Полезные материалы

ATP. Бостаді. Фернандо Вердаско - Педро Соуза. Прогноз від фахівців на матч 18.07.18

Фернандо Вердаско - Педро Соуза Фернандо Вердаско - Педро Соуза. Турнір в шведському Бастаді в самому розпалі. Фернандо Вердаско зіграє проти Педро Соуза в 1/8 фіналу. Шведи в цілому повинні бути раді розпалу подій. Имер ще в строю, він в інший чверті, тому поки що з переможцем цієї пари не зустрінеться, з іншого боку йому протистояти Фоньїні. Однак іспанцеві і португальцю до цього немає ніякого діла. Букмекери в цьому протистоянні віддають перевагу більш досвідченому і успішному в минулому спортсмену. Однак в протистояннях «грунтових черв'яків» періодично можуть виникати питання.

Фернандо Вердаско на поточний момент займає 33-у сходинку світового рейтингу. Для своїх 24 років це цілком гідний результат. Так, звичайно, іспанцеві хотілося б бути в десятці, як це відбувалося в 2010-х роках, проте вік в будь-якому випадку повинен давати про себе знати. Тим більше, що тенісист тяжіє до грунту, як і більшість іспанців, а це дуже енерговитратне покриття. У нинішньому році показував досить стабільні результати гравець. На Австраліан Опен спочатку подарував іспанцям сенсацію, вибивши свого співвітчизника Баутіста-Агути в трьох сетах. Але як виявилося даремно, адже в наступному протистоянні поступився Мартереру. Правди заради, варто зауважити, що програв у п'яти сетах, і ведучи 2: 0, проте сил не вистачило. Після цього гравець на хардових турнірах практично не брав участі, а якщо і був нічого дивного не показував. Що стосується грунту, то практично відразу ж зміг дійти до фіналу. Сталося це в Бразилії, де лише в фіналі виявився слабшим Шварцмана. Далі, практично не був помітний по сезону, однак як виявилося все це було на догоду успішному виступу на Ролан Гаррос. Там іспанець упевнено дійшов до 1/8 фіналу, але поступився на даній стадії Джоковичу. На траві після з'являвся, але виграв на цьому покритті лише одну гру з усіх, але варто визнати, що Вердаско ніколи не домагався значних успіхів на траві. Тепер же улюблений грунт, і Бастад, де в минулому році був півфінал.

Педро Соуза трохи молодший за свого суперника, йому тридцять. Він також тяжіє до грунту. І все ж по позиції набагато нижче іспанця, він лише 136-й. І все ж варто визнати, що такий результат пов'язаний зі специфікою гравця, і з невеликими травмами. З іншого боку португалець ніколи не переходив в категорію 100 кращих. В цьому році Педро не грав ні на якому іншому покритті Окрім грунтового! Він ігнорував турніри на харді і траві. Всі матчі (а їх було понад 30) він провів на глині. Вкрай непереконливими виходили виступи аж до кінця березня. Абсолютно нічого путнього не демонстрував гравець. А ось повернувшись до рідної Португалії гравець зміг взяти титул в Бразі і вийти в півфінал в Лісабоні. Але після, в травні і червні пішла знову низка невдач. Зараз гравець намагається надолужити згаяне і вже пройшов перше коло тут.

Висновок: обидва тяжіють до грунту, однак в нинішньому сезоні і за показниками в цілому, впевненіше виглядає Вердаско. І це абсолютно виправдано. Якщо Фернандо весь сезон показує гру приблизно на одному рівні (виняток трава, на якій іспанцеві складно), то Соуза грає як доведеться. Серія перемог чергується з ще більшою серією поразок. Все, чого добився Педро в цьому році було на домашніх кортах. Плюс до всього варто відзначити, що більшість з цих стартів - Челленджер. За Вердаско викликає побоювання тільки одне - його перший матч в Бастаді. Чи не занадто впевнено він пройшов Сонего, і в матчі навіть було три сети. Однак це можна списати на «пристрілювання» до покриття.

Прогноз від експертів Стратегія.Ком - Фернандо Вердаско з форою -3 ( коеф. - 1.61 від БК Парі-матч ).