Полезные материалы

Відбір до ЧС-2018. Азербайджан - Північна Ірландія. Прогноз від експертів на матч 10.06.17

Азербайджан - Північна Ірландія Азербайджан - Північна Ірландія. У майбутньому поєдинку претенденти на другу позицію в групі спробують збільшити свої шанси на продовження боротьби в матчах плей-офф. Азербайджан ніколи ще не брав участі у великих турнірах, але прогрес в діях команди очевидний. Північна Ірландія постарається скористатися накопиченим досвідом виступів на міжнародній арені, щоб домогтися позитивного результату.

Азербайджан на оптимістичній ноті почав нинішній відбірковий цикл, домігшись двох перемог поспіль. Як тільки на шляху команди стали з'являтися кваліфіковані опоненти результати її стали помітно погіршуватися. Проте, займаючи четверте місце в групі, «країна вогнів» продовжує боротися за путівку в Росію. Лише на три очки відстає вона від нинішнього суперника, що розташувався на другій позиції. Тренерський штаб не став розкривати карт перед важливою зустріччю. Контрольних матчів азербайджанці не проводили. У рідних стінах збірна здатна піднести сюрприз будь-якому супернику. У Баку стикалися з труднощами свого часу Росія (1: 1), Хорватія (0: 0) і Норвегія (0: 1). На поле не вийдуть провели за збірну більше сорока матчів центральний захисник Руслан Абішев і форвард Рауф Алієв.

Північна Ірландія після тривалого застою почала знову про себе на повний голос заявляти. Команда, пробившись на Євро 2016, виглядала у Франції цілком гідно. Далі першого раунду плей-офф «зелено-біла армія" не пробилася, але, набравшись неоціненного досвіду, вона продовжила показувати непогані результати в черговому відбірковому циклі. Конкурувати з Німеччиною за лідерство в групі підопічним Майкла О'Ніла не під силу, а ось участь забезпечити собі в матчах плей-офф вони цілком можуть. Північна Ірландія встигла розім'ятися в товариській зустрічі з Новою Зеландією (1: 0). На виїзді «зелено-біла армія» виступає без особливого блиску, але і помітних провалів вона в останні роки далеко від дому не допускала. У складі збірної є кілька футболістів, які мають досвід виступів в АПЛ. Не зможе розраховувати наставник на лівого вінгера Джеймі Уорда і форварда Конора Вашингтона.

Висновок: Азербайджан, втративши в крайніх трьох турах вісім очок, виявився в досить складному становищі. Для продовження боротьби «країні вогнів» необхідно домагатися позитивного результату. Поразка поставить на амбіціях підопічних Роберта Просінечкі хрест. Північній Ірландії бажано так само не втрачати очок, але за великим рахунком «біло-зелену армію» у виїзному протистоянні цілком влаштує і нічийний результат. Гостьові команди в очних матчах не вигравали.

Прогноз - Азербайджан не програє (1X) ( коеф. - 1.63 від БК Парі-матч ).