Полезные материалы

Іспанія - Росія: анонс та прогноз на матч ЧС 2018

Іспанія і Росія зустрінуться в матчі 1/8 фіналу ЧС-2018. Анонс гри читайте на сайті "Футбол 24".

Іспанія - Росія

1 липня, 17:00. Москва, стадіон "Лужники"

Головний арбітр: Бьорн Кейперс (Нідерланди)

Телетрансляція на каналі "Інтер". Текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Іспанія дуже непереконливо виглядала на груповому етапі, хоча і фінішувала першою, випередивши Португалію. За день до старту чемпіонату світу "Ла Роха" втратила Хулен Лопетегі, а Йерро, який виконав роль такого собі пожежного, схоже, поки що не здатний правильно читати гру, як це робив баскський фахівець. У першому ж матчі на Мундіалі "Червона Фурія" продемонструвала прохідний двір в обороні, пропустивши три м'ячі від Кріштіану Роналду. Згодом команда Йерро не без проблем мінімально здолала Іран, а в заключному турі добряче попсувала нерви власним фанатам, розписавши результативну нічию з Марокко.

Іспанія - Росія: прогноз на матч 1/8 фіналу ЧС-2018

В Іспанії вже зачекалися якісного футболу від чемпіонів світу-2010. Зараз "Ла Роха" зовсім не схожа на колектив, який дуже переконливо пройшов кваліфікацію Мундіалю. "Фурія" до сих пір знаходиться в пошуку самої себе, футболісти нервують, а іспанські ЗМІ зовсім не допомагають, тільки підливаючи масла у вогонь. Авторитетна Marca, наприклад, перед матчем Іспанія - Росія влаштувала обмін "люб'язностями" з Тьяго. Півзахисник збірної поскаржився на надмірний тиск з боку преси, а мадридське видання відповіло, що ЗМІ існують для того, щоб критикувати.

Йерро поки вперто відмовляється приймати серйозні кадрові рішення, хоча вже самі фани збірної Іспанії закликають його посадити на лаву Де Хеа і дати шанс Кепе. Багато хто вважає, що тренер "Ла Рохі" намагається виїхати на "старому багажі", а власних ідей, як поліпшити гру, просто не має. Незважаючи на все, команда, яка перевершує Росію за вартістю складу майже на 900 млн євро, просто зобов'язана перемагати і виходити в чвертьфінал. Звичайно, величезний тиск ззовні може зіграти з Іспанією в злий жарт, але навряд чи це станеться вже на стадії 1/8 фіналу. Аж надто Іспанія перевершує свого суперника в класі.

Господарі турніру вже виконали свою задачу мінімум, вийшовши з групи. Правда, присутність команди Черчесова в плей-офф ЧС-2018 зовсім не свідчить про її велику силу. Росіянам відверто пощастило з суперниками. Вони розгромили Саудівську Аравію (5: 0) і впевнено перемогли Єгипет Мохаммеда Салаха (3: 1), який, схоже так і не зумів повністю оговтатися від травми. Однак перший серйозний виклик збірної Росії на Мундіалі завершився повним фіаско. Господарі турніру були знищені Уругваєм з рахунком 0: 3 , Продемонструвавши свою безпорадність в матчі з класно організованою командою. Отже, єдиною перевагою росіян в матчі з Іспанією, мабуть, стануть власні вболівальники.

Отже, єдиною перевагою росіян в матчі з Іспанією, мабуть, стануть власні вболівальники

Історія зустрічей

Шляхи Іспанії і Росії раніше перетиналися 6 разів. "Червона фурія" здобула 4 перемоги, а ще два матчі завершилися внічию. Як бачимо, росіяни жодного разу не обігравали піренейців, проте намагаються зігрівати себе душу спогадами про останню зустріч команд в Санкт-Петербурзі, коли на Крестовському глядачі побачили справжній спектакль (3: 3).

Цікаво, що на Євро-2008, яке почало золоту еру в історії іспанського футболу, "Ла Роха" двічі крупно била росіян: 4: 1 в групі і 3: 0 на стадії півфіналу. Андрес Іньєста, Серхіо Рамос і Давид Сілва брали участь в тих матчах, тому досвіду перемог над росіянам на великих турнірах їм не позичати.

Андрес Іньєста, Серхіо Рамос і Давид Сілва брали участь в тих матчах, тому досвіду перемог над росіянам на великих турнірах їм не позичати

кадри

Хавбек збірної Росії Олександр Єрохін з пошкодженням стопи за день до матчу працював індивідуально в тренажерному залі. А ось Алан Дзагоєв займався в загальній групі і, схоже, готовий повернутися на поле.

Іспанія підходить до гри в повній бойовій готовності. Разом з усіма партнерами по команді тренувався навіть Пепе Рейна, який пропустив одне заняття через проблеми з шийними хребцями.

орієнтовні склади

Іспанія: Де Хеа - Карвахаль, Піке, Рамос, Альба - Бускетс, Коке, Іньєста, Іско, Сілва - Коста

Росія: Акінфєєв - Фернандес, Кутепов, Ігнашевич, Жирков - Зобнин, Кузя - Самедов, Головін, Черишев - Дзюба

Прогноз "Футбол 24" - 2: 0