Полезные материалы

Гастрономічний гід по Барселоні: нові ресторани 2016

Велика кількість пропозицій в сфері гастрономічного туризму в Іспанії вражає уяву навіть найдосвідченіших гурманів Велика кількість пропозицій в сфері гастрономічного туризму в Іспанії вражає уяву навіть найдосвідченіших гурманів. Північ країни пропонує багате розмаїття гастрономічних маршрутів, в той час як Каталонія не бажає поступатися пальмою першості своїми сусідам за кількістю іменитих закладів та зіркових кухарів.
Встежити за змінами в сфері ресторанного в бізнесу в Барселоні буває деколи просто неможливо: не встигли ви спробувати пару страв у вподобаному закладі, а воно вже переїхала на нове місце, а також пропонує нове вишукане меню ... Крім того, в місті постійно відкриваються модні коктейльні та винні бари , вегетаріанські кафе з оригінальною подачею страв та ресторани високої кухні, які залучають прихильників гастрономічного туризму з усього світу.
Ресторан Alkimia (1 зірка Мішлена)
Протягом 13-ти років ресторан Alkimia розташовувався на вулиці Industria, тепер же заклад, що належить Жорді Віла і Соні Профітос, чекає своїх гостей на Фабриці Моріц, в районі Сан Антоні. Власники трохи змінили концепцію гастрономічного простору: в новому ресторані всього 6 столів, за якими можуть розміститися 18 осіб, і приголомшлива відкрита кухня. Варто відзначити, що шеф-кухар готує приголомшливі страви каталонської кухні в сучасному виконанні. Що стосується інших 7-ми столів (в першому ресторані Alkimia їх було 13), вони стали частиною Alkimia Unplugged, неформального простору, де гості можуть спробувати частування за більш демократичними цінами. Зрозуміло, в ресторані використовують тільки високоякісні продукти, які особисто відбирає Жорді Віла, подорожуючи по Каталонії зі своїм другом, за сумісництвом шеф-кухарем. Екологічно чисте філе телятини, лісові гриби, соковиті помідори і свіжа риба перетворюються в шедеври високого кулінарного мистецтва в стінах ресторану Alkimia.
Адреса: Ronda de Sant Antoni, 41
Час роботи: з понеділка по п'ятницю з 13:30 до 15:30 і з 20:00 до 22:30.
Гастрономічне простір UMA / NOBOOK
Історія ресторану UMA (Un Mundo Aparte), слово також означає «вилку» на мові суахілі, почалася в 2014 році в районі Барселоні. Ікер Ераузкін, талановитий баскська кухар, відкрив невеликий ресторанчик, який швидко завоював любов публіки і став номер один на порталі TripAdvisor в районі Сантс. У 2016 році Ікер перебрався в Ейшампле, епіцентр гастрономічної культури каталонської столиці. На кухні працюють всього 2 людини, шеф-кухар і його дружина Анна Ебенес. У закладі всього 5 столів, що означає в цілому максимум 18 клієнтів. Зрозуміло, що бажають спробувати страви баскського кухарі не мало, тому бронювати столик слід заздалегідь. Якщо ж ви потрапили в число щасливчиків, обід триватиме не менше 3-х годин, і ви зможете спробувати 14 сезонних страв. Вартість дегустаційного меню становить 75 €.
Адреса: Carrer de Provença, 310
Ресторан відкривається в пн, чт, пт і сб о 13:30 на обід і о 21:00 на вечерю. По вівторках, середах і неділях тільки групове обслуговування від 12 до 18 осіб.
Сусідні двері приховує ще один заклад, що належить парі. Однак концепція гастрономічного простору NoBooK радикально відрізняється, і ви потрапляєте в гастробарі, де не приймають попереднє замовлення столиків. Динамічний заклад з великою кількістю кухарів і офіціантів пропонує гостям 16 страв і 16 коктейлів на вибір. В меню немає ні десертів, ні кави. Середня ціна обіду становить 20 €.
Адреса: Carrer de Provença, 310 Bis.
Години роботи:
З понеділка по четвер кухня з 18:00 до 23:00, бар до 01:00.
У п'ятницю та суботу кухня з 13:00 до 15:30 і з 19:00 до 23:00, бар з 13:00 до 15:30 і з 19:00 до 02:00.
Рибний ресторан з панорамним видом Marea Alta
Міські легенди огорнули ореолом загадковості вежу Колумба в Барселоні. До сих пір ходять суперечки про те, куди ж вказує рукою великий мореплавець. Також подейкують, що на даху знаходиться вертолітний майданчик ... Тепер у всіх гостей і жителів міста з'явився ще один привід піднятися на висоту 110 метрів над рівнем моря, щоб помилуватися приголомшливими панорамними видами на місто і порт за келихом ігристого вина в новому ресторані Marea Alta, що пропонують рибні страви, натхненні естетикою мореплавання. Новий гастрономічний проект розмістився на 23-му, 24-му і 25-му поверхах вежі Колумба, навпаки Морського Музею. Шанувальників міксологіі запрошують в скай-бар Marea Baja на 23-му поверсі: головний бармен Жорді Бакес підготував для своїх гостей чудову коктейльну карту і освіжаючу сангрию.
Адреса: Edificio Colón, Av. de les Drassanes, 6-8
Бар починає свою роботу з 12:00, в той час як ресторан працює з 13:00 до 16:00 і з 19:00 до 23:00.
Замовити столик в ресторані можна у нас!