Полезные материалы

Огляд матчу Реал Мадрид - Барселона, Суперкубок Іспанії, 17.08.2017

  1. "Реал Мадрид" - «Барселона» 2: 0

У столиці Іспанії відбувся матч-відповідь за Суперкубок Іспанії 2017. На «Сантьяго Бернабеу» місцевий «Реал Мадрид» приймав каталонську «Барселону». Три дні тому «королівський клуб» здобув впевнену виїзну перемогу 1: 3 , Але «синьо-гранатові», загартовані непростими матчами в минулому сезоні, не збиралися здаватися. За порядком на полі стежив кваліфікований арбітр Хосе Санчес Мартінес.

У столиці Іспанії відбувся матч-відповідь за Суперкубок Іспанії 2017 "Реал Мадрид" - «Барселона» 2: 0

Зінедін Зідан не став нічого вигадувати з тактикою, вибравши перевірену 4-3-3. Єдина втрата «вершкових» - Кріштіану Роналду, який заробив скандальне видалення в попередній зустрічі. Зате відбув дискваліфікацію Лука Модріч і вийшов з перших хвилин. Відзначимо, що Зідан залишив на лаві запасних Гарета Бейла, випустивши Лукаса Васкеса. Ернесто Вальверде напередодні обіцяв дати бій «Реалу», тому видозмінив тактичну схему. Сьогодні «каталонці» грали за схемою 3-5-2 - поширена тактика в АПЛ, де при атаці три захисника, а при захисті їх стає п'ятеро. Фулбека виступали Серхіо Роберто і Жорді Альба. Відзначимо, що через травму участь в матчі не зміг прийняти капітан «Барселони» Андреас Іньєста.

«Вершкові» з високого пресингу почали матч, що дуже швидко принесло результат. На 4-й хвилині Марко Асенсио отримав м'яч в центрі поля і «пульнул» метрів з 30-ти - точно під поперечину, 1-0. Напруга не спадала, «Реал Мадрид» намагався з перших хвилин втоптати в землю «Барселону». Згодом «синьо-гранатові» освоїлися і почали робити вилазки в атаку. На 15-й хвилині Лео Мессі прорвався по лицьовій лінії, дочекався поки Навас впаде на землю, але не зумів пробити повз коста-риканського голкіпера.

В середині тайму темп гри впав і команди перейшли на позиційні настання. На 33-й хвилині Лукас Васкес прорвався до лінії штрафного і прицільно пробив - стійка. На 39-й хвилині Марсело прострілив з лівого флангу, а Карім Бензема вистрибнув з-за спини Умтіті, обробив м'яч і розстріляв тер Штегена, 2-0. Цікава статистика ударів за перший тайм: 10 пострілів «мадридців» проти тільки одного з боку «каталонців».

На 50-й хвилині Ернесто Вальверде зробив черговий тактичний хід, випустивши Нельсона Семеду замість Жерара Піке. На 53-й хвилині «Барселону» міг повернути в гру Ліонель Мессі, аргентинець прорвався в штрафну і з гострого кута влучив у поперечину. Через кілька хвилин Бензема вистрілив з гострого кута, але тер Штеген кулаками відбив м'яч в сторону. На 71-й хвилині гості створили два стовідсоткові моменти. Спочатку Суарес розрізний передачею вивів один на один з голкіпером Серхіо Роберто, але той не зумів переграти Кейлор Наваса. Далі ж м'яч підхопив Мессі і пробив з гострого кута - Навас знову виручив, а Луїс Суарес, опинившись на добиванні, ударом головою влучив у штангу.

У заключні хвилини «синьо-гранатові» змирилися з поразкою і спокійно догравали матч. Чи не змирився з цим тільки Лео Мессі, який рвав жили, намагаючись самостійно переламати хід зустрічі. Один в полі не воїн і в цей вечір це стосувалося і Ліонеля Мессі.

Таким чином, «Реал Мадрид», не надто напружуючись, завойовує Суперкубок Іспанії 2017. Для «королівського клубу» це ювілейний 10-й титул. Цікаво, що 11 років «Реал» не міг в суху обіграти «Барселону». «Вершкові» впевнено виграли два матчі проти принципового суперника, що вселяє надію на новий сезон. Ернесто Вальверде програє два стартові матчі біля керма «каталонців» і готується до старту чемпіонату Іспанії. У першому турі «Барселона» прийме «Бетіс», а «Реал Мадрид» на виїзді зіграє проти «Депортіво».