Полезные материалы

Як склалася доля учасників матчу Росія - Іспанія на Євро-2008

  1. Ігор Акінфєєв, воротар Вік: 32 року. До сих пір залишається голкіпером номер один в Росії, граючи...
  2. Сергій Ігнашевич , захисник
  3. Олександр Анюков, захисник
  4. Юрій Жирков , захисник
  5. Сергій Семак , півзахисник
  6. Костянтин Зирянов , півзахисник
  7. Ігор Семшов , півзахисник
  8. Андрій Аршавін , півзахисник
  9. Іван Саєнко, нападник
  10. Роман Павлюченко , нападник
  11. Дініяр Білялетдінов, півзахисник
  12. Дмитро Сичов, нападник
  13. Гус Хіддінк , головний тренер

Ігор Акінфєєв, воротар

Вік: 32 року.
До сих пір залишається голкіпером номер один в Росії, граючи за ЦСКА. Після Євро-2008 відвідав ще кілька великих турнірів разом зі збірною, але так і не поїхав в європейський топ-клуб. Напередодні ЧС анонсував можливі зміни в кар'єрі після турніру. Які саме - не уточнив.

Які саме - не уточнив

Фото: Andreas Rentz / Getty Images / Дмитро Голубович, «Чемпіонат»

«Після чемпіонату світу все дізнаєтеся». Акінфєєв інтригує

Капітан ЦСКА і збірної - про те, де починається футбол, сріблі «армійців», силі Гончаренко, вирішенні Ігнашевіча і, зрозуміло, Кубку світу.

Василь Березуцький, захисник

Вік: 36 років.
Всі 10 років був незамінним гравцем основи ЦСКА, а ось в збірній не виступає вже давно. Останнім великим турніром для Березуцького став Євро-2016, на якому вдало виступити збірної Росії не вдалося. Зараз Березуцький близький до завершення кар'єри. Судячи з усього, залишилося тільки дочекатися офіційного оголошення - на збори «армійців» вони з братом вже не поїхали.

Судячи з усього, залишилося тільки дочекатися офіційного оголошення - на збори «армійців» вони з братом вже не поїхали

Фото: Andreas Rentz / Getty Images / Олександр Сафонов, «Чемпіонат»

Сергій Ігнашевич , захисник

Вік: 38 років.
Як і Березуцкие, після Євро-2016 взяв паузу в збірній, граючи лише за «армійців». Але після травми Джикії, Васіна і Камболова вирішив, що на пенсію поки рано, і повернувся в команду Черчесова. Тепер разом з Кутеповим закриває центр захисту в збірній Росії і робить це цілком успішно. До матчу з Уругваєм збірна пропустила всього один гол.

До матчу з Уругваєм збірна пропустила всього один гол

Фото: Олександр Сафонов, «Чемпіонат»

Олександр Анюков, захисник

Вік: 35 років.
Довго грав за «Зеніт», але взимку був близький до завершення кар'єри після того, як Манчіні відчепив його від головної команди. Провів півроку в другому «Зеніті», з приходом Семака повернувся назад. Навряд чи буде багато грати, є відчуття, що Анюкова скоро задіють в тренерському штабі.

Навряд чи буде багато грати, є відчуття, що Анюкова скоро задіють в тренерському штабі

Фото: Олександр Сафонов, «Чемпіонат» / РІА Новини

Юрій Жирков , захисник

Вік: 34 роки.
З'їздив в лондонський «Челсі», а після повернення в Росію грав за «Анжи» і «Динамо». Останні роки проводить в «Зеніті», з яким недавно продовжив контракт. У збірної Росії до цих пір важливий гравець і в матчі проти Єгипту впорався з самим Мо Салахом. Після цього пропустив частину тренувань через пошкодження, але вже повернувся в загальну групу і готовий грати в плей-офф.

Після цього пропустив частину тренувань через пошкодження, але вже повернувся в загальну групу і готовий грати в плей-офф

Фото: Олександр Сафонов / Олена Разіна, «Чемпіонат»

Сергій Семак , півзахисник

Вік: 42 роки.
Закінчивши грати, допомагав зоряним тренерам пітерського «Зеніту», після чого сам став босом провінційного клубу з Уфи. Там він успішно продовжив починання Гончаренко і примудрився вивести команду в єврокубки. У «Зеніті» досягнення Семака оцінили і вирішили повернути його в команду, на цей раз - в ролі головного тренера.

У «Зеніті» досягнення Семака оцінили і вирішили повернути його в команду, на цей раз - в ролі головного тренера

Фото: РИА Новости / Getty Images

Костянтин Зирянов , півзахисник

Вік: 40 років.
Догравав останні роки в другому «Зеніті», після чого став його тренером. У минулому сезоні його команда фінішувала в зоні вильоту ФНЛ, але через розформування ряду клубів лігу ніхто в результаті не покинув. Перед стартом нового сезону відбулася рокіровка тренерських штабів: в «Зеніт» -2 перейшов очолював «Зеніт» -м Олександр Горшков, а Зирянов зайняв його місце в молодіжній команді.

