Полезные материалы

Жіноча збірна АУЦА з баскетболу візьме участь в Універсіаді 2017.

  1. АУЦА
  2. КОРОТКО ПРО АУЦА
  3. Новини АУЦА
  4. 24 лютого 2017

    У минулому році чоловіча баскетбольна команда АУЦА перемогла в універсіаді 2016, надихнувшись даної перемогою, в нашому університеті була створена баскетбольна команда жіночої збірної. З початку навчального року тендітні, але відважні дівчата наполегливо тренувалися і докладали всіх зусиль, щоб поліпшити командний дух, розвинути навички та, нарешті, взяти участь в універсіаді 2017. Змагання розпочнуться вже 28 лютого і триватимуть до 6 березня, саме тому ми вирішили познайомитися з учасниками збірної з баскетболу, а також тренером АУЦА:

    «Дівчатка нашої команди на тлі перемоги хлопчиків в минулому році зібрали команду з власної ініціативи. В основному до складу входять студенти першого та другого курсів, це глядачі торішніх ігор. Тренування проходили регулярно з вересня місяця. На сьогоднішній день в команді всього 8 осіб, це пов'язано з тим, що деякі учасники поїхали в інші країни з обміну або стажування. Але ці 8 осіб сьогодні готові представити гідність нашого університету. Виходячи з підготовки торішніх команд і з огляду на, що вони займали призові місця, ми віримо, що в цьому році наша жіноча збірна теж стане чемпіонами ». - поділився з нами Зайцев Олександр Миколайович, викладач АУЦА по спорту.

    Назенін Валі: «Я вчуся на другому курсі на факультеті психології. Любов до баскетболу у мене зародилася ще в Афганістані. Я граю в баскетбол, тому що це моя пристрасть, стаю щасливішим, отримуючи задоволення від гри. Моя команда АУЦА дуже дружелюбна і має велику мотивацію перемогти. Я вважаю, що змагання не є основною мотивацією для готовності, спортсмен повинен бути готовий до ігор кожен день. Я сподіваюся на перемогу і готова отримати великий досвід від ігор.

    «Мене звуть Суйменаліева Чинара. Я з Бішкека, факультет психологія. Студент другого курсу. Зі шкільних років мені подобається спорт, але тільки в старших класах я присвятила себе баскетболу. Відповісти виразно чому я граю в баскетбол я не зможу, коли ти закоханий у що то ти просто любиш це робити

    Я з величезною радістю хотіла б сказати про команду і гравців. Я обожнюю їх всіх, вони все незвичайні. Наша команда була створена в минулому році Айданом (капітан команди). Наша команда це ті люди, які допомагають один одному. Це можна поставити під сумнів або рада, але головна перевага - що це допомагає нам гравцям покращувати свої навички. У кожного свої навички; хтось може з легкістю забивати триочкові м'ячі, а інший з легкістю обвести захисників.

    З вересня наша команда тільки сформувалася і ми почали свою подорож на зустріч до Універсіаді. Ми працювали дуже старанно, щоб стати краще, щоб поліпшити наші навички в грі. Тільки уявіть, скільки ми працювали, скільки часу і сил витратили. Кожен намагався, кожен працював щоб побороти себе, щоб довести самим собі що ми зможемо зробити все. Брати участь в змаганні це не наша мета, наша головна мета підняти кубок над головою. Ось що я очікую від змагання. Також досвід для майбутніх змагань, дух і атмосфера універсіади. Коротко кажучи, я чекаю перемоги! Сподіваюся, найближчим часом ми назвемо себе чемпіонками. Хочу побажати кожному: почни мріяти і продовжуй добиватися своєї мрії »- розповіла нам ще одна учасниця збірної команди з баскетболу Суйменаліева Чинара.

    Хочу побажати кожному: почни мріяти і продовжуй добиватися своєї мрії »- розповіла нам ще одна учасниця збірної команди з баскетболу Суйменаліева Чинара

    Ми також взяли інтерв'ю у капітана команди гайда Жакипбековой:
    «Мене звуть Айдана Жакипбекова. Я студентка другого курсу факультету міжнародної та порівняльної політики. Коли я тільки увійшла в АУЦА, я закохалася в зал. Спочатку я тренувалася з чоловічою університетської командою до того як з'явилася пристрасне бажання створити жіночу команду. Наш кращий тренер Олександр Зайцев і я створили команду. Зараз я капітан нашої команди і дуже важливо не підвести тренера і команду. Ми тренувалися і готувалися до Універсіаді з вересня, ми присвятили величезна кількість енергії і часу тренувань. Ми очікуємо отримати важливий досвід, беручи участь в Універсіаді, і звичайно перемогти на змаганнях. Деякі люди кажуть, що баскетбол це тільки гра, але для нас це більше, ніж просто гра, це частина нашого життя, яка не може бути виключена. Ми граємо від душі, баскетбол-наша пристрасть. Граючи в баскетбол, ти ніби опиняєшся в іншій всесвіту, де ти забуваєш про все. Після кожного тренування та ігри, коли я усвідомлюю, що зробила все і працювала з усіх сил дає впевненість і віру в себе. Кожен раз, коли хтось кличе гуляти в день тренувань я з упевненістю і без сумнівної нотки в голосі відповідаю, що у мене тренування. Бути в команді покращує дисципліну; ми вчимося бути відповідальніше. Щоразу після тренувань ми долаємо лінь і страх, ми намагаємося поліпшити наш характер, позбавляючись від слабких рис. Ти думаєш не тільки про себе, а й про команду і тренера теж. Баскетбол - мистецтво, в якому потрібно мислити. Щоб бути відмінним гравцем потрібно грати головою. Кращий варіант виграти будь-яке змагання грати однією командою і зібрано. Наш тренер завжди говорить: "Команда як годинник, без одного болтика не працюватиме весь механізм". Це означає, що кожен гравець важливий і має свою цінність ».

    Поговоривши з деякими учасниками команди, ми вирішили представити в увазі та інших членів команди:

    Зарлашт Хайдарі з Афганістану: «я студентка другого курсу факультету антропології. Я граю в баскетбол, тому що це моя пристрасть ».

    Айгер Токтосадикова, першокурсниця бізнес адміністрування: «Я не можу уявити своє життя без баскетболу. Він дає мені свободу ».

    Айсулуу Алтинбек кизи, першокурсниця ТВ:

    "Ти спортсмен ?

    Ні, я граю в баскетбол.

    Це хіба не спорт?

    Ні, це життя! "

    Медіна Нурлан кизи, первокурснца бізнес адміністрування: «Я люблю баскетбол, тому що коли я на майданчику я забуваю про все і повністю занурююся в гру».

    Сезім Женішбекова, фрешмен, БА: «Я так сильно люблю баскетбол, тому що це не тільки допомагає мені відволіктися, але вчить цінностям командної роботи. Це задоволення грати з моїми сокомандніцамі, які також пристрасно ставляться до баскетболу, як я ».

    Університет пишається жіночої збірної з баскетболу і дуже сподівається на перемогу. Всій команді хочеться побажати настрою на успіх і відмінного командного духу!

    << повернутися до списку новин

Це хіба не спорт?