Полезные материалы

Баскетбол на літніх Олімпійських іграх 1980

  1. Підсумкова таблиця чоловічого турніру [ правити | правити код ]
  2. Груповий етап [ правити | правити код ]

Матеріал з Вікіпедії - вільної енциклопедії

змагання з баскетболу на літніх Олімпійських іграх 1980 року проходили в спорткомплексі «Олімпійський» і універсальному спортивному комплексі ЦСКА в Москві . В рамках змагань відбулися турніри чоловічих і жіночих команд. Обидва фіналу відбулися 30 липня в УСК «Олімпійський».

У зв'язку з тим, що спортсмени США через бойкоту не взяли участь у Олімпіаді, золотими медалями чоловічого турніру всього лише вдруге в історії нагороджена інша команда (після перемоги збірної СРСР в 1972 році).

Це був десятий турнір, коли чоловічі баскетбольні збірні команди країн-учасників Олімпійських ігор розігрували медалі. Відповідно до регламенту турніру спершу все команди грали груповий етап по підсумком якого, дві кращі збірні з групи виходили в півфінальний турнір, а решта учасників зустрічалися в кваліфікаційному турнірі, де визначалися місця з 7-го по 12-е. Команди, що зайняли перші два місця в півфінальному турнірі, зустрічалися в матчі за олімпійське золото. Команди, що зайняли третє і четверте місця в півфінальному турнірі, грали в матчі за олімпійську бронзу.

Підсумкова таблиця чоловічого турніру [ правити | правити код ]

Турнір жіночих баскетбольних команд проводився на Олімпійських іграх вдруге. Відповідно до регламенту турніру, спершу все команди провели однокруговій турнір. Команди, що зайняли перші два місця, зустрічалися в матчі за олімпійське золото. Команди, що зайняли третє і четверте місця, грали в матчі за бронзу.

Груповий етап [ правити | правити код ]

фінали [ правити | правити код ]

Матч за 1-е місце

СРСР   104: 73   Болгарія СРСР 104: 73 Болгарія

Матч за 3-е місце

Югославія   68:65   Угорщина Югославія 68:65 Угорщина

Підсумкова таблиця жіночого турніру [ правити | правити код ]