Полезные материалы

Як виїхати до Німеччини з Казахстану в 2017?

  1. Навчання в Німеччині, або як виїхати з Казахстану
  2. Як виїхати з Казахстану в Німеччину і відкрити свою справу?
  3. Кілька ідей, як ще можна виїхати з Казахстану в Німеччину

Протягом століть казахські землі славилися своїм працьовитим, мудрим і гарним народом

Протягом століть казахські землі славилися своїм працьовитим, мудрим і гарним народом. Завдяки людям, шанують заповіти своїх предків, і, при цьому відкритим всьому новому, прогресивному, завжди готовим протистояти труднощам, Казахстан давно перестав бути країною, в якій найрозвиненішим і важливим сектором економіки було сільське господарство. Сучасний Казахстан - держава аграрно-індустріальний. Розвивається машинобудування, чорна та кольорова металургія, хімічна промисловість і транспорт. З'явилося більше можливостей для підприємливих людей вкласти свою працю, знання і талант в справу. Але, якщо Ви відчуваєте, що хотіли б розширити ці можливості, застосувати свої здібності і досягти певного визнання на широких просторах Євросоюзу, зокрема, Німеччини, ця стаття - для Вас.

Німеччина ніколи не була країною-аутсайдером в економічному і політичному плані. Це невелика європейська держава завжди займало досить значиме місце в світовому співтоваристві. З неї брали приклад, на неї дорівнювали, до її «голосу» прислухалися багато країн у всі часи. Так відбувається і зараз. З повною упевненістю можна сказати, що ФРН лідер Європейського Союзу.

Протягом останніх п'яти років все спостерігають приголомшливий стрибок в економіці і стрімкі темпи розвитку самих різних галузей виробництва. Багато німецьких промислові гіганти потребують висококваліфікованих кадрів. І, якщо до 2012 року виїхати з Казахстану в цю країну людині з вищою освітою було дуже проблематично, сьогодні справи йдуть набагато простіше. Щоб вирішити нестачу професіоналів, уряд розробив і успішно впровадив програму «Блакитна карта», що дозволяє іноземцям з вищою освітою працювати в ФРН навіть без знання німецької мови. І, що найголовніше, фахівці, які вирішать виїхати з Казахстану за цією програмою, зможуть отримати постійне місце проживання в ФРН всього через три роки. І це в той час, коли для багатьох, які проживають і працюють на федеральних землях іноземців, перспектива отримання ПМЖ можлива не раніше, ніж через п'ять років. До того ж, чоловік і діти учасника програми можуть виїхати разом з ним. По приїзду в ФРН, учаснику блакитної карти , Як і членам його сім'ї, буде безкоштовно надано медичну страховку, яка на сьогоднішній момент є досить дорогим задоволенням. Якщо говорити про дітей, вони зможуть відвідувати навчальні заклади, а чоловік зможе або осягати знання мови на різних мовних курсах, або знайти робоче місце, виходячи зі своїх можливостей. Термін дії блакитної карти не більше трьох років. Але вона може бути продовжена за бажанням роботодавця.

Перевагою цієї програми є те, що Ви точно знаєте, куди Ви їсте, на який термін, і як багато будете заробляти. Хотілося б сказати, що якщо Ви знаєте мову, у Вас є відмінний шанс отримати ПМЖ в Німеччині через 21 місяць. Але для цього необхідно буде отримати мовний сертифікат, в якому буде відображено, що володіння мовою відповідає рівню В1.

Напевно, варто відзначити, що IT-технологам, інженерам, математикам, біологам, економістам, фінансистам, лікарям і вченим буде простіше знайти роботу, так як потреба в цих фахівцях особливо висока. Заробітна плата залежить від регіону і підприємства, на якому Ви будете працювати, але вона не повинна бути нижче, ніж у німецького фахівця Вашого профілю.

Зауважимо, що Блакитна карта відмінно підходить казахстанським підприємцям, які хочуть виїхати з Казахстану в ФРН і почати свій бізнес. Як Ви вже зрозуміли, програма розрахована для людей з вищою освітою, але якщо у Вас його немає, а у чоловіка є, тоді наша компанія допоможе оформити блакитну карту на Вашого чоловіка. І Ви все одно зможете виїхати на федеральні землі. Ми так само подбаємо про Ваш працевлаштуванні в уже наявну фірму або допоможемо створити нову. У будь-якому випадку Ви не залишитеся в програші. Юристи компанії допомогли виїхати багатьом бізнесменам з Росії, України, Білорусії за цією програмою, з організацією бізнесу і його подальшим розвитком. Ми можемо гарантувати мінімально стислі терміни отримання блакитної карти по розсудливою ціною. Стати клієнтом компанії просто. Надішліть заявку на електронну адресу - [email protected] . З вами зв'яжеться менеджер компанії і розробить план дій.

