Полезные материалы

Тури в Нур-Султан з Москви. Путівки, гарячі тури в Нур-Султан, відпочинок в 2019

Столиця Казахстану - це цікавий туристичний об'єкт, але вона не завжди була столицею Столиця Казахстану - це цікавий туристичний об'єкт, але вона не завжди була столицею.
Історія її почалася в 1930 році, саме з цього року є письмова згадка про козачому поселенні Акмолинск. Поселення було побудовано березі річки Ішим в місцевості Караоткель і став форпостом, який захищав цю частину території країни.

Акмолинск отримав статус міста в 1862 році. Місто завоював широку популярність проведеними тут ярмарками. Торговці з усіх регіонів Казахстану, Росії та Центральної Азії з'їжджалися сюди.

Під час освоєння освоєнням цілинних земель, місто стало знаменитим Целінограді. Суду протягнули залізну дорогу і стали освоювати землі і отримали багатий урожай. І з цього часу місто придбало звання адміністративного центру аграрної регіону.
До сих пір ця область Казахстану вважається хлібним краєм.
З 10 грудня 1997 року воно стало називатися Акмола, а з 6 травня 1998 року був перейменований в місто Астана і став столицею Казахстану.


Під цим ім'ям місто проіснував до 2019 року. 20 березня 2019 року м Астана був перейменований в Нур-Султан в честь першого Президента Казахстану Нурсултана Абішеевіча Назарбаєва.

З моменту набуття статусу столиці місто сильно змінився. Архітектори і будівельники, що працюють в столиці, створюють унікальні будівлі, архітектурні ансамблі, які чудово гармонують з сучасним дизайном міста.
В даний час в процесі будівництва знаходиться безліч адміністративних будівель, ділових і розважальних центрів

Астана (Нур-Султан) стала одним з найбільших ділових центрів. Всі урядові організації, дипломатичні представництва 44 країн і 113 спільних та іноземних підприємств розташовано тут.
Щороку в місті організовуються різні міжнародні виставки, конференції, музичні заходи та фестивалі народів Казахстану.

У 1999 році за рішенням ЮНЕСКО, Астана була удостоєна звання «Місто Миру».

У місті є Театр опери та балету, драматичний театр, безліч музеїв. Все це створює сполучну ланцюжок між історією колишнього міста і нової столиці.

Місто Нур-Султан (Астана) є важливим промисловим і культурним центром республіки, а також залізничної та автотранспортної розв'язкою.


Промисловість міста відома агропромисловим машинобудуванням, харчовою промисловістю, переробкою сільськогосподарських матеріалів, транспортною сферою.

Клімат в регіоні відрізняється довгими сніжними зимами. Середня температура в січні складає - 14 ° C to 18 ° C з пониженням до -40 ° C. Весна пізня, але дуже мальовнича. Зазвичай весна настає в кінці березня. В цей час степ виглядає особливо красиво, рівнини покриваються ірисами і тюльпанами. Літо в Нур-Султана помірно жарке, часто йдуть дощі, сонячні дні дуже цінні жителям. Середня температура в липні 20 ° С - 24 ° C.