Полезные материалы

Російські футболісти, які виступають за кордоном в сезоні 2016/17

  1. 10. Костянтин Базелюк , «Ешторіл» (Португалія) - $ 440 тис. *
  2. 6-9. Віталій Лисцов , «Тондела» (Португалія) - $ 550 тис.
  3. 6-9. Антон Григор'єв , «Тараз» (Казахстан) - $ 550 тис.
  4. 6-9. Андрій Аршавін , «Кайрат» (Казахстан) - $ 550 тис.
  5. 6-9. Андрій Панюков , «Атлантас» (Литва) - $ 550 тис.
  6. 5. Євген Постников, «Вентспілс» (Латвія) - $ 665 тис.
  7. 4. В'ячеслав Караваєв , «Спарта» (Чехія) - $ 1,1 млн
  8. 3. Антон Мітрюшкін , «Сьон» (Швейцарія) - $ 1,7 млн
  9. 1-2. Роман Нойштедтер , «Фенербахче» (Туреччина) - $ 7,8 млн
  10. 1-2. Денис Черишев , «Вільярреал» (Іспанія) - $ 7,8 млн

Будинок рідний не милий. Навіщо російські футболісти їдуть в Європу

10. Костянтин Базелюк , «Ешторіл» (Португалія) - $ 440 тис. *

Нападник, 23 роки
Футболіст, який належить ЦСКА, цього літа змінив ФНЛ на чемпіонат Португалії. У минулому сезоні, виступаючи за хабаровський СКА, Костянтин забив 10 голів в 28 матчах. Тепер нападник отримав шанс проявити себе в серединіх лавах вищого дивізіону піренейській країни. Минулого тижня «Ешторіл» провів свій перший матч у чемпіонаті. Старт вийшов невдалим - домашня поразка 0: 2 від «Фейренсі». Базелюк вийшов на заміну за рахунку 0: 1 на 71-й хвилині і відзначився одним ударом по воротах, який був заблокований.

Базелюк: може, 20 голів заб'ю, як Смолов, - і повернуся в ЦСКА ?!

6-9. Віталій Лисцов , «Тондела» (Португалія) - $ 550 тис.

Захисник, 21 рік
Ще один представник португальського чемпіонату покинув Росію в 2014 році. Футболіст шукав щастя в клубі «Уніан Лейрія», за який провів сім матчів, а після перебрався в «Бенфіку», де в основний склад потрапити не зміг і виступав у дублі. Там на його рахунку 21 проведена зустріч і забитий гол. У цьому сезоні гравець на правах оренди відправився в «Тондела», яка в минулому сезоні боролася за виживання.

6-9. Антон Григор'єв , «Тараз» (Казахстан) - $ 550 тис.

Захисник, 30 років
Футболіст залишив Росію в 2014 році. Його останнім клубом на батьківщині був «Тосно». Після цього він виступав у Молдові та Казахстані, а в червні 2016- го підписав піврічний контракт з клубом «Тараз», який в казахстанському чемпіонаті йде в другій половині турнірної таблиці. Григор'єв в новій команді став не тільки твердим гравцем основи, але і найдорожчим футболістом клубу, згідно з даними transfermarkt.

6-9. Андрій Аршавін , «Кайрат» (Казахстан) - $ 550 тис.

Півзахисник / нападаючий, 35 років
Так, він стоїть зараз в 52 рази менше, ніж в свої кращі роки. Однак гра Аршавіна за «Кайрат» виглядає більш ніж переконливо. Андрій провів у складі казахстанського клубу 23 матчі і забив вісім голів (шість в чемпіонаті, два в Лізі Європи). Хтось навіть заговорив про його повернення збірну. І ці розмови свідчать про те, що кінець кар'єри 35-річний футболіст проводить зразково.

Питання дня. Може, повернути Аршавіна в збірну?

Будинок рідний не милий

Фото: fckairat.kz

6-9. Андрій Панюков , «Атлантас» (Литва) - $ 550 тис.