Перед стартом нового сезону відбулася рокіровка тренерських штабів: в «Зеніт» -2 перейшов очолював «Зеніт» -м Олександр Горшков, а Зирянов зайняв його місце в молодіжній команді

Фото: Олександр Сафонов, «Чемпіонат» / РІА Новини

Ігор Семшов , півзахисник

Вік: 40 років.
Останній сезон в якості гравця провів у «Крилах» п'ять років тому. Минулий рік відпрацював в тульському «Арсеналі» асистентом Божовіча. У новому штабі Кононова Ігорю місця не знайшлося. Днями Семшов очолив новомосковський «Хімік» - фарм-клуб «Арсеналу», який виступає в ПФЛ.

Днями Семшов очолив новомосковський «Хімік» - фарм-клуб «Арсеналу», який виступає в ПФЛ

Фото: «Чемпіонат» / РІА Новини

Андрій Аршавін , півзахисник

Вік: 37 років.
Видавши феєричну кар'єру, кілька сезонів бігає в Казахстані. За підсумками минулого потрапив в символічну збірну місцевої ліги. Багато хто чекав його в збірній, але проти виступив навіть сам Андрій: «Збірна була слабкою, якби я був їй потрібен». Аршавін зізнається, що кінець кар'єри близький. Цього літа говорили, що він може стати радником Фурсенко, але поки що не склалося.

Цього літа говорили, що він може стати радником Фурсенко, але поки що не склалося

Фото: Олександр Сафонов, «Чемпіонат» / Victor Boyko / Getty Images

Він все ще в повному порядку! Кращі голи Аршавіна за «Кайрат»

Колишній капітан збірної Росії продовжує «палити» в Казахстані. Ви тільки помилуйтеся на ці голи!

Іван Саєнко, нападник

Вік: 34 роки.
У збірної Росії з'явився так само раптово, як з неї пропав. Представник Бундесліги поїхав в московський «Спартак», але, подейкують, що нічні клуби стали його цікавити більше тренувань. У підсумку цей дивний чоловік не дограв навіть до 30, прямо сказавши, що тепер має намір витрачати чесно зароблені гроші.

У підсумку цей дивний чоловік не дограв навіть до 30, прямо сказавши, що тепер має намір витрачати чесно зароблені гроші

Фото: Олександр Сафонов, «Чемпіонат» / instagram.com/talented.drf

Роман Павлюченко , нападник

Вік: 36 років.
Після вельми успішної поїздки в «Тоттенхем» грав за «Локо» і «Урал». Останнім клубом Романа став «Арарат», який раптом вирішив розпустив всіх підписаних суперзірок і переїхати до Вірменії. Тепер Сплячий Гігант без клубу і близький до завершення кар'єри. Нещодавно, правда, випадково зустрів Моурінью і замовив перед ним слівце з приводу свого майбутнього.

Нещодавно, правда, випадково зустрів Моурінью і замовив перед ним слівце з приводу свого майбутнього

Фото: Getty Images / instagram.com/pavlyuchenko_1981

Павлюченко: Моурінью пообіцяв взяти мене в «Манчестер Юнайтед»

Дініяр Білялетдінов, півзахисник

Вік: 33 роки.
Через рік після Євро-2008 виїхав в англійський «Евертон», де поклав кілька шикарних м'ячів. Після повернення в Росію особливих успіхів не було. З 2017 го грає за литовський «Тракай», де регулярно забиває. Взимку був близький до переїзду в Норвегію, але «Сапрсборг-08» його умови не потягнув. У РФПЛ Дініяр повертатися не має наміру. Каже, що «додому не тягне».

Каже, що «додому не тягне»

Фото: Олександр Сафонов, «Чемпіонат» / instagram.com/bilyaletdinov

Дмитро Сичов, нападник

Вік: 34 роки.
У якийсь момент його кар'єра нез'ясовно покотилася вниз: Сичова занесло в Білорусь і Казахстан. У минулому році рідний клуб зробив спробу повернути його на колишній рівень, і Сичов цією ідеєю загорівся. Був варіант через «Казанку» (фарм-клуб «Локо») повернутися до головної команди. Але - не склалося. У ПФЛ Сичов забив лише один гол. Тепер знімається в кіно і бере участь в клубних активностях.

Тепер знімається в кіно і бере участь в клубних активностях

Фото: Laurence Griffiths / Getty Images / Олена Сахарова, «Чемпіонат»

Гус Хіддінк , головний тренер

Вік: 71 рік.
Після Росії очолював збірні Туреччини та Нідерландів, але так і не домігся таких же успіхів, як з Росією. Гус Іванович - символ рідкісних перемог російського футболу, тому всім було дуже приємно побачити його напередодні на тренуванні збірної. Втім, обіграти іспанців у Хіддінка так і не вийшло, але ж і вусів у голландця на тому турнірі не було ...

Втім, обіграти іспанців у Хіддінка так і не вийшло, але ж і вусів у голландця на тому турнірі не було

Фото: Олександр Сафонов, «Чемпіонат» / Getty Images

«Ти ще не на пенсії?» Хіддінк труїть на тренуванні збірної Росії

Хіддінк приїхав в збірну Росії. Ну все! Тепер точно візьмемо бронзу, як в 2008-му.