Але не тільки фахівців з вищою освітою чекають в цій країні. Знайти роботу можуть і казахи з професійною освітою . На федеральній землі Баден-Вюртемберг запущена програма «PuMa». Поки ця програма має експериментальний характер, і говорити про те, що вона залишиться після 2019 року рано. Але якщо Ви впевнені в собі, своїх знаннях, маєте досвід роботи, чому б і не спробувати? Тим більше, що це прекрасна можливість виїхати з Казахстану в саме серце Європи.

Віза для пошуку роботи і робоча віза продовжують користуватися попитом серед іноземців, так як існує ймовірність працевлаштування, хоч вона і невелика. Чесно кажучи, можна витратити багато часу, грошей, і так, нічого не добившись, повернутися з порожніми руками додому. Оформляти одну або другу візу має сенс тільки в двох випадках:

  1. У Вас є родичі або друзі, які готові допомогти з проживанням і пошуком роботи.
  2. Ви не ставите перед собою мету високого заробітку, і згодні на низькооплачувану працю. Хоч і рідко, але бувають вдалі варіанти, коли все ж вдається отримати непогане місце роботи, завдяки своїй працьовитості і старанності.

Навчання в Німеччині, або як виїхати з Казахстану

Навчання в Німеччині, або як виїхати з Казахстану

Якісна освіта, сучасні методики викладання, широкий вибір спеціальностей, і диплом, який визнаний у всіх країнах світу, можна отримати, вступивши в німецький ВНЗ. Сьогодні іноземці можуть здобути вищу освіту в державних ВУЗах безкоштовно. Зовсім недавно в вищих навчальних закладах з іноземців стягувалися семестрові збори, але вони були скасовані. Єдиною фінансової витратою на початковому етапі буде сума в 8 640 євро, яка лягає на блокувальний рахунок в ФРН. Щомісяця можна знімати тільки 720 євро. Ці гроші необхідні першокурснику, щоб прожити на федеральних землях. Життя в цій країні - не з дешевих, це всім відомий факт. Можливості отримувати стипендію в перший рік навчання не буде, тільки після чотирьох семестрів можна претендувати на фінансову допомогу від різних організацій за особливі заслуги під час навчання, або піти працювати у вільний від навчання час.

Вступна компанія відбувається двічі на рік - влітку і взимку. Вікових обмежень немає. Вступних іспитів теж немає. У кожному інституті діє своя система прийому студентів. Але, що стосується вимог до вступу, вони однакові для всіх: знання мови, навчання в інституті у себе на батьківщині (2 роки - очно або 3 - заочно), наявність документів, що підтверджують, що абітурієнт дійсно отримував знання в зазначений період. Якщо Ви навчалися в гімназії не менше 12 років, тоді у Вас є можливість відразу подавати заявку в бажане навчальний заклад.

Перед надходженням в будь-якого ВНЗ все іноземці здають тест з німецької мови. Деякі навчальні заклади можуть звільнити іноземця від здачі тесту, якщо у нього є сертифікат, в якому зазначено, що рівень мови відповідає рівню С1 / С2. За результатами тестування Вам або прийде запрошення до навчання, або пропозицію підвищити свої знання, поступово в Studienkolleg або на мовні курси. По закінченню навчання в Studienkolleg іноземцю знову доведеться здавати тест, щоб довести, що отриманих знань досить для вивчення наук у вищому навчальному закладі.

Студентське життя дуже цікава і різноманітна. Але, головне, не забувати, що крім тусовок, вивчення пам'яток, відвідування музеїв, театрів і виставок є й інша, дуже важлива сторона - участь в семінарах і конференціях, проходження практики на одному з підприємств ФРН. Представники великих компаній стежать за успішністю іноземців, і пропозиція працевлаштування може послідувати ще до завершення навчання. Майте на увазі, що після отримання диплома у Вас є в наявності два роки, щоб знайти роботу. А вже якщо вона буде знайдена, тоді через рік-два можна сміливо претендувати на ПМЖ.