Нападник, 21 рік
Футболіст литовського «Атлантаса» провів минулий сезон на правах оренди у французькій лізі-2. За «Аяччо» він забив шість голів в 23 матчах. Цього літа гравець повинен був перейти в інший клуб другого ешелону Франції - «Ним», проте через проблеми з візою нападник залишився в «Литві», де, між іншим, вже є найдорожчим футболістом в клубі і другим у всьому чемпіонаті.

5. Євген Постников, «Вентспілс» (Латвія) - $ 665 тис.

Захисник, 30 років
Протягом останніх двох років футболіст був основним захисником казахстанської «Астани». У складі цієї команди Постніков двічі переміг в чемпіонаті Казахстану і навів шереху в минулому розіграші Ліги чемпіонів. У підсумку футболіст до 30 років досяг своєї максимальної трансферної вартості - $ 665 тис.
Цього літа Постніков перебрався в один з провідних клубів Латвії - «Вентспілс» - і тепер є найдорожчим футболістом не тільки команди, але і всього чемпіонату.

4. В'ячеслав Караваєв , «Спарта» (Чехія) - $ 1,1 млн

Захисник, 21 рік
Колишній футболіст ЦСКА грає за чеські клуби з 2014 року. Спочатку захисник виступав на правах оренди за середнячків чемпіонату «Дуклу» і «Яблунець». В обох клубах він був гравцем основи, а в складі останнього навіть відзначився трьома голами. Цього літа Караваєв отримав шанс проявити себе в складі празької «Спарти». Можливо, цей перехід і вплинув на те, що російський футболіст вперше з початку кар'єри став коштувати дорожче мільйона доларів.

3. Антон Мітрюшкін , «Сьон» (Швейцарія) - $ 1,7 млн

Голкіпер, 20 рік
Єдиний голкіпер і наймолодший футболіст нашого списку за півроку гри в чемпіонаті Швейцарії подорожчав у півтора рази. Ставши основним голкіпером «Сьона» в минулому сезоні, Мітрюшкін зупинився за крок від єврокубків, зайнявши з командою п'яте місце. Цей сезон команда російського голкіпера початку невдало. Після чотирьох ігор «Сьон», пропустивши 10 м'ячів, має в своєму активі лише три очки і займає останню сходинку в чемпіонаті. У всіх матчах ворота швейцарського клубу захищав Мітрюшкін.

1-2. Роман Нойштедтер , «Фенербахче» (Туреччина) - $ 7,8 млн

Півзахисник, 28 років
Нойштедтер цього літа з німецького змінив не тільки громадянство, а й клуб. Тепер Роман, який, до речі, після невдалого Євро в ціні не втратив, виступає за одного з флагманів турецького футболу - «Фенербахче». Чемпіонат в цій країні ще не стартував, проте російський гравець вже встиг дебютувати за турків в Лізі чемпіонів. Роман провів в основі обидва матчі проти «Монако», за сумою яких його клуб поступився (3: 4) і тепер продовжує боротьбу в Лізі Європи.

«У нього крута зачіска!». Що німці думають про Нойштедтера

1-2. Денис Черишев , «Вільярреал» (Іспанія) - $ 7,8 млн

Півзахисник, 25 років
Цього літа Черишев офіційно перестав бути гравцем мадридського «Реала». Російський футболіст підписав п'ятирічний контракт з «Вільярреалом». Сума угоди склала близько восьми мільйонів доларів. Денис ще заліковує стару травму, яку він здобув у складі «Валенсії», і в найближчих матчах допомогти своєму клубу не зможе. Без Черишева «жовта субмарина» поступилася вдома «Монако» в матчі плей-офф Ліги чемпіонів з рахунком 1: 2. Свій перший поєдинок в чемпіонаті «Вільярреал» проведе 20 серпня проти «Гранади».

* дані transfermarkt.de

Базелюк: може, 20 голів заб'ю, як Смолов, - і повернуся в ЦСКА ?
Може, повернути Аршавіна в збірну?