Полезные материалы

АПЛ. Ліверпуль - Арсенал. Анонс на матч 29.12.18

«Ліверпуль» - «Арсенал» «Ліверпуль» - «Арсенал». Центральний матч двадцятого туру. «Мерсісайдці» випереджають найближчого переслідувача на шість очок, а «канонірів», які прагнуть до ТОП-4 - на тринадцять. Обидва колективи, переслідуючи свої турнірні завдання, мають намір домогтися максимального результату. Господарі поля номінальні фаворити, але чи вдасться підопічним Юргена Клоппа відстояти своє статус-кво?

«Ліверпуль». Юрген Клопп, поки, повністю виправдовує фінансові дивіденди видані керівництвом клубу в літнє міжсезоння. 182.2 млн. € витрачені на закриття проблемних зон окупилися у вигляді дев'ятнадцяти-матчевої безпрограшної серії в рамках чемпіонату і що випливає статусу зимового чемпіона Англії. Одноосібне лідерство та шести-очковий буфер стали реальними в першу чергу завдяки осічок головного конкурента, з яким «мерсисайдців» належить з'ясувати відносини в першому ж поєдинку нового календарного року, що додатково мотивує команду розжитися максимальною кількістю очок у майбутній сутичці, щоб в сутичці з « городянами »не сталося ротації позиціями. З огляду на, що «Ліверпуль» відрізняється найнадійнішою обороною в чемпіонаті, пропустивши всього сім м'ячів, і при цьому досить ефективний в атаці, забиваючи в середньому 2.26 м'яча за гру, то на фоні не суттєвих кадрових втрат осічка в прийдешньому матчі малоймовірна, хоча з огляду на, що в десяти останніх очних рандеву в половині протистоянь фінальний свисток фіксував нічийний результат і лише в трьох випадках перемогу «мерсисайдців», то недооцінювати суперника не варто.

«Арсенал». Керівництво клубу вгадав із заміною Арсена Венгера. Унаї Емері потім не витратною трансферної кампанії якісно перетворив гру команди, яка за винятком стартових зволікань в сутичках з «Манчестер Сіті» і «Челсі», на протязі наступних двадцяти двох поєдинків не знала гіркоти поразок. В середині осінньої частини сезону «Арсенал» втратив багато очок і практично втратив шанси на чемпіонський титул, але боротьба за прописку в лігочемпіонівським зоні триває. «Арсенал» завершив боротьбу за Кубок Ліги Англії, поступившись «Тоттенхему» (0: 2), і в сумі з поразкою від «Саутгемптона» (3: 2) грудня отримала провальним. Положення може врятувати вікторія в прийдешньої сутичці, але з огляду на форму візаві і проблеми «канонірів» з надійністю захисних редутів, то виїзний успіх малоймовірний.

Висновок: на тижні «каноніри» зуміли перервати серію з двох поразок, розписавши результативну мирову з «Бернлі» (1: 1). У майбутньої сутичці підопічні Унаї Емері докладуть максимум зусиль, щоб не завершити календарний рік з чотирьох-матчевої безвиграшну серією, і враховуючи, що фізичні кондиції їх візаві не безмежні, то шанс є.

Прогноз від спортивного ресурсу strategya.com - Арсенал з форою +2 ( коеф. - 1.38 від БК Парі-матч ).

Господарі поля номінальні фаворити, але чи вдасться підопічним Юргена Клоппа відстояти своє статус-кво?