Полезные материалы

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Арсенал - Барселона. Анонс та прогноз матчу 23.02.16

«Арсенал» - «Барселона» «Арсенал» - «Барселона». Очевидно, що за кадровим потенціалом в стані гостей виступають гравці більш високого рівня, і за останніми оцінками сумарна трансферна вартість команд відрізняється більш ніж в півтора рази: склад «Барселони» оцінюється в 689.5 млн. €, а «Арсеналу» в 431 млн. € , але дана пара команд тим примітна і цікава, що їх очне протистояння завжди перетворюється в футбольну казку, тому що команди сповідують філософію атакуючого футболу, і будуть діяти на зустрічних курсах.

«Арсенал». Попоравши в турнірній сітці англійській прем'єр-лізі в період «Boxing Day» незабаром «каноніри» були змушені поступитися лідерством, так як за підсумками наступних чотирьох турів їх клубна скарбничка поповнилася лише трьома очками ( «Ліверпуль» (3: 3), «Сток Сіті »(0: 0),« Челсі »(0: 1) і« Саутгемптон »(0: 0)). У крайніх двох матчах «гармашів» вдалося повернутися на переможну стежку і остання перемога в рамках чемпіонату над «Лестером» досить значима, оскільки підопічні Арсена Венгера в черговий раз «вскочили» в чемпіонську гонку. Підписання Пітера Чеха цього літа істотно впливає на команду, оскільки з таким надійним тилом (11 матчів з 26 було зіграно «всуху») гравці поувереннее відчувають себе при побудові атакуючих дій. На минулому уїк-енді за підтримки рідних пенатів «Арсенал» не зміг впоратися з «Халл Сіті» в рамках Кубка Англії, розписавши мирову (0: 0), що веде до перегравання, але з огляду на що тренерський штаб задіяв напіврезервний склад, то напередодні візиту « Барселони »цей результат можна вважати задовільним.

«Барселона». Старт сезону у «каталонців» не задався, але на те були свої причини: заборона від УЄФА на реєстрацію нових гравців, що з урахуванням догляду Хаві, Педро істотно сковувало тренерський штаб при варіації стартового складу, особливо коли команду нахлинула «лавина травм». Але з жовтня місяця, коли лазарет спорожнів, команда почала демонструвати звичний рівень гри, а під час відсутності Лео Мессі на феноменальний рівень вийшов тандем Неймар - Суарес, і зараз за гольовими показниками уругвайський центрфорвард є найкращим в Старому Світі. На даний момент на плечима у «каталонців» тридцяти матчева безпрограшна серія (тринадцять з чотирнадцяти останніх матчів завершилися перемогами, шість з яких з розгромним рахунком), що однозначно вражає, але з огляду на що останнім часом календар вельми насичений (гра через три доби), а Луїс Енріке постійно задіює в якості гравців основи одних і тих же, то на «Емірейтс» «свіжість команди» може позначитися на результаті.

Висновок: попередні два візити «каталонців» в столицю Туманного Альбіону видалися вкрай складними, і «каноніри» проявляючи характер, добували потрібний результат. У сезоні 2009/10 після дубля Ібрагімовича на початку другого тайму підопічні Арсена Венгера зуміли звести матч до світової. Власне подібний сценарій простежувався і в сезоні 2010/2011, але після голу Давіда Вільї в середині першого тайму «гармаші» зусиллями Робіна ван Персі і Андрія Аршавіна і зовсім вирвали перемогу на останніх хвилинах. У поточному складі «Барселони» є з пів дюжини «ветеранів Барселони», які не з чуток знають про силу їх майбутнього суперника в рідних пенатах, і очевидно, форсувати події вони напевно не забажає, провівши перші хвилин тридцять в розвідувальному стилі.

Прогноз - обидві заб'ють ( коеф. - 1.62 від БК Парі-матч ).