Полезные материалы

5 головних відкриттів чемпіонату світу з футболу 2018

На кожному чемпіонаті світу з футболу хтось «вистрілює». Гравці, про які пересічні вболівальники чули мало, а іноді - взагалі нічого, раптом стають героями. Є такі і на мундіалі-2018. Перед вами п'ять футболістів, які змогли в найкращій мірі продемонструвати свій потенціал (враховувалися статистичні дані кожного гравця з офіційного сайту FIFA і з бази даних WhoScored.com ).

Бенжамен Павар (Франція)

22-річний Павар - правий захисник збірної Франції, і на цій позиції він просто розцвів! У тріумфальному матчі з Аргентиною краще за нього, мабуть, був тільки Кіліан Мбаппе. А гол, який Павар забив в найпотрібніший момент шикарним ударом з літа, можна вносити в підручники. Примітно, що тренер Дідьє Дешам привернув його в збірну Франції тільки в кінці минулого року. Павар визнається, що, почувши про своє включення в заявку на чемпіонат світу, розплакався: не вірив до останнього моменту. Тепер все інакше: інтерес до нього проявили «Реал», «Баварія», «Арсенал», «Наполі». «Бог по виходу з оборони в атаку» - так назвав Павар один з футбольних оглядачів.

Ірвінг Лосано (Мексика)

Людина, «поховав» Німеччину, не міг залишитися в тіні. Стрімкі різноманітні атаки мексиканців приводили в захват не тільки шанувальників цієї команди - це був майже еталон сучасного футболу. І Лосано в буйної нестримною мексиканської стихії був найпомітнішим. 22-річний лівий півзахисник провів прекрасний сезон на клубному рівні. Перейшовши в голландський ПСВ (нід. - Philips Sport Vereniging), він з ходу став чемпіоном країни і кращим бомбардиром команди. На рівні збірної теж став забивати постійно, хоча ще пару років назад тренера Хуана Карлоса Осоріо люто критикували за заступництво цього молодому гравцю, якого вважали негідним збірної. Тепер в Мексиці вже ніхто так не думає. Тепер на нього дивляться, як на прямого спадкоємця Хав'єра «Чічаріто» Ернандеса.

Тепер на нього дивляться, як на прямого спадкоємця Хав'єра «Чічаріто» Ернандеса

Вілфред Ндіді (Нігерія)

Ндіді - гравець, який замінив в «Лестері» самого Н'Голо Канте, який покинув цю дивовижну команду в статусі кращого гравця чемпіонату Англії. І тепер багато хто говорить, що фактурний нігерієць - це навіть кращий варіант, ніж міцний, але Мелкогабаритная француз. Ндіді - приклад сучасного опорного захисника, який вміє і руйнувати атаки, і починати їх точним вертикальним пасом. Але в «Лестері» йому важко було заробити міжнародну репутацію. А ось чемпіонат світу надав такий шанс. І Ндіді використовував його по повній. Нігерія не змогла вийти з групи, але бій дала, мало не усунувши з турніру Аргентину. Ндіді за загальним рейтингом - явно кращий в команді. Найвищі оцінки серед партнерів він отримував в двох матчах з трьох. В останньому він був особливо гарний. Те, як гравець протистояв аргентинської атаці, - видовище просто епічне.

Кіран Тріпп'єр (Англія)

Ось приклад футболіста середніх років, який довго грає на середньому рівні, а потім розкривається завдяки поєднанню унікальних обставин. З 2015 року він виступає за «Тоттенхем», але до минулого літа не був на виду. Після відходу Кайла Уокера став з'являтися на полі частіше, але назвати його зіркою мало хто ризикнув би. Проте, його прогрес в «Тоттенхемі» зауважив тренер Гарет Саутгейт і запросив в збірну Англії. Напередодні чемпіонату світу Кіран Тріпп'єр був уже добре відомий на батьківщині, але для решти світу його ім'я нічого не значило. Шість матчів мундіалю змінили все. Тріпп'єр - один з провідних у своїй команді, має в ній найкращі захисні (відбори) і атакуючі (ключові паси) показники. Навколо нього будується комбінаційна гра. Він ще може стати міжнародною зіркою. Іноді в 27 років життя для футболіста тільки починається.

Іноді в 27 років життя для футболіста тільки починається

Йерро Міна (Колумбія)

Міна - представник «Барселони», і тому, здавалося б, про нього не можна говорити як про «відкриття» чемпіонату. Тим не менш, це так. Потрапивши рік тому в каталонський клуб, він за весь минулий чемпіонат Іспанії з'явився на полі лише 5 разів. Плюс ще раз - в Кубку короля Іспанії. Здавалося, його кар'єра зайшла в глухий кут. Але на ЧС-2018 23-річний центральний захисник почав творити такі дива, що його майбутнє тепер здається абсолютно забезпеченим. При зрості 195 сантиметрів він панує в своїй зоні і в повітряному просторі над нею. Разом з Давінсоном Санчесом вони становили оборонну пару, близьку до ідеалу. У всіх матчах Колумбії Міна був лідером, незважаючи на присутність у складі таких гравців, як Радамель Фалькао, Хамес Родрігес і Хуан Куадрадо. Саме Міна, а не хтось із цих зірок, став кращим бомбардиром команди. Всі 3 м'ячі - наслідок його вміння виграти боротьбу в повітрі, розштовхавши опонентів, і нанести забійний удар головою (по м'ячу, зрозуміло). Всі його голи були важливі і помітні, особливо - в ворота Англії, який врятував Колумбію і мало не подарував їй вихід до чвертьфіналу. Незважаючи на ранній виліт його команди, Міна - вірний кандидат на місце у символічній збірній турніру.

Чемпіонат світу з футболу FIFA 2018 підходить до свого завершення. Вже цієї неділі ми дізнаємося ім'я переможця турніру. Збірна Франції або команда Хорватії відвезе додому Кубок світу? дивіться вирішальний матч мундіалю 15 липня в 17:30 на телеканалі «Інтер».

Також в день фіналу, 15 липня, о 16:40 і о 20:40 дивіться ток-шоу «Велика гра». Цілий місяць провідні Роман Кадемін і Жанна Тихонова разом із зірковими гостями студії обговорювали матчі мундіалю, співпереживали вибулим збірним і розбирали їх помилки, раділи разом з переможцями і робили свої прогнози на їх майбутнє в чемпіонаті. У завершальному випуску проекту провідні разом з експертами - заслуженим тренером України В'ячеславом Грозним і відомим спортивним журналістом Артемом Франковим - підведуть підсумки мундіалю. Згадають найцікавіші події чемпіонату, видовищні поєдинки, яскраві голи і емоції фанатів. І, звичайно ж, обговорять фінальний матч, який визначить долю кубка світу FIFA-2018!

Більше новин про події чемпіонату - в репортажах кореспондентів «Ранку з Інтером» з місця подій:

- найяскравіші курйози чемпіонату світу ;

- прогнози футбольних експертів та очікування вболівальників від матчу за третє місце Бельгія - Англія;

- чого чекати від фінального матчу за Кубок світу Франція - Хорватія.

Онлайн-трансляція найголовнішого світового спортивного події доступна на сайті football.inter.ua . Також на сайті football.inter.ua - повний розклад трансляцій та основні новини мундіалю-2018.

Фото зі сторінок футболістів в Instagram

Збірна Франції або команда Хорватії відвезе додому Кубок світу?