Полезные материалы

Новини України: На Україні націоналісти "ледь не вбили" ветерана АТО, голосно порадіти перемозі Усика - 24.07.18

Під гарячу руку радикалів потрапила і сімейна пара, яка прийшла разом з колишніми бійцями АТО в одне з розважальних закладів міста.

У Черкасах лідер місцевого осередку "Національного корпусу" (колишній "Азов", проти якого в РФ порушено кримінальну справу) Дмитро Кухарчук і його соратники "ледь не вбили" ветерана бойових дій в Донбасі за вигук "Слава Україні" після перемоги Олександра Усика над Муратом Гассіевим в фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії. Про це на своїй мандрівниці в Facebook розповів друг потерпілого Віталій Мельниченко, передає "Російський Діалог".

Інцидент стався в одному з розважальних закладів міста, де ветеран АТО з друзями і націоналісти дивилися вищезгаданий боксерський поєдинок.

Представникам "Національного корпусу" видався надто гучним вигук "Слава Україні", в результаті чого зав'язалася бійка, яка закінчилася для екс-учасника збройного конфлікту в Донбасі зламаною щелепою. Постраждалого вже прооперували.

Крім того, націоналісти побили сімейну пару, яка відпочивала разом з ветераном АТО. На місце інциденту були викликані співробітники правоохоронних органів. Потерпілі написали на кривдників заяву.

Кухарчук, в свою чергу, стверджує, що компанія, з якою у нього стався конфлікт, перебувала в нетверезому стані. Вона впродовж всього бою викрикувала "Слава Україні". Лідер націоналістів вважає "негідним" вимовляти такі гасла в пабі напідпитку.

Нагадаємо, в російському зовнішньополітичному відомстві звинуватили президента України Петра Порошенка в "націонал-шизофренії" після його резонансного поздоровлення Усику.