Полезные материалы

Якого числа Новато відкриє театральний сезон-2017

Фото Аркадія Уварова

Новий 73-й сезон Новосибірський театр опери та балету (Новато) відкриє 7 вересня 2017 року прем'єрою комічної опери Гаетано Доніцетті «Любовний напій», яку головний режисер театру В'ячеслав Стародубцев готується поставити в новому жанрі «оперна дегустація».

Наприкінці вересня відбудеться ще одна прем'єра - іспанська хореограф Начо Дуато представить свою версію балету Петра Ілліча Чайковського «Лускунчик». «Квитки на вистави нового сезону театру вже надійшли в продаж», - повідомили в прес-службі Новато.

«У новій постановці нам хотілося б кинути виклик суспільству споживання, запропонувавши глядачам ковток щирості і чистоти почуттів, - повідомив режисер В'ячеслав Стародубцев, розповідаючи про новому спектаклі театру. - Якщо раніше уявлялося, що справжні почуття - любов, віра, надія - здатні навіть звичайну воду перетворити в чарівний еліксир, то в сьогоднішньому суспільстві нескінченного споживання людям потрібні зовсім інші ліки ».

Додамо, що квитки на «Любовний напій», судячи з сайту Новато, вже майже розібрані. Ціни варіюються від 5 тисяч рублів в партері (залишилося три квитка) до 400 рублів.

Другою важливою прем'єрою осені повинен стати балет «Лускунчик», який іспанська хореограф Начо Дуато поставив на всесвітньо відому музику Петра Чайковського. Він увійде в балетний репертуар Новато поряд з вже існуючою постановкою улюбленої балетної казки. Начо Дуато і його співавтор художник-постановник Жером Каплан перенесли дію балету в передреволюційну Росію, де панував Срібний вік російської культури.

В репертуарі нового 73-го сезону представлені також прем'єри поточного сезону - опери «Бал-маскарад», «Пікова дама», «Паяци», балети «Ромео і Джульєтта», «Спляча красуня», «Пер Гюнт».