венгер любить довіряти молодим футболістам, але в цьому сезоні відзначився вже 44-й номер «Арсеналу» Серж Гнабрі, який зіграв пристойну кількість ігор за основну команду, з огляду на свій юний вік. Хлопцеві всього 18 років, звичайно ж, про збірну говорити рано, а з огляду на конкуренцію в Німеччині, йому буде дуже нелегко пробитися в Бундестім. Спостерігаючи за його грою, розумієш, що у Сержа в майбутньому дуже багато шансів стати незамінним як для «Арсеналу», так і для своєї країни. Після недавньої травми Тео Уолкотта, Гнабрі може починати доводити свою необхідність лондонському клубу вже з другої половини сезону.

Сейду Берахіно ( «Вест Бромвіч»)

Сейду Берахіно ( «Вест Бромвіч»)

Вже дуже невдалий сезон складається для «Вест Бромвіч Альбіон», але 20-річний крайній нападаючий «дроздів», дебютувавши за свій клуб тільки в цьому сезоні, встиг в 16 матчах забити 4 голи, хлопець настільки швидко прогресує, що вже в такому віці йому довіряють бити пенальті. Англієць змусив говорити про себе всю Англію, але виклику в збірну Англії не отримав, підкреслюю ще, так як на мій погляд, у цього талановитого хлопця є всі шанси стати частиною англійської збірної.

Том Хаддлстоун ( «Халл Сіті»)

Опинившись непотрібним «Тоттенхему», Том Хаддлстоун прийшовся до двору в «Халл Сіті» і став мозком команди. Всі атаки проходять саме через цього хлопця, який обіцяв постригтися як тільки заб'є гол і це сталося в цьому сезоні, щоправда чекати довелося довго, але він стримав свою обіцянку і після голу в ворота «Фулхема» постригся. Не можна не відзначити його напарника по амплуа, якого теж «Тоттенхем» віддав «тиграм», правда, в оренду і до кінця сезону. Джек Лівермор його звуть, який відзначився лютим святкуванням голу в ворота «Вест Бромвіч Альбіон» і, тим самим, радіючи, зламав камеру (див. Фото нижче), правда, пообіцяв відшкодувати вартість фотокамери. Мабуть, одна з найцікавіших зв'язок півзахисту англійської Прем'єр-ліги. Якщо другому до збірної і до топ-клубу зарано, то Тому варто задуматися про все прямо після закінчення цього сезону. Хто знає, може головний тренер Рой Ходжсон візьме його з собою до Бразилії.

Набіль Бенталєб ( «Тоттенхем»)

Завдяки виходу з команди більш досвідчених півзахисників в «Халл Сіті» і численних травм гравців середини поля, француз з алжирським корінням Набіль Бенталєб отримав довіру з боку нового головного тренера «Тоттенхема» Тіма Шервуда. 19-річний футболіст став основним гравцем «шпор», закріпивши за собою місце в середній лінії команди і зігравши від свитских до свистка північне лондонське дербі.

PS Знаю, що не всіх включив, намагався брати тих, хто яскраво дав про себе знати саме в цьому сезоні, а хто повністю розкрився в сезоні 2013/14 не включав, так як, думаю, ви і самі добре знаєте про такі футболістів як Шеймус Коулмен, Сесар Аспілікуета, Джордан Хендерсон, Аарон Ремзі, Рахім Стерлінг, Жерар Деулофеу, Рейвел Моррісон, Адам Лаллана і Джей Родрігес. Включив би Брайана Ов'єдо, але мало матчів, де він показав себе з найкращого боку, а після повернення Лейтона Бейнс знову сів на лавку. Якби не травма Джона Фленегана, то крайній захисник «Ліверпуля» теж потрапив би в список. Також відзначу таких центральних захисників як Влад Кірікеш, Кертіс Девіс, Стівен Колкер, парочку центральних захисників «святих» Деян Ловрен та Жозе Фонте. З воротарів виділив би Аллана Макгрегора, Девіда Маршалла, Хулиана Спероні і Віто Манноне. Роберто Мартінес хоч і довгий час успішно виступав з «Віганом» в чемпіонаті Англії, але навряд чи хтось очікував, що в свій перший же сезон в «Евертоном» він буде збалансовуватися в зоні Ліги чемпіонів. Все-таки, на мій погляд, головним відкриттям як головного тренера АПЛ цього сезону став Маурісіо Поччетіно, який може вивести «святих» в зону Європи.

Команда «Відкриття» (4-4-2)

Воротар: Аллан Макгрегор ( «Халл Сіті»)

Правий захисник: Шеймус Коулмен ( «Евертон»)

Центральні захисники: Кертіс Девіс ( «Халл Сіті») і Деян Ловрен ( «Саутгемптон»)

Лівий захисник: Сесар Аспілікуета ( «Челсі»)

Центральний півзахисник: Том Хаддлстоун ( «Халл Сіті»)

Правий півзахисник: Аарон Ремзі ( «Арсенал»)

Лівий півзахисник: Аднан Янузай ( «Манчестер Юнайтед»)

Атакуючий півзахисник: Росс Барклі ( «Евертон»)

Нападники: Сейду Бераіно ( «Вест Бромвіч») і Джей Родрігес ( «Саутгемптон»)

Головний тренер: Маурісіо Поччетіно ( «Саутгемптон»)

Вступаємо в мою групу Barclays Premier League:

vk.com/barclaysfootball