Як виїхати з Казахстану в Німеччину і відкрити свою справу?

Для іноземців, які бажають, наприклад, зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю , Або акціонерне товариство, заборон і обмежень ніяких немає. Немає вимог, так само, до організації робочих місць і сумі на Вашому банківському рахунку. Бізнес-імміграція хороша тим, що дає свободу вибору іноземної підприємцю - яким бізнесом займатися і на яких землях (мається на увазі географічне положення). Але існує кілька моментів, на які хотілося б звернути увагу:

  1. Щоб отримати дозвіл на ведення підприємницької діяльності, необхідно отримати дозвіл чиновників того регіону, в якому планується бізнес. А для цього доведеться летіти до Німеччини.
  2. Бізнес-план - документ, який свідчить про Ваших серйозні наміри. Складено він повинен бути дуже коректно. Всі цілі, завдання, очікувані темпи розвитку слід описати детально. Тільки після вивчення цього документа буде прийматися рішення, надати Вам дозвіл чи ні. Як показує практика, іноземці рідко отримують відмови.
  3. Щоб отримати ПМЖ через три-п'ять років після переїзду, необхідно буде своєчасно платити податки, дотримуватися всі пункти бізнес-плану. Ваша сім'я зможе переїхати до Вас з Казахстану за програмою возз'єднання сім'ї.

Хотілося б додати, що реєстрація фірми на федеральних землях дозволить не тільки випускати товари під німецькою маркою і представляти їх ринках ЄС, але і дозволить користуватися банківськими продуктами, відкривати представництва своєї компанії у всіх країнах Європейського Союзу, укладати угоди, реєструвати право на інтелектуальну власність. Не позбавлені Ви будете як державної, так і регіональної фінансової підтримки, якщо така буде потрібно, на впровадження нанотехнологій, еко-проектів і модернізацію підприємства.

Вид на проживання в Німеччині для всієї родини. Комбінація бізнес і трудовий договір

Кілька ідей, як ще можна виїхати з Казахстану в Німеччину

Кілька ідей, як ще можна виїхати з Казахстану в Німеччину

Беручи до уваги ту обставину, що в Казахстані німці - одна з найбільших етнічних громад, які проживають на території країни, повідомляємо, що представивши в посольство документи, що підтверджують Ваші німецьке коріння, і продемонструвавши знання мови, історії, культури ФРН, Ви без особливих зусиль зможете повернутися на історичну батьківщину. До речі, аналогічна процедура переїзду до Німеччини існує і для етнічних євреїв, з однією відмінністю: якщо Ви - єврей, який народився до 01.01.1941, Вам для переїзду навіть не обов'язково знати мову!

Ще варіант стати частиною німецького суспільства (найромантичніший) - зареєструвати шлюб з громадянином ФРН. Якщо Ви - повнолітній, і у Вас немає проблем з законом, - шукайте свою другу половинку серед потенційних женихів і наречених Німеччини. Але, врахуйте, шлюб не повинен бути фіктивним! інакше Німеччині Вам - не бачити: якщо з'ясується подібна неприваблива історія, Вас просто депортують з країни.

Ну, і останній, до слова, не самий популярний, варіант виявитися на федеральних землях. Виїхати на федеральні землі біженцям і можуть і казахстанці, але, спочатку дайте відповідь на питання - чи готові Ви жити в повній невизначеності на скромну допомогу в непростих умовах в спеціальних таборах, чекати рішення за своїм запитом місяцями, і найголовніше, стикатися з негативним ставленням німців ? Не варто розраховувати, що відразу після імміграції Вам нададуть всі блага і, в подальшому, право на ПМЖ. Статистика свідчить, що більше половини приїжджих отримує відмову. І навряд чи, в подальшому ця тенденція зміниться на краще.


Мітки: #З Казахстану # Німецький ВНЗ #Утворення # Навчання В Німеччині # ФРН

Підпишіться на наш телеграм канал і розкажіть про нього знайомим в бізнесі.

Читайте інші цікаві статті порталу InternationalWealth.info:

Але якщо Ви впевнені в собі, своїх знаннях, маєте досвід роботи, чому б і не спробувати?
Як виїхати з Казахстану в Німеччину і відкрити свою справу?